Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szállásfoglalás: hogyan tovább a koronavírus-járvány után?

2020.05.02. 2020.06.05. Basa Edit | frissítve: 2020.06.05.

Újra utazhatunk a szomszédos országokba! Magyarországon már május végétől újraindult az élet, júniusban pedig megnyíltak a határok is! Milyen változásokra számíthatunk a szállásfoglalások terén? Konkrét példákon keresztül mutatjuk be az előremutató trendeket.
Alpesi kilátás a Hotel Sonnhof Raurisból
Alpesi kilátás a Hotel Sonnhof Raurisból
A 2019/20-as síszezon drámai hirtelenséggel ért véget. A szerencsések még kihasználták a március elején érkezett havazást, de egy hét múlva felgyorsultak az események a járványhelyzet miatt. Március 15-én minden európai síterep bezárt. Az elmúlt hónapok nagy változásokat hoztak mindannyiunk életében, amiből rengeteget tanultunk, ám most újra látni az alagút végét.

Nyári természetközeli élmények

A koronavírus lecsengése mondhatni egybeesik a nyári üdülési időszak kezdetével, így az országok nagy része igyekszik legalább az európai uniós polgárok részére lazítani a jelenleg még érvényben levő utazási korlátozásokon.

Alpesi kalandozások „Szomszédéknál” – Flexibilis szállásfoglalás

2020. június 5-től szabad az út Ausztriába, Csehországba, Szlovákiába és vissza is! Így nyáron újra utazhatunk külföldre. Egy azonban biztos: idén nyáron a közelebbi úticéloké lesz a főszerep, így előtérbe kerülnek szomszédos országok aktív, természetközeli kirándulóhelyei, a szabadban töltött mozgásformák, túrázás, bringázás és egyéb hegyi sportok is.
Duisitzkarsee © Schladming-Dachstein, Raffalt
Duisitzkarsee © Schladming-Dachstein, Raffalt
Nagy örömünkre Ausztriában is megnyitottak a határok, 2020. június 5-től már korlátozások nélkül. Ez azt jelenti, nem lesz szükség negatív koronavírus-tesztre és karanténba sem kell vonulnunk ha Ausztriába utazunk, valamint onnan térünk haza.
2020. május 29-én újranyitottak a szállodák, május végétől Kaprun, Hintertux, Mölltal és Kaunertal gleccserek is várják a síelőket.
Mölltal június 6-án kezdi a gleccserszezont - Fotó: Mölltaler Gletscher
Mölltal június 6-án kezdi a gleccserszezont - Fotó: Mölltaler Gletscher
Bátran tervezhetünk alpesi nyaralást, ugyanis a legtöbb szállásadónál fő irányvonal a kockázat csökkentése: enyhülnek a lemondási feltételek. Saalbach régió idén nyárra már meghirdette, hogy a lent látható zöld logóval jelölt szállásokon flexibilis foglalást, azaz ingyenes lemondást kínálnak az érkezés napja előtti 14 napig.
Flexibilis szállásfoglalást kínál Saalbach régió: a foglalás ingyenesen lemondható
Flexibilis szállásfoglalást kínál Saalbach régió: a foglalás ingyenesen lemondható
Más szállásadóknál érkezés előtt 7 nappal vagy még ennél is rövidebb időn belül lemondhatók a szállásfoglalások.
A Hotel Sonnhof Raurisnál például érkezés előtt minimum 1 héttel ingyenesen visszamondható a nyaralás, ugyanez a GRIZZLY Resortnál 5 nap, míg a Hotel Tauplitzerhofnál szeptember végéig 3 nap, illetve egy külön „Welcome back” kedvezményes csomag is foglalható. Akciós nyári csomagok Ausztriában  Szlovéniába már néhány hete korlátozások nélkül utazhatunk.
Több szálláspartnerünk is kínál nyári csomagokat, rugalmas ingyenes lemondási feltételekkel, a bledi Hotel Ribno ráadásul 20 % júniusi extra kedvezménnyel kedveskedik - megéri most lecsapni! :)
Hotel Jezero a Bohinji-tó partján
Hotel Jezero a Bohinji-tó partján
A bohinji Hotel Jezero aktív csomagjai  Szlovákiában több hete folyamatosan csökkenő tendenciát mutat a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizáltak száma, így itt már 2020. május 6-án megnyithattak egyes szálláshelyek, mint például a Hotel Stupka is. Ide is szabad az utazás 2020. június 5-től, Ausztriához hasonlóan.

Irány Magyarország!

Május végétől felpezsdült a hazai turisztikai élet: aki biztosra akar menni, inkább hazánkban tervezi nyaralását. Most igazán felértékelődik a belföldi turizmus és helyi értékeink.
Legtöbb szálláspartnerünk 2020. május végén / június elején újra megnyitja kapuit vendégei előtt.

A mátrai 4 Évszak Hegyihotel extra óvintézkedésekkel készül a május 28-i nyitásra:
- Korlátozzuk a szállodánkba foglalható szobakapacitást és a szobák újbóli kiadása előtt, 3 nap (72 óra) szünetet hagyunk.
- A szálloda közösségi tereibe kézfertőtlenítő pontokat helyeztünk ki.
- Kollégáink maszkot és kesztyűt viselnek.
- Kényelmi szolgáltatásokkal igyekszünk csökkenteni a személyes kontaktust (pl.: gyorsított be- és kijelentkezés, mobil kapcsolattartás, online fizetés stb.)
- A közösségi terekben a természetes szellőztetést részesítjük előnyben.
- Éttermünkben az asztalkapacitást csökkentettük az előírásoknak megfelelően és lehetővé tettük, hogy akár saját szobájukban, vagy konyhájukban elfogyaszthassák az alacarte ebédjüket, vagy vacsorájukat, melyet a 4 ÉVSZAK Palóc Bistorant biztosít Önöknek.
- Az ebéd és vacsorarendelésüket high-tech módon – akár szobájukból - mobiltelefonjukról is leadhatják.
- Az étkezések befejezése után minden asztalt, széket, eszközt fertőtlenítünk.
- Takarító személyzetük fokozott figyelmet fordít a közösségi terek, közös használatú mosdók, kilincsek, fogantyúk, kapcsolók gyakori fertőtlenítésére.
A 4 Évszak Hegyihotel akciós csomagjai  A Sástó Hotel 2020. június 2-tól Családi mátrai szünidő csomagjával csalogatja a kirándulni és pihenni vágyó vendégeit, míg a bakonyi meseszép környezetben található Szépalma Hotel külön Hétköznapi akcióval vár.

Reményteli 2020/21-es téli szezon - Mi már készülünk!

A 2020/21-es téli szezonra is igaz, hogy teret hódít a közelségi turizmus: szomszédos országaink népszerűsége valószínűleg növekvő tendenciát mutat. Szerencsére a síelés, mint téli sport biztonságos, hiszen a szabadban zajlik, így a fertőzés kockázata kisebb.

Várható tendenciák:
- az üdülési döntés meghozatalának egyik legfontosabb szempontja a biztonság lesz
- felértékelődnek a kisebb, kevésbé ismert síterepek, ahol nincs tömeg
- népszerűek lesznek az önellátásra berendezett apartmanok/chaletek
- a hüttézés / esti bulizás háttérbe szorul
- alpesi kirándulások után nagyobb lesz az érdeklődés (ahol a friss levegőn fedezhetünk fel gyönyörű tájakat), aki esetleg elhalasztja nyaralását, télen pótolja be azt.
Téli túrázás © photo-austria.at
Téli túrázás © photo-austria.at
Mi már gőzerővel készülünk a következő téli szezonra, és szálláspartnereinktől is biztató visszajelzéseket kapunk.

Ha nem tudod, hova menjetek síelni a következő szezonban, kérdezz tőlünk bátran! Ingyenes tanácsadással segítünk síterepet illetve szállást választani. Nézd meg a következő szezonra szóló ajánlatainkat! A lista folyamatosan bővül. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓK (3)
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern apartman (33-158 m², 2-10 fő részére) Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.