Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Kiscsati kiemelt beszámolói
Kiscsati
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
Egész héten esett itthon is a porhav , hívtak a hegyek . Chopok volt tervezve szombatra , de halasztani kellett egy hetet. Égett a csontom , h mégiscsak kéne menni .Pénteken most szabad vagyok ,döntöttem, megyek egyedül nehogy megolvadjom addig :)
Múltkor beszéltük az úton ,h évi 70 millárd forintot hordunk ki külföldre mi Magyarok . Ha 1% ot itt tartanánk ebből komoly fejlődésnek indulnának a hazai sipályák. Ez simán meg is lenne ha mindenki legalább egyel töbször csúszna itthon. Gondoltam akkor én most megteszem azt a +1 et .
Mátraszentistvánt választottam , mert nagy firiss havat olvastam ,kiváncsi voltam a fejlesztésekre , meg csak 90 km. :)
Nyitás előtt érkeztem , pálya mellett parkoltam,melegítés, jegy 7+1kaukció nem drágább , mint a hasonló méretű szlovák pályákon. Üzemanyaggal együtt még spóroltam is .
Térdig érő friss por hó volt , a pálya síkra leratrakolva. Teljesen jó , szép új 4bőr üléses felvonó, kényelmes lábtartóval. Felszálláskor tényleg be tudja csípni-szorítani a bakancsot , de csak akkor ha hagyod hogy a vádlidnak menjen a felvonó és csak azután ülsz le, de ahogy elemelkedtek szabadul nem történik semmi. Előbb rá kell ülni mielőtt elüti a lábad :)
Főleg 1-es 2-es pályán verettem üveg hangon éleken farolgatás nélkül ,h legyen azé tempó , alig kellett embert keülgetnem. Meglepődtem ,h a pályaszéleken meg az erdőben még picit freerideolni is tudtam nagy por havakban:) még délután se volt buckásodás csak a 2 és pályán amit direkt hagynak , igy lesz fekete pálya a piros a plusz nehezítéssel . 11 kor hüttéztem sor nélkül ,grill csirke mell, rizsa, kávé, üdîtő meg egy kis vecsési 3 Mátyás volt .
Lehet nekem szerencsém volt a Péntekkel a jó hóval , de igy fölöslegesnek érzem elmenni egy szlovák kispályára pl tale, Szalamandra, Kosuthka, Donovaly ha csak a kicsi oldalt használnád, nem tudnak többet és még a hazai GDPt is növeled :) Persze egy több kilóméteres fekete pályát nem fog helyettesíteni soha , de jó közeli olcsó alternatívának ! A lehetőségekből sok mindent kihoztak , csak így tovább! Hajrá Magyarok ! ;)
Kiscsati
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
Szlovákia
Sachticky
2012.12.09.
A helyi szőlő dombon tanultam síelni, aztán életemben először felvonóztam itt az A jelű felvonón :) azóta se láttam olyan kacifántos felvonót sehol.Kezdőknek nem ajánlom.
Nagyon jók a helyi adottságok a csúcsról csodálatos a kilátás majdnem haza látni :) Donovaly és Chopok is a szemünk elé tárul.A hegy 3 oldalán lehet csúszni , lehet követni a napot vagy épp a hidegebb oldalra kell húzódni.A felvonók kapacitásához szélesek a pályák keresztmetszetei nincs tömeg rajtuk és nem is teszik tönkre.Nagyon lehet veretni főleg az északin és ha nyitva van a 2es verseny pálya akkor dzuuuuu.
A déli ritkán van nyitva kezdőknek azt ajánlanám ott legalább 100 méter széles a pálya és a felvonó sem szivat.
A kandallós büfében ajánlom a grillcsirkemelles hamburgert,a kolbászba ,ha beleharaptok vigyázzatok lő!:)
Az elmúlt 3 évben sajnos a bérlet árak felkúsztak a "menőbb helyekhez"De mégis ajánlom a közelsége és meredeksége miatt!!
ÁGYŐ!
Kiscsati
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
Szlovákia
Skalka
2012.12.09.
Egy éve voltunk itt.Neten néztük megörültünk az új felvonónak, láttuk van fekete pálya is.Egész jó volt az új felvonó és a pálya, átnéztünk a feketére lecsúsztunk a felvonó kapunál lepődtünk meg ,h ide nem érvényes a bérlet.
Rendes volt a kezelő,h mégis felengedett.
Ez sajnos két különböző cég, el kell dönteni melyiken akartok csúszni :(
Jobban járnának ha összebarátkoznának,mert így csak egyforma tudású társaságokat tudnak szórakoztatni,ami elég ritka.
Kiscsati
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
Szlovákia
Jasná - Chopok
2010.12.10.
A kedvenc pályáim közé tartozik,nagyon jó adottságai vannak. Csak kár hogy az aljából 4db felvonó mire feljutok a tetejére, tavaly ez 45 perc volt.Csúsztam 4 nagy kört a hármas pályán,ami nagyon nagy élmény mert lehet veretni szinte üres,de több ,mint a nap fele eltelt. A kedvencem még a 2es pálya pörgősebb és a meredekségével elég adrenalint szabadít fel a boldogsághoz :) Kombinált jegyet nem mertem még venni, ugyanis nem biztosított rossz időben az összeköttetés az északi pályával, SAJNOS!
Novemberben izgatottan kerestem a pályára hátha csináltak egy nagy felvonót KRUPOVÁtól a csúcsig vagy legalább az E felvonó közepéig.
De láttam ,h Tátralomnicra költött elég szépen 3 milliárdot a cég. Remélem Chopok Dél is hamarosan sorra kerül!!! :)
Kiscsati
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
Szlovákia
Martinky
2010.12.10.
2010 12 03 -án voltunk itt atom jó 50cm friss por hó volt.
Csak a 2es és a 3as kék pálya volt készen, de azok kifogástalan állapotúak voltak még a nap végén is.
Jó volt az ülőszékes buborékos felvonó, meg a tányérossal se volt baj.A buborékos aljába a jó fej büfés bácsi 1 unióé ad meleg levest vagy borralt forrt (kell bele a 3 cukor ;) )
Odafelé Besztercebányának mentünk így volt benne egy nagyon szép hegyi szakasz szerpentinnel,hazafelé inkább nem vállaltuk be és Zidar felé jöttünk erre haladósabb.
ajánlom mindenkinek aki nem igényel fekete pályát.
Hólánc kötelező nem engednek fel nélküle!!!
Kiscsati
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
Szlovákia
Jasná - Chopok
2009.02.15.
Sziasztok!
Kiscsati vagyok síelek, a barátommal aki deszkázik,voltunk kint szombaton 02.14. legalább 60 cm friss porhót találtunk ,az erős szél néhol lekapta a pályáról és előkerült ott a jég ,de a szélén elkerülhető volt.Az erős szél miatt nem hogy a fölső felvonók nem mentek de időnként még a libegőst is meg kellett állítaniuk.Krupován (legalsó)viszont 100%-os volt a pálya minősége egész nap:) aminek nagyon örültünk. Erdőben is mentem pár izzasztó kanyart, atom porhó álom szép táj no meg az izgalom ,h kiérek-e :):)
Mindent összevetve nagyon jól szórakoztunk.

Mikor eljöttünk még akkor is hózott úgyhogy szombaton megint megyünk:):):)
Rétságról indulunk eddig ketten vagyunk SZÍVESEN BANDÁZUNK!
DSC00031.JPG
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.