Sziasztok!
Vasárnap jöttünk meg Andalóból és megint volt egy jó hetünk. Sajnos ezt ezúttal nem kifejezetten az időjárásnak köszönhettük. Szerintem kifogtuk azt az egy-pár napot, amikor nem a napsütés dominált. Egy-két napig bizony barnulgattunk, de aztán jött a köd. Ilyet én még életemben nem tapasztaltam. Felértünk a csúcsra és holdbéli táj köszöntött ránk. Kb. 10 m látótávolság. Ha éppen nem síelt senki előttem, akkor nagyon durva érzés volt a siklás, bele a semmibe. Néha csak a hüttéből szóló zene tudatta, hogy van ott valami.:)
Sajnos a pályák minősége is hagyott maga után kívánnivalót az alsó szakaszokon, ahol köszönhetően a meleg párás levegőnek már 11-kor hókásabuckák és jegesedések váltakozása fogadott. Fennt aránylag tökéletes volt minden, főleg a piros pályákon és a feketének nevezett inkább bordó részen. Ezeket besíelgettük, de az említett negatívumok miatt nem sokszor vállalkoztunk teljes teteje-alja körökre. Szombaton esett is (hó), ez sem tett jót a combizmaimak. Viszont jót tehetett a vasárnap síelőknek.
A hüttékről csak annyit röviden, hogy ajánlom a kabinos felvonó középső állomásánál a kint lévő bárban a dunsztosüvegben tartott gyümölcssel feltunningolt grappák gyakori kipróbálását.
Aki szeret mást is csinálni a síelésen kívül, annak ajánlom a sportközpontot nagyon jó koripályával (három időintervallumban van nyitva, melyek közt van egy este 11-ig tartó szakasz is). (az uszodát nem próbáltam)
Kajaügyben ajánlom a Conad-nál a hegynek emelkedő utcácskában található Pizza Taglio-t, ami egy olasz étteremtípus (inkább délen, itt a hegyekben ez egy kuriózum), itt vastagabb tésztájú pizzaszeleteket kérhetsz mindenféle finomságokkal (akár Te is összerakhatod).
Talán én említettem, hogy a sajtok és a felvágottak drágák. Természetesen nem a Culinaris áraihoz viszonyítottam, hanem arra akartam utalni, hogy parízeres zsemlét anikósajttal 30 Ft-ért nem tudsz összeállítani, mert errefelé csak jó minőséget találsz, az meg nem olcsó. Erről jut eszembe, hogy minden közértben szívesen csinálnak szendvicset a húsos pultnál, ha odaviszed a pékárut és megmondod mit kérsz bele. Számítani kell rá, hogy az olaszok vaj nélkül szendvicseznek.
Ajánlom a Rio Mare tonhal felhalmozását, mert az jóval olcsóbb, mint itthon.
Ahogy a hozzászólások is mutatják, nagyon sok magyar van. Tulajdonképpen szinte többen vannak, mint a hazaiak. Mi, akik minden utazási irodától és itthoni hirdetéstől függetlenül szúrtuk ki ezt a terepet immár másodszor, nagyon meglepődtünk.
Remélem, hogy az utánunk következők még utazás előtt kapnak egy kis (nagy) hóesést, majd pedig a síelés alatt végig szikrázik a nap.
2 éve velünk így esett, akkor picit jobb volt.
Ciao