Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

YETI53 kiemelt beszámolói
YETI53
6 élménybeszámolót írt
6
18 éve tag
Franciaország
Puy St. Vincent
2011.02.01.
Sziasztok ! Napok óta olvasgatom itt az adok-kapokat Puy-ról. Tavaly márciusban jártam ott, és a legelső benyomásom a fogadtatásnál nem volt rózsás, hirtelen felindulásomban megfogadtam, nem is megyek ide többet ! Viszont a következő hat napban szerencsénk volt, nagyon kedvező idő és jó pályák vártak, a hely adotságai egybe estek a kedvteléseimmel a síelésen kívül extrém túrázás és sífutás .
Tavaly a medencék nyitva voltak, és a pályákat karban tartották. Néhány felvonó bizton állítom életveszélyes az alatta átsíelőre, olyan alacsonyan megy , hogy a 2m körüli síelőt elütheti, remélem ezeket cserélték le az idei idényre, Az egyik régi felvonó a nem kellőképen kialakított indulási zónában kicsapta az utitársam lábát és Ő meg a lécemre esve besodort a felvonó alá ami szerencsésen betörte a fejemet. Mivel a bukómat kölcsönadtam, a fejem egy széles választékkal lett gazdagabb.
Összesítve, általában nem azt a szállást kapod amire készülsz, Az üzletektől nem voltam elragadtatva, Otlétemkor a pályák rendben voltak, A felvonókon bőven van javítani való, Sífutók, sítúrázók gyalogtúrázók és síelők számára is kellemes lehet a terep . A halálos baleset körülményeit nem ismerjük, így a keresztvizet sem kellene előre leszedni senkiről . Kegyelettel emlékezzünk e fiatal sporttársunkra, és vigyázzunk magunkra és egymásra sípályákon!
PS: március közepén elmegyek Puy-ba előre felvértezve a negatívumokra és készülve a pozitívumokra
YETI53
6 élménybeszámolót írt
6
18 éve tag
Franciaország
Risoul - Vars
2011.01.30.
RISOUL

2011. es tapasztalatok Risoul-Vars síterepén. Január utolsó hetében kedvező időjárás mellett a terep 95 %-a nyitva volt, a hőmérséklet éjszakánként kb. mínusz 20-ig süllyedt, és nappal sem emelkedett mínusz 10-12 fölé, így olvadásról, kásás hóról szó sem lehetett, a felvonókon árnyékban pedig igencsak hideg volt. Összességében kedvezően karbantartott pályák és nagyon jó hóminőség fogadott.
A SARA turista fogadóirodát a Cassiopée házból egy külön faházba költöztették a Les Balcon de SIRIUS közvetlen közelébe. A település forgamirendjét megfordítva így ismét az érkezénél találjátok a becsekkoló irodát. Az újonnan idelátogatókat megtévesztheti a sok tök egyforma ház, amit különböző csillagképekről neveztek el és csak a ház közvetlen közeléből látható a nevük.
A *** szállások elég szűkek, inkább csak nagyon szoros baráti kapcsolatban levők férnek el a 6 főre kimért 36 négyzetméteren súrlódás nélkül.
100 kg vagy 2 m felett a WC gyakorlatilag használhatatlan (beleszorultok). Az üdülőhelyi illeték 5.32 Euró 7 napra gyermekkedvezmény nincs 1 éves kor felett mindenkire érvényes. WiFi 7 napra 30 Euró TV 25 Euró körül van 250 Eurós külön kaucióval, Eurosport NINCS a programválasztékban.
A síbérlet roppant érdekes de egyben praktikus is . Semmiféle azonosító chippet nem tartalmaz egy kb. 2x3 cm-es fotót kell rá fóliázni és a felvonóknál, néha ellenőrzik a meglétét. Tehát aki nem visz fotót 3 Euróért csináltathat, ( „leleményesek” újságból kivágott többé-kevésbé hasonlító fotókkal szerelik fel a bérletüket.) Ez az elavultnak tűnő módszer viszont beruházás takarékos és munkahely megőrző.
Amikor megérkeztek ,szombaton működik a Pelinche felvonó, ami gyakorlatilag lehetővé teszi, hogy induláskor kb. 20 m sétával a pályára kerüljetek, ami a Pelinche-ig vezet és a tányéros felvonó tetejéről a rendszer szívéig, csússzatok, ez még másnap vasárnap is így van, de ha hétfőn ismét erre indultok, számíthattok egy kiadó emelkedővel járó visszakapaszkodásra, ugyanis a Pelinche csak hétvégén és iskolai szünetben üzemel. Persze ez a sí térképen is rajta van Franciául és némelyiken angolul.
Maga a terep kicsit szokatlan rendszerű, azaz néhány napba telik kiismerni . A színezés pedig jószerivel is becsapós előfordul néhány igen erős kék pálya és ugyanakkor könnyű fekete is. A zöld pályák azonban mindig zöldek (mint a szomszéd nője) és a felvonókról többnyire belátható mi vár rátok a pályán. A tányéros felvonóknál külön jelölik, hogy ha némi nehézség vár a síelőre, pl. 50%. os emelkedő vagy többszörös nyomvonaltörés. A tányérosak gyorsak és kevésbé hidegek mint a régebbi ülőszékesek.Az új gyors székes felvonók pedig hamar felvisznek a pályák tetejére. Ködös időben nehéz lehet a tájékozódás. Néha előfordul néhány kikerülhetetlen jégfolt sajnos általában a legrosszabb helyeken. Kellemes a SNOW park a jól kiépített pályáival, nagyon kezdőket egy álló gondolás felvonó viszi a legkisebbek pályájáig, vagy a világoszöld tanulópályáig.
A szoba leltárokat érdemes alaposan áttanulmányozni, ehhez segítség a Francia vagy Angol szótár esetleg a nyelv jó ismerete, mert többnyire hiányos a felszerelés , nem feltűnően de apartmanonként úgy 10-15 Euró értékű hiány lehetséges, de átadásnál még itt votak a leglazábbak. Igaz a kulcs elvesztése 75 Euró mert felszámítják a zárcserét.
A helyi élelmiszerboltok a CASINÓ hálózathoz tartoznak áruválasztékilag igaz a nevük SPAR érdemesebb még útközben a Brianconi Casino Geant.ban feltölteni a készleteket-
Egy síszervíz wax és élezés 12 Euró és tíz perc, helyben megvárható.
A 2011 januári árak, Croissan 90 cent a Flute 1.25 Euró ( ez a bagette nagyobb változata)
Tej 1,20 tól 20 db 0,33 Kronenburg 12-13 Euró Rövidital 12-20 Euró/üveg . A hegyen vagy lent étteremben egy déli kaja itallal kb 15-18 Euró. A faluban napközben a frissensült grillcsirke darabja 14,5-16 Euró természetesen elvitelre,
A település Keleti oldalán található az üzletek zöme, ha nem csak a napi bevásárlás, hanem némi tradicionális élelmiszer, ital vagy szuvenír beszerzése is szóba kerül. Péntek délelőttönként van ugyanitt a hetipiac, sajtokkal és sonkákkal, szalámikkal-
Összességében a szállások méretén és a pályák rossz látási viszonyok közötti problémásságán kívül a hely igen kellemes látványos síterület. Minden megtalálható : végtelen távlatok, vagy erdőben síelés , jól jelölt veszélyes öv a pályákon kívül, kellemes hangulatos vendéglők, mind a pályán, mind a településen, zenés bulizós helyek.
Mindenkinek nagyon jó síelést és csupa kellemes élményt kívánok Risoulban is
YETI53
6 élménybeszámolót írt
6
18 éve tag
Franciaország
Superdevoluy
2008.02.15.
Mi már többször voltunk SupDevben márciusban
mindíg volt elég hó kezdőknek meg sok is :-)
Én a helyetekben kint bérelnék komplett felszerelést kb 100 116 Euróból kijön egy profi léc bakancs bot. de olcsóbban is kaphatsz kezdőnek valót kb 56- 75 ért. Neten foglalva 20% általában a kedvezmény, és amikor kiérsz rögtön átvehetsz egy leszervizelt beállított szerelést, amit egész idő alatt bármi gond van vele ingyen cserélnek vagy beállítanak.
Pl https://www.skiset.com (vagy net vagy fr)
Én átnéztem néhány itthoni kölcsönző kínálatát,
biztos jó orral a legrosszabbakat fogtam ki , de nekem nem jött be az itthoni bérlés.
Devoluy tényleg jó a kezdőknek néhány óra vagy egy nap gyakorlás a lenti tanulópályán utána a baloldali kétülésesről induló két zöld pálya szép is és jó is kezdésnek.
Jó síelést Yeti53
YETI53
6 élménybeszámolót írt
6
18 éve tag
Én Hirschenkogelen voltam /24-én/, szintén egésznap ömlött a hó, barátom szakállára vastagon ráfagyott, a szemüvegemet a lesiklások közben gyakran törölni kellett a jégtől, hideg volt és a havon ezt érezni lehetet, prímán csúszott és volt mit kerülgetni is napközben minimum 15 cm friss hó esett, Síelők többnyire honfitársak és Szlovák síklub tanulói. Aki mostanában az olvadások elött jár arra remek szezonzárásra számíthat, de ne egy teniszpálya simasaágú homogén pályára számitsatok.
Yeti
YETI53
6 élménybeszámolót írt
6
18 éve tag
Franciaország
Orcieres 1850
2007.02.14.
Február 11 én értünk haza Orcieres-ből
A szállás (Rochebrune) Európai mértékkel is kitűnő volt. Tágas 4-6-8-személyes mind jól felszerelt jól és jóanyagokbol épített jóméretű igazi pályaszállás a felvonóhoz a sítározóból lefelé kell csúszni és a nap végén egyszerűen besiklottunk a tároló ajtajáig ami a ház első emeletén van ! Volt napsütés felhő hó meg minden . A pályákat jól megdolgozzák de hagynak szüzhavasakat is . Időjárás enyhe volt ennek ellenére csak a 2000 alatti részek kásásodtak délutánra az első két nap, utána már ott sem mert minuszba ment a hőmérséklet. Jól sielhető terep a kékek néhol elég laposak kellő lendület nélkül nehéz átmenni a laposokon. A pirosak változatosak, a feketék és az off piste elég jó kihívás. A síközpont és a szórakozási lehetőségek bőségesek, uszoda koripálya bowling disco mozi, bárok stb. A csütörtöki vásár nagyon jó: sajtok szalámik sonkák, síruházat és kiegészítők. A kabinos lift öregecske, de a temixek gyorsak tágasak, az ülőszékesek egy része szintén elöregedett, de látszik a folyamatos fejlesztés a terepen, így várhatóan hamarosan eltűnnek a régi darabok. A táj gyönyörű,
Elérhetőség busszal 20 óra, kocsival 16 kb nincs alagút díj
Jó szezonfolytatást mindenkinek
Yeti
YETI53
6 élménybeszámolót írt
6
18 éve tag
Franciaország
Superdevoluy
2006.11.16.
Heló Tomek

Gyakorlatilag mindegyikpálya bordozható, csak azért néhány felvonó küzdelmesebb az átlagnál
pl meredekség hossz és van egy kimondottan kanyargós /u alakban visszaforduló/ tányéros.
A pályák nagyrésze kimondottan széles.
A merdekebb pályáknál néhány szűk szakasz.
Az egyik kék pálya eléghosszú szakasza egy kanyargós félcső. Rengeteget mehetsz páyák közötti átvágásokban az erdőben szüzhavon vagy az előtted járók nyomán.
A snow park mindenjóval és dilivel vár, ugratók
és egyébb nyalánkságok zenét meg nyomatják alá.
A snowparkban is kék piros fekete pályákat jelöltek ki , olyan mintha egy bob pályán mennél végig. Síléccel is király.
Akár kezdő vagy akár profi találsz magadnak bordos elfoglaltságot
YETI
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.