Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

coolman kiemelt beszámolói
coolman
13 élménybeszámolót írt
13
18 éve tag
Bosznia
Jahorina
2013.01.31.
üdvözlet mindenkinek!!!

Szerencsésen hazaértünk Boszniából Jahorináról!!!

Háááááát csak szuperlatívuszokban tudok írni a túránkról. Békéscsabáról indultunk a röszkei határátkelőhelyen Szerbiában majd onnan Bosznia fel a hegyre és Jahorinai síterep volt a cél.

Az út sajnos kicsit hosszú időben, mert az 500 km-ből 60 km autópálya a többi pedig szinte végig szerpentin.

Viszont Jahorina kárpótol a hosszú útért. Modern felvonók szuper ratrakolt pályák, rengeteg freeride rész alacsony árak...stb.

A Hotel Vidikovacban volt a szállásunk ahova snowmobillal lehet feljutni ez már megéri...szuper kis kaland a snowmobilozás. A tulaj egy telefonhívás után jött és hozott vitt minket.

A szállás szuper. Tiszta, Nagyon jól be van fűtve mindig szuper az ellátás, bőséges reggeli...3 fogásos vacsora és állandó ajándék pálinka és helyi jellegzetes ételek kóstolása. A bejárati ajtó és a pálya 1 méterre van.

A síterep nagyon hangulatos modern 6 üléses felvonók vannak, sorban állás nincsen a pályákon sincsenek sokan tény, hogy mi hétköznap voltunk. Nagyon jó lejtésű pályák itt mindenki megtalálja a maga tudása szerinti pályákat, de talán inkább olyan jöjjön aki legalább egy szezont csúszott már piros pályákon.

Az árak igazán üdítően hatottak Ausztria után nagyon érdekes, hogy a helyiek kijönnek a kis asztalkájukkal és azon árulják a sört az üdítőt és jégert, pálinkát édességet.

Semmiben nem szenvedtünk hiányt és egy nagyon jó síelést tudhatunk magunk mögött szerencsénk volt a hóviszonyokkatl, mert életemben nem mentem ennyit pályán kívül, erdőben és ki tudja még hol de az biztos, hogy nem pályán:)

ÉÉÉÉÉÉÉÉS ami a legfontosabb ennyi barátságos emberrel sem találkoztam sehol sípályán. Mindenki nagyon nagyon barátságos, mosolyognak próbálnak beszélgetni és kedveskedni le a kalappal előttük mind a pályán mind a felvonón és a vendéglátó helyeken is ezt tapasztaltuk.

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a hangulatos helyeket kis pénzést jó minőséget kap.

üdv: cool
SDC11798.JPG
SDC11803.JPG
SDC11810.JPG
SDC11817.JPG
SDC11833.JPG
SDC11830.JPG
SDC11848.JPG
SDC11864.JPG
SDC11931.JPG
SDC11933.JPG
SDC11855.JPG
SDC11961.JPG
coolman
13 élménybeszámolót írt
13
18 éve tag
Újra itt vagyok!

Tehát amint írtam az első két nap szinte csak szűzhavaztunk amire annyi lehetőség van ezen a pálya rendszeren, hogy el sem lehet képzelni. Mindig csak a felvonók irányát néztük és mentünk keresztül mindenen. Kicsit megterveztük, hogy merre csússzunk és mentünk. Mindig csak lefele :) Ha láttunk valami jó kis ugratót, vagy házetetőt, vagy sziklát megcsúsztuk. ha estünk nem volt gond, mert puha volt a hó.

A központi részen nagyon sok tanuló volt így a kis tanoncomat sem zavarta, hogy az elején nem úgy megy még ahogy azt elgondolta. 3-4 felsétálós gyakorlás snowboarddal, utána irány egy szimpatikus kis kék pálya és onnan már ment minden mint a karika csapás.

Egyébként tanulóknak és kezdőknek nagyon előnyös ez a pálya rendszer, mert jó sok kellemes lejtésű hosszú utazós zöld pálya van.

Kicsit jobban csúszóknak ott vannak a nagy széles kék pályák amik inkább bíbor színűek :)) Tehát közelebb állnak a piroshoz, de nagyon jó lejtésűek.

A piros pályák magukért beszélnek szélesek jó lejtésűek és alig vannak rajta.

Harmadik és utolsó nap átmentünk Valmeinerből Valloireba. Hát az is egy felejthetetlen utazás volt nagyon szép erdei pályákon vezet át és vissza az út. Érdemes úgy tervezni a kirándulást, hogy lecsatolás után tenni kell egy sétát Valloireban mert aranyos kis falucska. Aki vásárolni akar úgy tervezze, hogy 11.00-15.00-ig az üzletek zárva vannak ott.

Egyébként az egész pálya rendszerre jellemzőek a modern felvonók nagyon készséges személyzet és nagyon kedves emberek. A kezelők segítenek a ki-be szállásban folyamatosan sepregetik a felvonó alatti részt és ha baj van azonnal ott teremnek.

A szállásról annyit, hogy ilyen nagyszerű személyzettel rég találkoztunk. Érdemes bankkártyával fizetni a a kauciót, mert csak felírják a számát és kész az sem baj ha nincs rajta pénz. Így legalább hajnalban is el lehet indulni haza. Nincsen leltár és szoba átadás-átvétel.

A Jacuzzi és a szauna is nagyon jó, de érdemes korábban lemenni vagy várni lent egy kicsit, mert előfordulhat tumultus.

A szállástól kb 30 méterre van egy Sherpa ami nagyon jól el van látva mindennel de nagyon drága, ami jellemző az egész területre.

Nem is tudom mit írhatnék még, mert nagyon kellemes volt az egész sítúra.

üdv: cool
coolman
13 élménybeszámolót írt
13
18 éve tag
Üdv itthon minden kedves fórumozónak!

Egy nagyon szuper síelésen-snowboardozáson vagyunk túl.

Az út oda fele végig napsütésben telt el és semmi gixer nem volt az utolsó 6 km-ig. A szállásokhoz vezető szerpentinen egy kisebb torlódáés volt a hólánc felszerlés és a francia nem tudunk forgalmat irányítani jelenség miatt. Szakadt a hó az érkezésünkkor. Gyorsan kocsiból kiszállás apartmanhoz felszaladtunk és nmár meg is volt a szoba. A kocsiban maradtak pedig picivel később utánunk jöttek.

A szállás perfekt volt, kicsi franciás, de célnak tökéletesen megfelelt. Teljesen jól felszerelt sőt még a TV távirányítóért sem kellett külön fizetni.

A pályák és az egész milliő felejthetetlen. Csodás táj szuper és nagyon jól gondozott pályák renegeteg hóóóóó mindenhol. Így az első két nap én például a boardos haverommal nem is csúsztam a pályán csak azon kívűl keresztbe kasul amerre csak gondoltuk. Igazi szabadság érzés volt. Az idő is kegyes volt hozzánk mert 8 nap tűző napsütésben kalandozhattunka pályákon.

Rengeteg házetetőt megcsúsztunk, sziklákról ugrottunk le és utolsó nap megnéztük a Fun parkot is ami szintén kellemes élmény volt, mert a profiktól kezdve a haladókon át a kezdőkre is gondoltak a megépítésekor.

Nagyon jó hangulatban telt el és sajnos nagyon hamar ez a 8 nap mindenkinek aki csak egy kicsit is gondolkodik ebben a terepben ajánlom, mert nem igazán tudok felhozni negatívumot.

Képek is jönnek hamarosan!!!

üdv: cool
coolman
13 élménybeszámolót írt
13
18 éve tag
Ausztria
Hintertux
2011.11.12.
Üdvözlet mindenkinek!

Háááááát itthon vagyunk. Egy nagyon kellemes és szuper sítúrával gazdagabban.

Az odaút is nagyon szuper volt végig tűző napsütésben kosikáztunk és 22!!!!!!!!!!!!! celsius fokban megérkeztünk a szállásunkra, amit Reki intézett és csak hálálkodni tudunk neki, mert egy nagyon jól felszerelt tágas szép apartmanban lakhattunk.

Első napunk kicsit viharos és ködös volt enyhe jeges havas arcbacsapós széllel, de igazából nem volt gond bemelegítésnek tökéletesenmegfelelt.

A másik két napon viszont gyönyörű napsütésben élvezhettük a jó minőségű pályákat. Néhol kicsit jegesedett alul nagyon picikét olvadozgatott, de semmi okunk nem volt a panaszra.

Csúszás után Schirm Bar, majd Tenne Bar hááááááát nem volt rosssz:))) Egy ik nap belefutottunk a Heinrich feleséget keres főszereplőjének az előadásába, nahát attól megőrültek a helyiek. Pedig még Benkő Daninál is keméynebb műsorral állt elő :DDDD

Összefoglalva: Szuppper volt, hagytunk havat mindenkinek még ráadásul jön a hieg így már elkezdték hóágyúzni az alsóbb pályákat is.

üdv:cool
gleccser6.jpg
gleccser7.jpg
az új felvonó teszt üzemben
gleccser4.jpg
gleccser.jpg
gleccser2.jpg
gleccser5.jpg
gleccser3.jpg
gleccser8.jpg
sí és snowboard teszt
gleccser8.jpg
gleccser9.jpg
coolman
13 élménybeszámolót írt
13
18 éve tag
Ausztria
Lachtal
2011.02.02.
hello mindenkinek!


Megérkeztünk Lachtalról. Az idő tökéletes volt szikrázó napsütés és elég hideg ahhoz, hogy a pályák nagyon jó minőségűek legyenek ahhoz, hogy nagyon jót lehessen csúszni. Elbírt volna egy kis friss havat a rendszer, főleg a pályán kívüli részek, de így is nagyon jó volt.

Egy nagyon jó kis szálláson, az Apartmann Hocheggben szálltunk meg ami szerintem minden igényt tökéletesen kielégít. Szép három nap volt habár meg kellett tapasztalnunk a hegyi mentők segítségét is. Sajnos az egyik társunk térdsérülést szenvedett.

Itt ragadnám meg az alkalmat a biztosítás fontosságára felhívjam a figyelmet. Sőt a nemzetközi tb kártya is nagyon hasznos tud lenni.

üdv : cool
SDC11446.JPG
SDC11388.JPG
SDC11354.JPG
SDC11372.JPG
SDC11379.JPG
coolman
13 élménybeszámolót írt
13
18 éve tag
Szlovákia
Jasná - Chopok
2010.03.14.
sziasztok!

Megérkeztünk Jasnáról. És telejesen ledöbbentem. Pozitív csalódás volt. Még a régi szlovák sítáborok emléke maradt meg bennem, de jó áron tudtunk eljutni és gondoltam ruccanjunk le pár napra. Ha bekötötték volna a szemem és ott veszik le a pályán a kendőt akkor azt hittem volna, hogy Ausztriában vagyok. Teljesen új felfonók kabinos és beülős. Nagyon színvonalas hütték, pályák snowpark és pont bele csöppentünk egy versenybe is ami szintén nagyon top volt.

ÉÉÉÉÉS mindez harmad áron mint Ausztriában. A szállásunk 10 euroba került és teljesen korrekt volt a pályától kb 10-15 percre laktunk kocsival. A pohár sör 1 euro a pályán a snapsz 1.30 a kaja is jó áron van.

Nagyon tetszett a pálya rendszer is jó kis kalandos pályák vannak mindenki megtalálja a magának valót, kifejezetten bejöttek a szűk erdei pályák a fák között.

szóval perfekt volt.

üdv: cool
coolman
13 élménybeszámolót írt
13
18 éve tag
Franciaország
Orcieres 1850
2010.01.24.
Orcieres-Merlette

Ahol a síközpont van az Merlette. Nem szabad hinni a GPS-nek és Gap-nak kell menni, majd innen tovább a második körforgalomtól kell felmenni a hegyre és ugyanígy le. Nekünk ajánlották a másik utat, amit a gps is bead. Gondoltuk hazafele kipróbáljuk, mert 15 km-rel rövidebb. Mentünk rajta egy ideig, ami végig nagyon szűk és kacskaringós uon vezetett majd egyszercsak azt vettük észre, hogy jobbról van egy felvonó és az út amin megyünk egy kék pálya :))))))) Ratrak nyomokkal és sílécnyomokkal!!!! Visszafordulás és rátérés a Gap-i útra.

A városka nagyon szimpatikus, minden van ami szem szájnak ingere, teljesen európai árakon ( egyedül a felvágottakat találtam drágának 80gram sonka 1.000-1500 Forint) De az üdítők, italok, sörök, egyéb élelmiszerek nagyon finomak és jó áron vannak.

Ajánlom a Cidre italt, ami tulajdonképpen egy nagyon gyenge almapezsgő.

A boltban ajánlom, hogy bagette-t vegyetek, hanem annak a finomabb változatát a Flute-t ( ejtsd: Flű) puhább, nagyobb, tovább elál.

Csütörtökön Piac!!! Nem kihagyni, mert szuper, előtten nem szabad enni, mert mindenből megkínálnak és degeszre eszed magad a végén. Akinek nincsen jó síruhája ajánlom, hogy itt vehet jókat (60-80 euróért komplett nadrág-kabát)

Itt minden gigantius méretben van: Csokik, sonkák, sajtok attya-gatya mekkorák :DDD van még, bor, méz, sapkák, bazár, souvenir....stb. Megéri megnézni 9-16 ig ott voltak az árusok.

A Grand-Ourse sport palotát megnéztük, minden nagyon drága, de igényes hely. Lehet bowlingozni ( 7 euro/ fő 20 gurítás), a wellness pedig kredit rendszer alapú mnegveszed a jegyet ahogy néztük egy 6 fős csapatnak az 57 eurós éri meg és ha bent vagy a szolgáltatások fejében emelik le a krediteket.

A városban rengeteg üzlet van érdemes sétálgatni esténként, délutánonként, sportboltok, kölcsönzők, gyógyszertár...stb.

Lehet kölcsönözni snow-bikeot, szánkót, snake-sánkót (12 fős), illetve be lehet fizetni siklóernyőzésre.

Tehát: Nekem személyszerint nagyon bejött a hely, jobban mint Puy st. Vincent a város miatt és a kombinált felvonók miatt. Egyébként pályáiban közel hasonló csak itt nincs annyi erdős rész)

Ajánlani tudom mindenkinek! jönnek a képek :)
orci1.JPG
orci2.JPG
orci3.JPG
orci4.JPG
orci5.JPG
orci6.JPG
orci7.JPG
orci8.JPG
orci9.JPG
orci10.JPG
orci11.JPG
orci12.JPG
orci13.JPG
orci14.JPG
orci15.JPG
orci16.JPG
orci18.JPG
orci19.JPG
orci20.JPG
orci21.JPG
orci22.JPG
orci23.JPG
orci24.JPG
coolman
13 élménybeszámolót írt
13
18 éve tag
Franciaország
Orcieres 1850
2010.01.24.
Szóval a pályákról.

Tehát ahogy írtam a szobánk pont a pályákra és az alsó liftekre nézett, így könnyebb volt a tájékozódás is. A szállásról nagyon sok kijárat van a pályákra, mindenkinek ki kell választani a legmegfelelőbbet. Nekünk egy pár lépcsőt kellett meglépni a pályáig és ugyanide tudtunk visszacsúszni. van zárható síléctároló minden apartmanhoz.

Nagyon pozitív volt, hogy telemix felvonók vannak, ami azt jjelenti, hogy egy kábelen van egyszerre kabinos és beülős felvonó is. ( kisegyerekesek, tériszonyosok, fázósak előnyben a kabinban) Nagyon hamar elszívják a felvonók az embereket, abszolút nem volt sorban állás. A kezelő személyzet is nagyon segítőkész.

Kell magunkhoz venni egy sítérképet és meg kell hódítnai a 100 km-nyi pálya rendszert, ami nagyon változatos, kalandos és mindenki megtalálja a magának megfelelő pályát. Szerencsére megérkezésünk napján esett kb 30 sm hó így a meglévő 100 km-es pálya kb 300km -esre dagadt, mert annyi off-piste, szűzhavas lehetőség akadt a bátrabbak és a szűzhó szerelmesek kedvére. Szuper volt, hogy szinte bárhol le lehetett jönni.

Megnéztük a Fun-parkot is ami telejsen jól megépített és jó szórakozást ad a snowboardosoknak és akár a síelkőnek is. Ami hátárny volt, hogy az elemek fémből vannak és nem valami modernebb műanyagból így elég érdekes volt a csúszás rajtuk, mert kicsit tapadt a rozsdás csúszó felület,de a célnak teljesen megfelelt.
2 euróért a bátrabbak ugorhatnak egy felfújt matracba és úgy gyakorolhatják a snowboard és sí akrobatikus trükköket egy nagy kickerről elugorva.

A látvány gyönyörű mindenhonnan, viszont a nagyon hosszú lapos átkötők bosszanthatják a fáradtabb illetve gyakorlatlanabb síelőket boardosokat. Sok a lapos hosszú lankás rész és ami érthetetlen, hogy miért piros pályának írják ki azt aminek az elején gyalogolni kell legalább 100 métert.

Az egyik csúcsról indítják a Tyrollienne-t ami egy kábel, amin egy szerkezettel végig lehet csúszni kb 2 km hosszan és 120 km/h sebességgel 38 euroért. Nagyon szuper még csak nézni is.

A pályákat minden este kelezelik, szuper állaptban vannak reggelre, hatalmas apparátussal dolgoznak, hogy mindenki elégedett legyen. Külön gyermek csúszda is van, illetve gyermek park, tűzött pálya, elkülönített rész a száguldozóknak. Az egyik csúcson pedig kutyaszánozni lehet, illetve épített iglukba lehet benézni vagy éppen pihenni bent.

ennyit a pályákról következik a város.
coolman
13 élménybeszámolót írt
13
18 éve tag
Franciaország
Orcieres 1850
2010.01.24.
Üdv mindenkinek!!!

Szerencsésen megérkeztünk egy szuper sítúráról.

Az út odafele kb 14 óra volt Békéscsabáról, végig jól lehetett haladni, de a Francia rész visszavett a sebességünkből, mert szép szerpentinen kell végig haladni.

A díjak: Szlovén matrica: 30 Euro ( 1 hónapos)
Olasz pálya díj: kb.:80 euro (oda-vissza)

Szerencsésen megérkeztünk a szállásra ( Les Terasses de la Bergerie), amit pár kérdezés után hamar megtaláltunk.

A szállás szuper volt. Nagyon tiszta, nagyon új, nagyon zeg-zugos labirintus, de hamar ki lehetett ismerni a szinteket és a kijáratokat.

Kaucio: 300 euro lakásonként, garázs: 20 euro/ hét ( ami nagyon megéri, mert védett fedett garázsban van az autó, papucsban be lehet pakolni a szobába.

Az apartmanok nagyon tiszták és jól felszereltek, de tipikus francia kis alapterületű. Nekünk teljesen megfelelt. Az erkélíünk közvetlenül a pályára és a központra nézett egyszerűen mesés volt. ( még WC illatosító is volt a szálláson :) )

A szobából mindent el lehetett érni polóban és papucsban, mert úgy van kialakítva a szállás, csak egy kicsit át kell látni a rendsz szauna 6 euro/ fő, de senki nem ellenőrzi, hogy hányan mennek be.

A recepeción mindent meg lehet beszélni, tudnak angolul is nekünk pl.: hosszabító kellett, illetve hamarabb akartuk elhagyni az apartmant.

Ennyit a szállásról, következik a pálya rendszer.
coolman
13 élménybeszámolót írt
13
18 éve tag
Ausztria
Hintertux
2009.11.28.
Üdv mindenkinek!

Szerencsésen megérkeztünk Hintertuxról.

Szállást nem foglaltunk le előre, mert a besíelésnél sosem szoktunk. Ahogy bacardi is írta kicsit nehezebb dolgunk volt mint máshol. Ha szobát akar valaki bérelni ahhoz jár reggeli viszont nincsen hozzá konyha lehetőség, ha viszont apartmannt akkor ahhoz nincsen reggeli. Végül Madseitben szálltunk meg a Haus Erdingben ami valóban nagyon tiszta kényelmes és jól felszerelt ház. Szuper ágyneművel nagyon finom és meleg. A fázósok nem fáznak éjszaka.

Reggelit lehet rendeleni a háziaktól oly módon, hogy egy A4-es lapról kiválaszthatod a péksüteményt és másnap reggel az ajtóra van akasztva.

Reggel 8.15 kor nyit a pálya, kicsit később érdemes menni pár perccel, mert az össze versenyző ilyenkor megy fel és nagy a tömeg, de később nincsen sorban állás semmi!!!

A csúcsra 3 felvonóval lehet eljutni ami kb 20-25 perc. Kabinos fullos szép kilátással.

Első nap picit ködös idő volt kis hóseséssel széllel, de a pályák egész jók voltak.

A többi napon pedig gyönyörű napos szélcsendes idő szuper pálya állapotokkal, habár néhol elég durván lejegesedett.

62 km pálya volt nyitva ami valóban elég egy besíelésre. Közel az összes pályán csúsztunk. De természetesen voltak kedvencek a 3-as és a 2-es pályát ajánlom, mert nagyon kellemes piros pályák kalandos buckákkal hullámokkal.

Sajnos a tetején elég sok a csákányos lift és a vízszintes átkötő-összekötő így a snowboardosoknak picit meg van nehezítve a dolguk, de nem vészes. Az első nap után amikor már megtanulja az ember a pályákat akkor tudja, hogy hol kell gyorsítani.

A Fun park nagyon komoly és a boardercross pálya is profi, de talán túlságosan is a haladók számára készült. Elég nagy kickerek vannak építve.

Ajánlom a helyet besíelésre sorban állás nincsen az árak normálak a szállások szépek.

A tenne haus Hütte pedig nagyon komoly: https://www.tenne.com

na majd még írok egyelőre ennyi.

ui.: A söldeni bérlet főleg ha tavalyi tényleg nem jó :DDDD
palya.JPG
palya2.JPG
palya3funpark.JPG
palya4felvono.JPG
tenne-haus.JPG
palya5.JPG
palya6.JPG
palya7.JPG
palya8.JPG
palya9.JPG
sor.JPG
coolman
13 élménybeszámolót írt
13
18 éve tag
Szia szecsi!

A Fire & Ice nagyon komoyl bulizós hely. A youtube-on is meg tudod nézni. A főúton is van egy hely az van kiírva, hogy Night Club. Egy két szintes szórakozóhely táncosok lányokkal, de az elég zúzós áron van.

Ha még buli akkor azt a pályán lévő hüttékben lehet elkövetni. A Rettenbach aljában van egy kör hütte dj-vel és van egy bar terasz. Már délben is volt pulton táncolás. Kaptunk hüttés labellot, mertt fogyasztottunk ott. Ajánlom mert jó hely.

cool! Egyéb kérdés?
coolman
13 élménybeszámolót írt
13
18 éve tag
Hello mindenkinek! Megérkeztünk Söldenből. Nagyon szerencsés síelést tudhatun magunk mögött. Találtunk szuper szállást Söldenben a gleccserút bejáratánál. 23 euro/ nap reggelivel. kétszobás apartmann két fürdőszobával konyhával gyönyörű kilátással és nagyon bőséges reggelivel 2 TV -vel. Érkezésünk örömére el kezdett havazni és kb 30 cm hó esett. Rengeteget szűzhavaztunk és nagyon jó volt a pálya minősége. A hétévégén szikrázó napsütés volt végig.

Egyenlőre ennyi, majd még írok, ha van kérdés válaszolok :)))

cool
coolman
13 élménybeszámolót írt
13
18 éve tag
Szia Törpe!

Nagyon jól érezte magát az egész társaság. Tetszik a hegy jókat lehet rajta csusszanni. A Fun parknál láttam már szimpatikusabbat, de egész jól el voltam abban is. A hóesés nagyon jót tett a pályáknak. A pályákon a hó minősége kiváló, sőt még a pályákon kívül erdei kalandozásra is lehetőség van mélyhóban, habár az érintetlen területek, már eléggé megfogytak. Egy szóval összegezve: szuper.

Működött a sebesség mérő is: 67 km/h-val sikerült deszkával belecsúszni.

Rengeteg magyar van, voltam már egy pár helyen de ennyivel sehol sem találkoztam. A hüttékben nagyon finoman főznek istenieket ettünk.

Majd még ma írok és teszek fel egy-két képet.

cool
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.