Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

magyarvandor által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (8)Időben csökkenő Időben csökkenő
magyarvandor
8 élménybeszámolót írt
8
15 éve tag
2008.12.22. 11:34
Nem, én most Rossignol szponzorált vagyok. De ismerem ezt a lécet, és elég jó, kezdetnek neked is az lesz. Ha jobban belejössz akkor a magasságodhoz és a súlyodhoz, kell egy hosszabb, de előtte meg jobb ez a hossz.
Ha most kezded a freestyle-t akkor próbálj meg olyanokkal csúszni akik már csinálják, (akár boardosokkal is). Először tanulj meg "elpoppolni" kicsi ugratókról, mielőtt trükköket akarnál csinálni. A slideoknál meg tipikus kezdő hiba, hogy hátul marad a testsúly, és előre kicsúsznak a lábaid, ezt először rövid széles boxokon érdemes kezdeni, és arra figyelni, hogy testsúly előre (első lábra).
magyarvandor
8 élménybeszámolót írt
8
15 éve tag
2008.12.21. 13:14
Jó választás! Nagyon jó léc!
Hány centis a léc, és te? Meg hány kiló vagy?
magyarvandor
8 élménybeszámolót írt
8
15 éve tag
Topik: Freeride
2008.12.14. 14:01
Szia waterfly!

Ha jól olvastam egy S3BC-t vettél, ezen három jelölés van; egy normál, egy +3cm, és egy +6cm. Hogy hova tetesd, a kötést az attól függ, hogy elsősorban mire akarod használni a lécet.
+ 6 cm-re csak akkor, ha megszállott freestyleos vagy, és az 540 már alaptrükk neked, és nagyon akarsz fejlődni. (meg a korlátok is már jól mennek, ha nem csak boksz-on hanem csövön is csúszol jobb ez)
+ 3 cm egy elég kompromisszumos megoldás, ha akarsz ugrálni de nem ez az elsődleges.
+a normál állás teljesen jó pályán is és azon kívül.
Nem tudom, hogyan nyomod a síelést, de ha kezdő freestyle-os vagy (gondolom ezért is a twintyp), és viszont a freeride az első, de azért pályán is akarod használni akkor én kb +2 cm-et ajánlok, de a +3-is teljesen jó!
Én ezt a lécet azoknak a barátaimnak ajánlottam, akik elsősorban a freeride felé kacsingatnak, de azért a freestylet is el akarják kezdeni. Nagyon jó ár/érték arányú léc.
Remélem segítettem.
Ja igen, ha valakit érdekel van egy eladó nagyon jó állapotú egy szezont használt 174 cm-es Salomon teneighty gun-om (130-96-124). Ára 200EUR. 2007-es de csak egy szezont használt.
magyarvandor
8 élménybeszámolót írt
8
15 éve tag
2008.11.27. 20:39
Stani
Végigolvastam még egyszer amit írtam. A mondanivalóját tartom. De mégis bocsánatot kérek, mert ez így durva, és sértő, amire semmi alapom, főleg, hogy te legalább vetted a fáradságot, hogy csinálj valamit, és dolgoztál rajta. Elnézést!
magyarvandor
8 élménybeszámolót írt
8
15 éve tag
2008.11.27. 17:10
Kedves Stani!
Látom írogatsz cikkeket a freestyle-ról, de azért nem ártana, ha kicsit utána is néznél a dolgoknak, mert amik például a freestyle trükkök címü cikkben vannak azok...
Inkább nem mondok semmit erről, de az tisztán látszik, hogy fogalmad sincs ezekről a trükkökről. Akkor miért nem kérdezel meg valakit aki legalább ért hozzá egy kicsit? Nem olyan nehéz találni.
magyarvandor
8 élménybeszámolót írt
8
15 éve tag
2008.11.19. 15:53
Kedves cc!
Nekem csak egy dolog furcsa, hogy lehet, hogy idáig ez az egyetlen hozzászólásod itt a fórumon? Ezt olyanok szokták csinálni, akik mondjuk annak a cégnek dolgoznak amelyiket itt szidnak, és azért szól hozzá, hogy mentese a menthetőt. Ráadásul a hozzászólásod hangvitele is erről tanúskodik. Csak egy jó tanács! Ha legközelebb ilyet csinálsz, akkor az legyen kevésbé átlátszó!
magyarvandor
8 élménybeszámolót írt
8
15 éve tag
Topik: La Grave
2008.10.29. 02:15
Hegyi vezető egy napra kb. 80 euró de ha többen vagytok akkor olcsóbb (mondjuk 60 euro), nyílván több napra is kevesebb, de pontos árakat nem tudok. (Én még sose fogadtam, bár st christoph-ba egyszer lecsúsznék eggyel)
Én ugyan síelek, de elég sok snowboardossal voltam már ott, a tapasztalat az, hogy csak azok élvezik, akik tényleg nagyon jók, viszont a nagy többség azt gondolja hogy ő nagyon jó de a hely nem, de amennyire én látom ez csak az önkritika hiánya (azért ez a síelőkre is igaz). Szóval csak okosan hogy, ne érezd kidobott pénznek (ezért ajánlottam a les 2 alpesses megoldást), ha viszont nem félsz tanulni, és nem zavar, hogy a hegy megmutatja, hogy hova lehetne még fejlődni akkor életed egyik legjobb kalandja lehet!
magyarvandor
8 élménybeszámolót írt
8
15 éve tag
Topik: La Grave
2008.10.28. 14:19
Sziasztok!

Én már elég sokszor jártam, La Grave-ban. 1400m-ről lehet felmenni 3600m-re ahol valóban össze van kötve Les 2 Alpessal és a síbérlet is jó oda, meg a L2A bérlete is ide, de valójában azért két külön síterep.
Ha régóta nem esett hó bárki síelhet itt aki magabiztosan mozog fekete pályákon is. A nehézség sokkal inkább a tájékozódás, hiszen egyáltalán nincsenek sípályák, és ha az ember nem tudja, merre megy csak a nyomokat követi, simán belefuthat abba, hogy egyszer csak egy 10 m magas szikla tetején találja magát, ahonnan le kell ugrani, és nincs visszaút, továbbá, ha sok a hó akkor azért jó ha az embernek van megfelelő mélyhavas rutinja. (Nagy lavinaveszély esetén lezárják a hegyet, de azért a lavinacsipogó használata itt alap) Ha valaki úgy érzi, hogy elég nagy tapasztalata van a pályán kívüli síelésben, akkor viszont Európában az egyik legjobb helye. Elsőre azt javaslom, hogy menjen az ember Les 2 Alpesra, és menjen át pár napra, amikor nyitva van fogadott vezetővel aki felméri a sítudásodat és neked megfelelő útvonalakon lekalauzol, aztán fokozatosan meg lehet ismerni a helyet. Amúgy nem kötelező a vezető és nem mérik fel a sítudást.
Ami még fontos lehet, hogy akit érdekel a freeride ezen a szinten fogadja el, hogy a léc fogyóeszköz, mert bizony elég sok kővel lehet találkozni amik megbújnak a hó alatt (ez megúszhatatlan). A másik, hogy az ösvények lejjebb összefutnak és ott erősen kibuckásodott erdei utakon ahol nem árt a jó fizikai állapot, ez is nagyon jó, de nem csak arra lehet számítani, hogy hatalmas szűzhavas hegyoldalakon csúszol, feljebb persze ez is meg van.
A felvonóval kb 40 perc a faluból a csúcs de ennyi pihenő kell is két csúszás között, továbbá ki lehet szállni a félállomáson, és lehet csak odáig csúszni is(csak a nap végén szoktunk lecsúszni a faluig.
Jó síelést!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.