Köszönöm a válaszodat, világos és egyértelmű a véleményed.
A dolog engem nem érint, de ettől még van egyetlen "kérdésem", amelyet gondolatébresztőként leírok, bár nem várok és nem is kérek rá választ:
Etikusnak tartod-e azt, hogy aki minimálbérre bejelentve fizeti meg (vonják tőle) a "TB" hozzájárulást, és az általa önként (!) választott -és ezen változtatni nem akar (!)- életmódja miatt túlsúlyosként -emiatt ér és szívbetegségekkel, ízületi problémákkal küzdve vagy cukorbetegként-, dohányosként, alkoholistaként vagy drogbetegként sokszorosát, esetenként több százszorosát vagy akár ezerszeresét (!) kapja vissza a társadalomtól, mint mások, beleértve olyanokat is, akik kevesebbet fizetnek be, de választott(!) életmódjuk miatt összehasonlíthatatlanul kevésbé terhelik meg a társadalombiztosítási rendszert?
Vajon ez -a te kifejezéseddel élve- nem "egyfajta élősködési attitűd a szituáció" ?
Kérdésem költő, kérlek ne válaszolj rá, tényleg ne menjünk bele, szerintem engedjük el a dolgot még az elején!
Én ezzel, hogy ezt a nem kicsit bővített mondat kérdésemet leírtam, egyben már meg is tettem, ezzel befejeztem.
Csak szerettem volna leírni, hogy lehet, hogy ennek a témának más nézete is, van, és hogy egy egyéni vélemény kinyilatkoztatásként tálalva még nem válik ténnyé.
(Az enyém sem.)
Havas telet, jó -és persze balesetmentes- síelést kívánok neked! ;-)