Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

IamGabor által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (13)Időben csökkenő Időben csökkenő
IamGabor
13 élménybeszámolót írt
13
9 éve tag
2015.02.01. 20:22
Sziasztok!

Mi 2015. január 23-31. héten voltunk Les 2 Alpes-en Travelex szervezéssel. Autóval mentünk, a szállás pedig a csoport egyik felének a Residence FranceLoc Regie Village-ben, a másik felének a Residences 1800-ban volt. Nézzük sorjában:

Szállás: 2-en a FranceLoc-ban voltunk. Erről van több infóm. Kezdeném azzal, hogy 6-os apartmanban voltunk 4-en, így pont elfértünk. Már az első nap gondok voltak a melegvízzel. Pontosabban az, hogy nem volt. Ezt sikerült a recepción orvosolni. Egy kapcsolót kellett átkapcsolni manuális funkcióra, mert automatán nem működött (pedig igazából úgy kellett vna mennie). Felszereltsége elég alap, de hát ennyi pénzért sokra nem számítottunk. Bár kiemelném, hogy a fürdő és a wc (bár kicsi) nagyon rendezett és igényes volt. A szállás arra amire kellett, tökéletesen megfelelt. Közel volt a Village 1800 felvonóhoz, így reggel egyszerű dolgunk volt.
A többiek a Residences 1800-ban voltak, ami már sokkal jobban nézett ki, felszereltebb volt, és tágasabb is. Volt saját terasza, ami utólag kiderült mégse olyan jó. És itt a lényeg. A többiek kinthagyták a felszerelésüket a teraszon (ami nem egy szinten volt az utcával, hanem 1 emelettel magasabban), és reggelre ellopták az egyikük board-ját. Érdekes módon csak a Burton felszerelés tűnt el, pedig volt mellette kevésbé márkásabb deszka (és egy nagy jó léc, amelyet valószínűleg azért nem vittek el, mert addigra belepte a frissen esett hó). Nem tudom, ti hogy szoktátok, de én akárhányszor voltam a franciáknál síelni, mindig a teraszon mertem hagyni a cuccot, mert sosem volt gond. Még csak nem is hallottam, hogy valakitől loptak volna. Na de most hallottam. Úgyhogy javaslom, ha nem laktok magasan, akkor NE hagyjátok a cuccot kint a teraszon éjjelre.

Pályák: Az első négy napban, szinte végig napos idő volt, talán pár órára volt köd. Előttünk pár nappal esett a hó, ami megmentett minket. Bár a napok teltével kezdett sok helyen jegesedni, de ettől függetlenül élvezhető volt. Nem fogok minden pályáról külön írni, csak próbálom kiemelni a tapasztalatokat. Annyi biztos, hogy snowboardosoknak nem a legmegfelelőbb a terep. (persze a freeride-osoknak biztosan nagyon jó). Ahogy már mások is írták, sok olyan rész van, ahol le kell csatolni, és sétálni kell, mert nagyon lankás. Persze lehet a profik át tudják csúszni ezeket a részeket is. De nem egyszerű. (Az utolsó két nap szakadt a hó, szinte semmit sem lehetett látni. Ezért erről nem is írok.)
Ami engem személy szerint zavart még, az az, hogy nehézkes volt a lejutás a központba a felvonókhoz. (a Jandi Express I. -hez) Volt egy zöld pálya, ami lement odáig, de boarddal keveseknek sikerült lecsszni lecsatolás nélkül. Volt még a térkép szerint egy piros pálya (Vallons du Diable), de azt sajna nem tudtuk checkolni, mert mindig le volt zárva. (legalább is amikor mi akartuk próbálni). Ja meg le lehetett vágni egy lankás részt egy fekete pályával (Valentin), de ez a kezdőknek nem járható út. A szektorokról röviden:

Glacier: sajnos ide csak egyszer jutottunk fel az idő miatt, de akkor nagyon élveztük. Széles, kellemes pályák. Sajnálom, hogy a szél közbeszólt. Talán ezt bántam a legjobban.

Toura: Nekem ez a rész is tetszett. Végül is ez a terep egyik fő csomópontja a Cretes mellett. Ha az idő jó, akkor nagyon élvezhető, még a kevésbé magabiztos csúszóknak is.

Cretes: Itt sokat tartózkodtunk, de főként csak "átutazóban". Jó rész ez is, de semmi extra.

La FÉE: hát ide egyszer jöttem, de elég is volt. Sajnos az alsó része nagyon lankás, boarddal nagyon nem jó. (persze, hogy én azzal voltam.) A többieknek sem tetszett ez a rész, úgyhogy nem is nagyon jöttünk ide többet.

Vallée Blanche: Nagyon kellemes ez az oldal, kár hogy csak 2szer mentem át. Van meredek része is (amit kéknek jelöltek, de kb. fekete volt), de ettől csak izgibb volt. Tetszett az a síút is, amin át kell csúszni a városon, az első felvonón. Hidak alatt, házak között. Mindenképpen csússzatok el arra.

Diable: Én itt nem voltam, de két haverom azt mondta, hogy nem volt rossz, csak jegesedett. A piros meg sajna le volt zárva.

A Bellecombes rész nem tudom melyik szektorhoz tartozott, de nagyon élvezetes az a rész is.

Összességében a pályákról: a síterep a lankás-lecsatolós részektől eltekintve jó, nekem tetszett. Talán ha lett volna hamarabb friss havunk., akkor még tökéletesebb lett volna.
Ami picit idegesítő volt, az a sok ember. A felvonóknál nem kellett sokat várni, de a pályákon sok volt a csúszó, nagyon kellettt figyelni a másikra. (profin lehet ez sem zavaró) Még akkor is, amikor rossz idő volt. Nem hittem el, hogy ilyenkor is mennyien csúsznak.

Éttermek: Nagyon jókat ettünk. Fent drágán, lent olcsóbban. (apartmanban nem sokat ettem) A boltok nem vészesen drágák. Meglepően kedvesek voltak az eladók. Kártyát mindenhol elfogadták. Még a kis büfékben is a hegyen.

A végső szavaim, hogy így, hogy először voltunk itt, mindenképpen jó volt, de szerintem elég is. Isola után jobbra számítottunk, de végül is azt állapítottuk meg, hogy talán jobb volt a délebbi síterep. Egyszer érdemes ellátogatni. Főleg síelőknek. (én egy napot síeltem, de ezen a napon jobban éveztem a pályarendszert, mint amikor boardoztam.)

Fontos, hogy a beszámolómat nem profiként írtam, hanem haladó board-osként, és síelőként.
Ha kérdésetek van, bátran kérdezzetek.

Gábor
IamGabor
13 élménybeszámolót írt
13
9 éve tag
2015.01.20. 13:03
Köszi a beszámolót! Kár, hogy az időjárás közbeszólt. :/
IamGabor
13 élménybeszámolót írt
13
9 éve tag
2015.01.15. 19:53
Köszi mindenkinek. Már van miből válogatni. :)
IamGabor
13 élménybeszámolót írt
13
9 éve tag
2015.01.14. 13:34
Félpanzió ? Annak én is nagyon örülnék. :) Mennyibe jön így ki a szállás nektek fejenként ?
Utánunk lesztek. Majd írok tapasztalatokat. Hóban biztos gazdagabbak lesztek, mert mondja most a mi hetünkre is.
Előzmény: (baddi 177864)
IamGabor
13 élménybeszámolót írt
13
9 éve tag
2015.01.14. 11:52
Ha jól emlékszem a Residence FranceLoc 1800m-en.

Ti mikor hova ?
Előzmény: (baddi 177862)
IamGabor
13 élménybeszámolót írt
13
9 éve tag
2015.01.14. 11:41
Na ez jól hangzik. Utána nézek hol lehet kapni. Teljesen megfelelne nekem! Köszi!!
Előzmény: (basquiat 177859)
IamGabor
13 élménybeszámolót írt
13
9 éve tag
2015.01.14. 11:40
Köszönöm a részletes infót! Tavaly mi Isolán voltunk kocsival, kb. 14 óra volt pár megállóval. Mi ketten vezettük (egyedül nem semmi! :) )

Mi is Ausztria felé mentünk és megyünk is szerintem. Nem volt gond. Olasz matricát kp-ban vettük, de sajna nem emlékszem mennyi volt. Idén is összedobjuk inkább úgy akkor.

Szerintem is sokkal jobb az autó. Buszt nem is vállalnám be.

Köszi mégegyszer!
Előzmény: (baddi 177854)
IamGabor
13 élménybeszámolót írt
13
9 éve tag
2015.01.14. 10:26
Sziasztok!

Sosem hordtam síszemüveget, de most már szeretnék venni. Mit javasoltok. A fő szempont az lenne, hogy abszolút ne párásodjon, és lehetőleg ne narancssárga lencse legyen. Árban olyan 15-20 ra gondoltam.

Köszi előre is a segítséget!
Gábor
IamGabor
13 élménybeszámolót írt
13
9 éve tag
2015.01.14. 09:51
Lesz hó, nagyon úgy tűnik.
Valakinek van tapasztalata autós utazással kapcsolatban ? (útvonal, idő, autópályadíj az olaszoknál)
IamGabor
13 élménybeszámolót írt
13
9 éve tag
2015.01.13. 15:19
Igazad lehet. Tuti az időjárás. Holnap kiderül. 130-ról nem lehet 10 km hirtelen.

Csak annyit látok a kamerákon, hogy sehol senki. Pedig sok hóval fedett rész van.
IamGabor
13 élménybeszámolót írt
13
9 éve tag
2015.01.13. 14:30
Tényleg. Ez így nagyon nem jó. :/ Mondd havat, de csak 30 centi körül.
Fura, mert Alpe d'Huez -en, ami ott van mellette szinte 115 km pálya megy a kiírás szerint.
IamGabor
13 élménybeszámolót írt
13
9 éve tag
2015.01.13. 11:51
Csoportos síút (suli.si), de egyénileg utazunk autóval.
IamGabor
13 élménybeszámolót írt
13
9 éve tag
2015.01.13. 11:43
Sziasztok!

Mi január 23-tól február 1-ig megyünk. Tényleg jó lenne vmi infó. Én ezt (is) követem. Bár gyakran változik. :(

http://koponyeg.hu/sielok/les2alpes
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.