Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

specialk által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (78)Időben csökkenő Időben csökkenő
specialk
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
2016.02.24. 08:41
Hejzetjelentés:
Vasárnap szakadt az eső egész nap, így nem síeltünk.
Hétfőn csodaszépen sütött a nap, eléggé olvadt, de jól voltak a pályák és kevesen voltak.
Kedden felhős volt, néha kisütött a nap, de jó idő volt. Olvadt, de még mindig jók voltak a pályák.
Ma reggel óta szakad a hó és már a völgyben leesett vagy 5 centi hó. Most indulunk ködben, havazásban buckaharcolni :D
specialk
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
Topik: Hochrindl
2016.01.03. 22:19
Sziasztok!

Ismeri vki ezt a síterepet? Járt már vki itt? Mi február végén mennénk és érdekelne, hogy vajon mennyire bízzunk Holle Anyóban, mert ugye nem túl magasan fekszik a hely.
specialk
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
2015.12.17. 12:11
Sziasztok!
Sajna az előző szezonban végül kimaradt a síelés, a babák nem adtak rá engedélyt. Folyamatosan anyával akartak lenni, így lemondtunk a sítúráról.
Viszont itt az új szezon, és most már nincs kibúvó, megyünk és kész. Hogy hova, az még kérdéses. De kritériumok továbbra is a pályaszállás és a megfizethető ár. Lehet kis terep is, mert úgy is csak felváltva tudunk majd síelni, illetve én nem tűnhetek el még egész napra, így messzire se síelhetek el. Illetve vinnénk egy barátunkat, akik totál kezdő, tehát az ő igényeinek is egy ilyen hely felelne meg. Szóval családbarát, kis helyet keresünk február utolsó hetére. Ha vkinek van tippje, tapasztalata, akkor ne tartsa magában.
specialk
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
2014.12.26. 12:49
Bélapó, köszönöm a tippet! Mivel nem csak én olvasom a fórumot, így lehet hogy vkinek pont ez adja meg az isteni szikrát :D Nálunk még pont nem mindegy, hogy mennyit kell utazni, mert egy 2 hónapos baba gerince nem bír olyan sok utazást. Később persze, már csak a szülők idegzetén múlik, hogy mennyit utaznak. De a kis porcos gerinc nem lehet az autós hordozóban órákig, így ez nekünk behatárolja a távolságot ( leglábbis ebben a szezonban :D )
Nyugodtan írjátok meg, hogy milyen bababarát helyeket ismertek. Hiszen ezt a fórumot nem csak magyarországiak olvassák.
specialk
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
2014.12.15. 15:01
Igen, jól számoltál, a babák még pocakban vannak és remélhetőleg január végéig ott is maradnak. És remélhetőleg ugyanannyira fogjak majd szeretni a havat meg a síelést, mint a szüleik. Engem a szüleim elég korán megismertettek ezzel a sporttal. Egy fénykép tanúsága szerint 2,5 évesen már műanyag lécen álltam. Azóta is imádom a havat, a hegyeket és szeretek síelni.
Majd március közepe táján eldöntjük, hogy vállalkozunk-e a kalandra, és ha igen, akkor hol lesz még erre megfelelő pálya. Majd beszámolok, hogy hogy alakult!
Ha esetleg vkinek még van tippje, akkor ne tartsa magában. A topic látogatottsága alapján mást is érdekel a kérdés.
Előzmény: (Chopoker 175257)
specialk
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
2014.12.08. 17:50
Köszönöm szépen a tippeket mindenkinek!
Mivel két alig 2 hónapos babáról van szó, így a síbölcsibe még nem lehet beadni őket, bár tudom, hogy minél előbb el kell kezdeni a síelést, de még egy évet várunk ezzel :D Talán akkor sem késünk el semmivel.
Idén márciusban Kitzsteinhornon síeltünk nagyon nagyot, és fantasztikus volt Lennt a völgyben már tavaszodott, fenn meg még téli paradicsom várt minket. Vicces volt a síelés után egy szál pulóverben a kertben kártyázni.
specialk
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
2014.12.05. 10:53
Sziasztok!
Március végén mennénk egészen pici babával (2 hónapos) egy pár napra síelni. Azaz apuka síelne, anyuka meg a friss levegőn sétálna a babával, illetve 1-1 órára rábízná apukára a babát és ő is síelne egy picit. Olyan helyre gondoltam, ahol nagyvalószínűséggel még március végén is lehet síelni és a falu vagy a pályák alján van, vagy a közelében, vagy ha gleccser pálya, akkor jó pályaszállás van.
A legjobb lenne vhol nyugat Ausztriában, mert mi Münchenből jönnénk, illetve csatlakozna még egy másik kiscsalád (hasonló paraméterkekkel, ugyanúgy kisbabával), de ők meg Stuttgartból. Tudom, kicsit komplikált a kérdés, de hátha van vkinek jó ötletete. Előre is köszi a tippeket.
specialk
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
2014.03.02. 22:23
Köszi Stani a tanacsot! Vegul Kaprunban foglaltam szallast, remelem turheto lesz az appartman (Haus Katharina). Ha esetleg tudsz ajanlani oktatot, akkor azt megkoszonnem.
A thermalfurdo milyen? Megeri elmenni?
specialk
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
2014.03.01. 21:02
Sziasztok!
Március 15-től mennénk 1 hétre ide síelni, és mivel utoljára kisgyerekként voltam itt, így lenne pár kérdésem.
Hol érdemesebb megszállni, Kaprunban vagy Zell am Seeben? Zellben nyitva vannak a völgybe lemenő pályák?
Lesz velünk egy kezdő síelő, neki hol érdemes próbálkoznia? Tudtok oktatót ajánlani? (beszél németül is a leányzó)
Esetleg ha vki tud jó apartmant jó áron 4 főre, azt megköszönném. Alapvetően találtam egy csomó apartmant, de a bőség zavara miatt még nem foglaltam le egyet sem.
specialk
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
2014.01.26. 17:46
Január 17-18-án voltunk itt sielni. A nagy meleg es a keves ho miatt elosször meg ketelkedtunk, hogy jo dontes lesz-e ide menni, vagy inkabb gleccserre kene felmeni. Barataink voltak elotte hetvegen, es azt az infot mondtak, hogy aranylag kevesen voltak es a hohelyzet meg turheto volt. Szoval gondoltuk, lesz ami lesz, kiprobaljuk, max vasarnap felmegyunk a gleccserre.
Mindket nap ragyogo napsutesben es eros plusszokban volt reszunk. A palyakon a vartnal joval kevesebben voltak, gyakorlatilag sorban allni nem kellett. Gondolom, masok is bizalmatlanok voltak.
Ennek ellenere hatalmasat sieltunk mindket nap. Sajnos a volgybe levivo palyakon nagyon keves ho volt. Szombaton meg ketszer lementunk a a volgybe. Elosszor a Hausbergrol, majd a nap zarasakent a Kreuzeckbahnhoz. Mindket palya alja nagyon kasas volt es csak centimeterek valasztottak el a lecunket a puszta foldtol. De ennek ellenere is azt kell hogy mondja, egeszen jot sieltunk ezeken a palyakon is. A palya uzemeltetoi nem tehetnek a keves horol, de amit lehett, azt kihoztak belole :D Le a kalappal. Szoval mind a ket levivo palya nagyon jo lejtesu, szeles es elvezetes palya.
A terep felso reszein meg jo ho volt. Mivel kevesen voltak, igy nem s buckasodott. Vasarnap azert a meleg mar nagyon kikezdte a palyakat es delutan 3 orara a maradek ho is nagyon megfogyatkozott es a palyak elkezdtek kaveszinuek lenni. Ekkor mi is ugy dontottunk, hogy ideje hazamenni.
A kedvenc palyaink a 5-os Kandahar variacioi voltak. A legfelso resze es egy kicsit lentebbi resze valoban fekete, de aztan atmegy kellemes pirosba. Mindegyik "szara" szeles, optimalis lejtesu. nekunk az 5a volt a nagy kedvencunk. Vasarnap itt kezdtuk a napot es vagy 2 oran at rottuk a koroket. A combjaink ma nagyon egtek a vegen (pedig meg 10 ora is alig volt ).
A huttekbol nem probaltunk ki csak egyet, de az annyira bevalt, hogy vasarnap is visszatertunk. A Hausbergbahn tetejenel levo Drehmöser 9 nevu Huttebe tertunk vissza. Az arak eleg magasak, de jo a konyhajuk es nagyon gyors a kiszolgalas. Vasarnap annyira sutott a nap, hogy jol le is pirultunk :D
Kezdoknek igazi paradicsom a Hausbergbahn tetejenel levo sok-sok kek palya. Itt van az egeszen kezdoknek valo varazsszonyegtol a kicsit lejto csakanyosokon at a mar gyakorlottabbaknak valo, de meg mindig kek palya tetejere vivo uloszekes felvono.
A jol sieloknek meg ott van a tobbi, valtozatos, szeles palya, illetve a csodalatos panoramaju osvenyek. Nehany ilyen osveny ugyan kekkel van jelolve, de azert en kezdovel nem mereszkednek rajuk, mer olyan hajtukanyarok vannak neha, hogy nem nekem is kihivast jelentett megallni elotte (es nem a szakadekban landolni).
Szoval osszessegeben Garmisch Classic egy nagyon jo, minden igyenyeket kielegito palyarendszer. Remeljuk, Holle anyo itt is vegre megrazza a dunnajat :D
specialk
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
Topik: Zugspitze
2014.01.16. 16:58
Sajnos fotókat nem csináltunk, de kb ugyanolyanok lettek volna, mint Hókupac fotói!
specialk
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
Topik: Zugspitze
2014.01.15. 22:18
Egy csodálatos síelést tudthatunk a hátunk mögött a mai napon. Tegnap esett kb 10-20 cm friss porhó a gleccseren és mára kisütött s nap. Vagyis a Zugspitz kilógott a felhőtengerből. A völgyben még sűrű felhő, hóesés, fenn pedig szikrázó napsütés fogadott minket. Aránylag hideg is volt. Azt nem tudom emnnyire, mert sajna sehol nem láttam hőmérőt, de olyan minusz 3-5 fok lehett. A pályák remekül elő voltak készítve és napközben is jártak néha a ratrakok :D Szerencsére szerda révén nem volt semmi tömeg. Várakozni egy percet sem kellett egyik felvonónál sem.
A Brunntali-e pályát és felvonót leszámítva minden mennt.
Mi München mellől jöttünk vonattal és abszolút minden elismerésem, ugyanis minden csatlakozás príma volt. És bár vmivel lassabb, mint kocsival, de cserébe nem kell parkolót keresni és a síelés után hazavezetni.
specialk
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
Topik: Obertauern
2014.01.05. 17:14
Itt voltunk Karácsony előtt (21-22.) két napot síelni. Most voltunk elősször, de biztos nem utoljára. Münchenből hazafelé nekünk majdenm pont útba esik :D
A pályák pompásan voltak előkészítve, még délután sem volt jelentős buckásodás. Persze ez köszönhető volta annak, hogy az előző héten nem esett friss hó, és nagyon meleg sem volt, így jól eldolgozták a pályákat. Szombaton csodaszép napsütés volt, felhőtlen kék éggel. Vasárnap reggel egy picikét havazott, de mire végeztünk a reggelivel, addigra abbahagyta. Szerencsére a felhők elég magasan tanyáztak, így nem volt köd, sőtt délutánra ismét kisütött a nap.
A pályák jó vonalvezetésűek, a pályák összeköttetése remek, a liftek mind modernek és gyorsak. A szállások gyakorlatilag mind pályaszállás, mert kb egyik sincs messzebb 300m-nél vmelyik pályától vagy lifttől (legalábbis a falu központi részén :D ).
Mi a Hotel Taurachban szálltunk meg. A reggeli finom és bőséges volt, vacsorára meg kipróbáltuk a hotelben működő pizzériát. Hát mozdulni sem tudtunk a vacsi után. Egy kis ejtőzés után még szaunáztunk egyet.
Összességében egy pompás hétvégét töltöttünk itt, mindenkinek csak ajánlani tudom!
specialk
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
2013.12.20. 06:58
Mi is Obertauernbe megyunk a hetvegen. Mar ma este indulunk is munka utan. Szerencsere Munchenbol csak 2,5 ora kocsival. Mar nagyon varom, mert igen jokat hallottam rola!
specialk
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
2013.02.17. 15:44
Ja értem már, tehát nem mondjuk minusz 29 századról indul, hanem ez csak egy infó :D Kicsit félreérthető volt a kiírás :D

Köszi szépen!
specialk
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
2013.02.17. 15:14
Sziasztok!

Most néztem a ffi szlalom 2. futamát és feltünt, hogy egyes versenyzők időelőnnyel indulnak. Ez az előny gondolom az első futamból jön, de hogy van ez pontosan? El tudná nekem ezt vki magyarázni? Azt értem, hogy az első futam fordított sorrendjében indulnak a 2. futamban.
Próbáltam a neten rákeresni, de nem találtam rá választ (biztos nem voltam elég kitartó), így hozzátok fordulok :D
specialk
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
2013.01.17. 19:57
Igaz, nem Ausztria, de majdnem. Munchenben tegnap delelott ota havazik kitartoan, eddig kb 15-20 centi esett.
specialk
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
2012.12.31. 21:32
Kedves Stani!

Koszonom a megnyugtatast! Mar csak 1 nap es vegre ujra sielhetek :D Mar szilveszterkor sielni szerettunk volna, de sajna tul keson kezdtem el szallast keresni. De talan jobb is, hogy nem sikerult. Valszeg a sors akarta, ugyanis sikerult 29-en lebetegednem... Szerencsere mar jol vagyok, de ilyenkor belegondolok, hogy sors bacsi milyen jol mozgatja a szalakat:D
specialk
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
2012.12.31. 10:24
Sziasztok!

Van vagy volt vki az elmúlz napokban itt síelni? Mi 2-án megyünk és aggdom hó állpota miatt.
Le lehet síelni a völgyig?

Előre is köszi az infót.
specialk
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
Topik: Zugspitze
2012.12.22. 20:25
Sziasztok!

Igazán beindulhatna a német topicokban is az élet. Biztos vagyunk itt Németországban jópáran, akik az itteni terepeket akarják kipróbálni, vagy már meg is tették.
Mi Münchenbe költöztünk a nyáron, és hát már itt lenne az ideje felfedezni a környéket :D

Ötletek, Tippek?
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.