Szia Vh!
Nyugi, a pályák ki fognak tartani a hosszú hétvégéig akkor is, ha mindig ilyen meleg lesz, mint pl. ma. A Planai-on ma is láttam +15 fokot a felvonónál kiírva kb. 1700 m magasan. Hómennyiség (pályaalap) az van bőven. Nem a sielés okoz(ott) gondot, hanem az a minőség, amit itt megszoktunk. Ha jól látom az előrejelzést, akkor már hétfőn éjszaka ideér a hideg, legalábbis éjszaka fagyni fog. Most ez nem mondható el. 21:45-kor a helyzet: Planai Bergstation 1900m +4.8, Hochwurzen 1143m +5,9. Ez utóbbit érzékszerveimmel is meg tudom erősíteni, hivel 100m-re lakom a helytől és most jöttem be.
A jó sielés nyitja jelenleg az, hogy a koradélellőtti órákban a napsütötte pályák még kitartanak, de délre már olvadtak, mélyek és össetúrtak. Déltől csak az árnyékosabb pályákat ajánlom mindenkinek.
Reggelente kb. 950-1000 m között van az a határ, ameddig keményebb a pálya, ez alatt puha olvadt már reggel is. Az átkötő kékek viszont a legtöbbször kívánják a botozást!
Az esőhöz visszatérve a leginkáb a szitálás volt a jellemző, de az elmúlt egy hétben kétszer kb. 3-3 órán keresztül a szeműveg igen kívánta volna az ablaktörlőt! Én sem szeretek esőben sielni, de most megtettem. Ennek vége, két napja csodálatosan(?) süt a nap. Jó készülődést a hosszú hétvégi sielésre. Én reggel indulok haza! Úgy tűnik nekem erre a szezonra itt ennyi volt, sajna.
Üdv: Buci