buci111 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
buci111
5 élménybeszámolót írt
5
17 éve tag
2012.03.02. 22:10
Szia Vh!
Nyugi, a pályák ki fognak tartani a hosszú hétvégéig akkor is, ha mindig ilyen meleg lesz, mint pl. ma. A Planai-on ma is láttam +15 fokot a felvonónál kiírva kb. 1700 m magasan. Hómennyiség (pályaalap) az van bőven. Nem a sielés okoz(ott) gondot, hanem az a minőség, amit itt megszoktunk. Ha jól látom az előrejelzést, akkor már hétfőn éjszaka ideér a hideg, legalábbis éjszaka fagyni fog. Most ez nem mondható el. 21:45-kor a helyzet: Planai Bergstation 1900m +4.8, Hochwurzen 1143m +5,9. Ez utóbbit érzékszerveimmel is meg tudom erősíteni, hivel 100m-re lakom a helytől és most jöttem be.
A jó sielés nyitja jelenleg az, hogy a koradélellőtti órákban a napsütötte pályák még kitartanak, de délre már olvadtak, mélyek és össetúrtak. Déltől csak az árnyékosabb pályákat ajánlom mindenkinek.
Reggelente kb. 950-1000 m között van az a határ, ameddig keményebb a pálya, ez alatt puha olvadt már reggel is. Az átkötő kékek viszont a legtöbbször kívánják a botozást!
Az esőhöz visszatérve a leginkáb a szitálás volt a jellemző, de az elmúlt egy hétben kétszer kb. 3-3 órán keresztül a szeműveg igen kívánta volna az ablaktörlőt! Én sem szeretek esőben sielni, de most megtettem. Ennek vége, két napja csodálatosan(?) süt a nap. Jó készülődést a hosszú hétvégi sielésre. Én reggel indulok haza! Úgy tűnik nekem erre a szezonra itt ennyi volt, sajna.
Üdv: Buci
Előzmény: (vh 136292)
buci111
5 élménybeszámolót írt
5
17 éve tag
2012.03.01. 18:09
Hali(hó)!
Ha azt írom nektek, hogy ma délben a Planai-on 15 fokot mutatott délben a hőmérő, kell még valamit írjak?
Szombaton érkeztünk. Volt itt már minden. Eső, hó, szélvihar, hóvihar, eső, szikrázó napsütés... A pályák állapota nem ideális, de kellő találékonysággal egész jól el lehet sielgetni egész nap.
Ha jól látom holnap ugyanez lesz!

Üdv: Buci
buci111
5 élménybeszámolót írt
5
17 éve tag
Topik: Csorba-tó
2010.03.16. 23:35
Kedves Nibelis! Köszönöm az infót és gyógyulást kívánok! Remélem azóta már túl vagy a nehezén... Megyünk ezerrel:)
Előzmény: (Nibelis 87571)
buci111
5 élménybeszámolót írt
5
17 éve tag
Topik: Csorba-tó
2010.03.15. 19:22
Kedves Sporttársak!

Aki hazaért a Csorba tótól a hosszú hétvége után, attól szívesen vennék némi infót! Olvastam némi hóesésről, milyenek a pálya állapotok? Sorbanállás, parkolás a feső parkolókban (FIS Hotel)? A hét végén még talán az ülőfelvonókat le is állították. Szél lehetett az ok?
Minden infó érdekel, mert csütörtökön felmennénk egy hosszú hétvégére, bízva abban, hogy már nem lesznek annyian, mint ezen a hétvégén...
Előre is köszönöm: Buci
buci111
5 élménybeszámolót írt
5
17 éve tag
2009.02.15. 00:12
Sziasztok! Egy kis segítség kellene... Elég régen sielek, de eddig kihagytam a határ közeli terepeket. A fórumot olvasva, elsősorban a "dicséretek" és gyermekeim miatt rávettem magamat Stuhlek felkeresésére, ideje kipróbálni. Viszont a fórumon, és a honlapon fellelhető szállásokon eddig nem találtam március 5-től 3 napra szállást. Mindenütt csak március végén akarnak velem foglalkozni. Tehát az lenne a kérésem, ha van valakinek bejáratott, nem túl felkapott szállása "titokban tartva", legyen kedves ossza meg velem. Elsősorban pályaközeli szállások érdekelnének Spital am Semmering-ben.
Köszönettel: Buci111
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
INGYENES TANÁCSADÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE