Sziasztok! Ehhez a "szeretem-nemszeretem" témához lenne egy-két mondandóm.Öreg "motoros" vagyok már a sizésben,közel 30 éve majd minden évben,ha tehettük elmentünk sielni,természetesen az anyagiak miatt (eleinte )csak Szlovákiába.Két gyermekem,és mi is, ott tanult meg igazán sielni,szóval sok a szép emlék....
Ma már azonban,inkább sehova,mint oda,( pedig Donovali hozzánk csak bő két és fél óra)Van két történetem,mindkettő velem esett meg.
Két éve a Chopok északin állunk a sorban,annál a kétszemélyes felvonónál ,ami a fekete páyához visz fel.szóval becsuszunk és várjuk a széket,ami ugye "jön" fentről,vesz egy "U" kanyart és akkor lehet beleülni. Szóval várjuk a széket... igen ám ,de egy ukrán jóember... hogy-hogynem belehuppant,még mielőtt a szék leért volna, és látom ám,hogy "valaki ÜL" a széken,én már oda nem férek...söt .! ugy kilökött az állásból a betonra,hogy csak ugy nyekkentem.Mindez hamarabb történt,mint ahogy leirtam,... elugari, léccel a lábamon ,lehetetlen volt.
Azon tul,hogy alaposan megütöttem magam, még iszkolni is kellett,mert a következő szék máris ott volt.Mindez kb. három méterre történt a felvonó kezelő bódéjától. Ami számomra a legfelháboritóbb volt,hogy bár LÁTTA a történteket,a felvonót NEM állitotta meg, enyhe "derüvel" szemlélte az eseményeket...
Miután nagynehezen összeszedtem magam, és "felmentem" a csucsra,már várt a férjem,és az ukrán..sűrűn kérte a "bocsánatokat",hogy" ő nem tudta,hogyan müködik a felvonó"!!!
Ugyanezen kétüléses felső végén a kiszállás "olyan ",hogy egy teknőbe érkezel...na,de ha a teknő JEGES... akkor az egész csapat egymás hegyén-hátán... a következő székutasoknak meg nincs hová kikerülni öket,ugyhogy a kupac egyre sokasodik,a kezelő fiu meg jókat "derül" a dolgon.!!Leállitás??!! na nemá!! oda a mulatság!!!
A következő télen Ausztia! A székből való kiszállásnál elbénáztam,és az egyik botom elmaradt,kiesett a kezemből.Mielőtt visszaléphettem volna ,hogy felvegyem,a felvonókezelő LELASSITOTTA a menetet, kiugrott a bódéjából,és felvette a botomat,majd a kezembe adta!!
Hát ennyi!! "Árnyalatnyi" különbség,hogyanis kell "felügyelni" egy felvonót. Mind
ebből természetesen nem vonok le messzemenő általánositást,ezek csupán apró benyomások,de inkább tovább spólolok,és kicsivel többet áldozok,de ha tehetem inkább Ausztiába megyek !!