Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nyuli által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (6)Időben csökkenő Időben csökkenő
Nyuli
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
2011.01.20. 23:05
Köszi az infót, mi vasárnap megyünk ki 4 napra, majd írok az aktuális viszonyokról, a lécekre pedig vigyázunk. Remélem addig esik még kis természetes hó is.
Nyuli
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
Topik: Koralpe
2010.02.05. 00:19
Sziasztok!

A Koralpe weboldal szerint a Trafo-pálya (8a) mindig zárva van, már nézegetem kb. 2-3 hete rendszeresen. Meg tudja mondani valaki, hogy tényleg így van-e, és ha igen, mi az oka?

Egyik kedvencem az a kellemes kis erdei pálya.

Másik kérdés, hogy a Hotel Koralpe-ban mennyibe kerül a Wifi használat, érdemes igénybe venni?

Segítségeteket előre is köszönöm!
Nyuli
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
2009.03.03. 20:03
Én most voltam Jasnán pénteken és szombaton, iszonyatos mennyiségű hó van fent, olvadásnak nyoma sincs, pénteken egész nap szakadt a hó. Esetleg a mostani enyhébb idő okozhat legfeljebb a legalsóbb részeken napközben minimális olvadást, de északabbra is van tőlünk, illetve hétvégétől már újra hidegebb idő köszönt be nálunk is, Chopokon meg méginkább. Szerintem most április elejéig biztosan kitart a hó.
Hogy érzékeltessem a hó mennyiségét: A Lukováról induló fekete pálya szélét jelző fa korlát teteje csak itt-ott látszik ki a hóból, valamint az egész hegyoldal mindenfelé teljesen homogén fehér, gyakorlatilag az összes sziklát és növényzetet hó borítja, így aztán a hegy bármelyik részén szinte bármerre lehet csúszni, mindenhol hó, hó, hó. Freeride-hoz tuti. Szerintem 3-4 éve nem volt erre példa. Ausztriához képest sokan voltak a pályákon, de Jasnához képest nem. 2-3 éve sokkal nagyobb sorok kígyóztak a felvonóknál. Kivétel a 6-os ülőszékes, ami most is hozta a formáját. Ezért azt nem is használtam, de jól megvoltam nélküle.
A pályákkal csak annyi a gond, hogy a felső 20-30 cm hó nem megfelelően tömörödött és átfagyott alapot képez, ezért délutánra rendesen buckásodik minden pálya, ez elég kellemetlen tud lenni, délután már ne akarjon senki carvingozni. :)
Nyuli
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
Topik: Koralpe
2009.02.19. 22:22
Perla!

Igen, a csúcson jártam, ott készült az említett fotó, és még több is, amiket felraktam. WL lift tetejétől még 20-30 méter taposás felfelé, és ott a csúcs. :) Saját Nokia GPS-em szerint 2110 méter, a térkép szerint 2070 méter. Csodálatos panoráma. Aztán az adótorony mellett elhaladva indul a kőkeményre fagyott, de nem jeges 4-es pálya végig a hegygerincen, ami aztán rávezet a többi piros pályára, vagy esetleg a feketére. Ezt az úgynevezett "gerinc túrát" 8-10 -szer megcsináltam 5 nap alatt. Nagyon nagy élmény!!! Át lehet nézni a hegy keleti oldalára is, akár le is lehetne csúszni ott, csak aztán nem lehet visszajönni.
Nyuli
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
Topik: Koralpe
2009.02.16. 23:43
Sziasztok!

Szombat este érkeztünk haza Koralpe-ról. Mi a Pinguin Hotelben laktunk, így minket nem vágtak át az áramszámlával, és mással sem. A második emeleti ajtón át tényleg a sípályára léphetünk, a sípályáról pedig kis túlzással a szálloda tetejére csúszhatunk. Az ellátás is jó volt, a vacsorákkal semmi gond nem volt, jól főznek, csak a reggeli sonka-zsemle-vaj kezdett egy kicsit monotonná válni 3-4 nap után, de akkor már úgyis eljöttünk. (legalább egyszer jól jött volna rántotta, vagy sült kolbász vagy virsli)
A felfelé vezető út száraz, hómentes volt, de így is kihívást jelentett a feljutás az autónak és nekem is. 40-50 km/h - val második fokozatban (harmadikban lassult a kocsi) lehet feljutni, ezt csak az ottaniak gondolják másképp, akik úgy közlekednek, mint én a körúton. Wolfsbergtől indulva kb. 1200 métert kell emelkedni kb. 12 km-es úton, ez a Kékestetőre vezető út meredekségének majdnem a háromszorosa. Nem tudom mi van akkor, ha még havas is.
A sípályákon kevesen voltak egész héten, a felvonóknál gyakorlatilag nulla sor (csak szombaton voltak többen), a pályákat este ratrakolták, éjjel -10 fok, reggel kelés korán, és a kifagyott ratraknyomba mi húztuk az első nyomokat. Az idő szinte végig szép tiszta, Napos volt, működött az összes létező felvonó és az összes létező pálya. Még a kezeletlen feketén is lejöttem. :) Csak a szél és a hideg volt egy kicsit kellemetlen, amit azonban többszörösen ellensúlyozott a csodálatos síélmény.
A Wasserhangliftel kapcsolatban pedig a következő tapasztalataimat mondanám: A síterep üzemeltetői tényleg a végsőkig működtetik, amíg az időjárás engedi. Ha mégis leállítják, azt nem véletlenül és nem szórakozásból teszik. Akkor már olyan erős a szél, vagy akkora köd/felhő van, hogy veszélyes lenne. Ezt azonban rendkívül rugalmasan kezelik, és amint gyengül egy kicsit a szél, azonnal indítják a felvonót. Pénteken például legalább háromszor állították le és indították el. 11 órakor az ülőszékes tetejéről át akartam csúszni, de kirakták a kötelet, meg szóltak is hogy ne menjek. Erre mentem még egyet a 8-as pályán, és mire mégegyszer felhúzattam magam az ülőszékessel, már ismét működött a Wasserhanglift is.(pedig nem sokat gyengült a szél) Amit tehát a weboldalon lehet látni a liftek működéséről az csak egy pillanatnyi állapot, ami a valóságban 1 napon belül is sokszor változhat, és ezt a weboldal nem követi, mivel csak 1x frissítik naponta. Egyébként ha nem működik, akkor sincs gáz, marad még akkor is elég pálya.
IMG-0506.JPG
IMG-0502.JPG
IMG-0511.JPG
IMG-0515.JPG
IMG-0516.JPG
IMG-0526.JPG
IMG-0590.JPG
IMG-0593.JPG
IMG-0598.JPG
IMG-0600.JPG
IMG-0606.JPG
Nyuli
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
Topik: Koralpe
2009.02.08. 14:56
Valaki meg tudná mondani, hogy a Pinguin Hotelben van-e wifi hozzáférési lehetőség, és hogy fizetős vagy sem? Kedden indulunk, a Wasserhanggipfellift működése illetve nem működése engem is aggaszt. Nélküle kiesik a síterep kb. 1/3-a, ami elég gáz lenne. Ráadásul a legszebb/legjobb részek. Mivel a jövő hét Karintiában síszünet, reménykedem, hogy talán akkor gyakrabban beindítják.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.