Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Petes20 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (10)Időben csökkenő Időben csökkenő
Petes20
10 élménybeszámolót írt
10
16 éve tag
2010.02.11. 22:23
Kösz a segítséget,

holnap majd lemegyek egy mérőszalaggal és felmérem pontosan a terepet.

A csomagtartó elég mély, szerintem a kötések már nem fognak elérni az alagútig.

Még azon gondolkodtam, hogy lehet átlóban is el fogok férni, 178 centi széles a kocsi, ha ebből 130 megvan a csomagtartó szélessége akkor 1 méteres mélység esetén 164 centi az átló hossza ha jól számolok, és akkor a 4 pár lécből a kettő kisebb keresztben lesz, a másik kettő meg az alagútban csak elfér :)
Petes20
10 élménybeszámolót írt
10
16 éve tag
2010.02.11. 14:17
Sziasztok!

Szerintetek egy kb 25x15 centis résen keresztül lehet zsúfolni négy pár sílécet?
Egy pár ha egymásnak van fektetve hány cm vastag körülbelül?


Sajnos élesben nem tudom kipróbálni, mert a lécek csak közvetlen indulás előtt lesznek kéznél, és félek, hogy nem férünk el :(

Szerintetek?

(tetőcsomagtartó sajnos nem passzol a kocsihoz)
Petes20
10 élménybeszámolót írt
10
16 éve tag
2008.02.10. 17:04
Február 3-7 között síeltünk északon, 8-án pedig délen.

Sajnos hóhiányban szenved a terep, folyamatos volt az olvadás, egyes pályák pedig már szinte használhatatlanok, sárosak, jegesek voltak. (Különösen a 6-os fekete és a 12-es piros illetve az erdei kék)
Szerdán egész nap szakadt az eső, aznap nem is tudtunk síelni, már az 1-es pálya is sáros volt, csütörtökön reggel esett 5-10 cm friss hó ami rendet rakott egy kicsit és jobb lett a helyzet.

A felső felvonók nem mennek, átsíelni a déli oldalra nem lehet.

A hó a pályákon jeges, fagyott, a felvonók tetejénél jobb egy kicsit a helyzet de mindenhol van a havon vékony 2-3 centis jégréteg.

Addig senki ne induljon útnak amíg nem lesz újabb komoly havazás, ugyanez igaz a lejebb lévő síterepekre is, a hó 600 méternél jelenik meg de rendesebb hótakaró csak 800-1000 métertől van.
Hazafelé láttunk néhány pályát a kocsiból, sok helyen minden zöld volt és csak a pályákon volt hó.

Dél amúgy ok, nagy hó van, de a teteje ott is jeges, az ülő felvonó krtikán aluli, hatalmas sorok és 1 m/sec sebesség...
Petes20
10 élménybeszámolót írt
10
16 éve tag
2007.12.10. 01:30
Stani!

Észrevettem de azok meg sem mozdultak! Akárhogy próbáltam rángatni magam elé nem sikerült, akkor lehet hogy csak rossz széket fogtunk ki???
Petes20
10 élménybeszámolót írt
10
16 éve tag
2007.12.09. 11:41
Akik ma voltak élmánybeszámolót várunk :)
GOndolkodom hogy holnap (hétfő) kiugrok megint, multkori tapasztalatok után csak stuhleck jöhetne szóba, kérdés hogy érdemes e?
Petes20
10 élménybeszámolót írt
10
16 éve tag
2007.12.09. 11:36
Mi az első sielős hétvégét töltöttük még itt egy forumos tipp javaslatára, leírom a tapazsztalatokat:

A terepet könnyen meg lehet találni, táblák jelzik rendesen, a faluban egy szük bekötőút visz fel az ülölift indulásáig. Több parkoló is van egymás alatt, az út rendesen el volt takarítva.

A helyet úgy kell elképzelni hogy lentről indul egy ülőlift ami nagyon sokáig visz fel kb 1300 méteres magasságba ahol lényegében a pályarendszer található. Vannak gyakorlópályák, illetve néhány piros pálya is amelyek ülőlifttel közelíthetők meg, illetve át lehet csúszni még egy olyan pályához is amin húzólifttel lehet közlekedni.
Fennt lényegében mindenki ott csúszik ahol akar, fák a felső részen nincsenek.

Az egyetlen negatívum nekem az volt, hogy a legalsó állomástól a fenti pályarendszerig egy olyan lifttel kellett menni amit asszem 1976-ban építettek és nem volt semmi védő amit magunk elé lehetett volna hajtani, elég félelmetes volt (legalábbis számomra) hogy egy rozoga széken kell 10 percet üldögélni mindenféle védő nélkül néhol a szakadék felett. Pl. ha lennének gyerekeim nem bírnám nézni ahogy előttem ülnek egy ilyen szerkezeten, persze lehet hogy csak én túlzom el :)

A nap végén le lehet csúszni egészen a parkolóig, napközbeni használatra azt a pályát nem javaslom, nem tudom miért kapott piros minősítést, mi végig fékezés nélkül, egyenes tartással álldogálva csúsztunk le, kellemes volt és pihentető, de kimondott síélményt nem nyújt.

Kölcsönzés a faluban lehetséges, a síterep felé vezető úttól jobbra, az Intersportban.

A bérletek maradhatnak a zsebben síelés alatt, nap végén 2 Eurot visszaadnak.

Esti síelés nincs.

Most ennyi jut eszembe, ha valaki valamit még tudni akar állok rendelkezésére :)
Petes20
10 élménybeszámolót írt
10
16 éve tag
2007.12.06. 21:18
Délután 2 órától már lennt gyengén esett az eső, fennt pedig jóindulattal havaesőnek nevezhető valami esett néhány apró hópihével.
3-5 fok lehetett, lennt autópályán +7 fok volt délután 5 órakor.
Petes20
10 élménybeszámolót írt
10
16 éve tag
2007.12.06. 19:09
Ma voltam Hirschenkogel-en, sajnos a helyzet eléggé elkeserítő, nagyon olvad még fennt is, néhol már csak pár centiméteres a hóréteg a pályán és megálláskor fűszálak is jönnek elő, a jobb oldali kék pálya nagy része felvette a barna színt, a ratrakok is csak forgatják ki a sarat.
Szerintem ma még határeset volt a dolog, de ha ilyen ütemben olvad tovább akkor élvezhetetlenné fog válni rövid időn belül.
A hó nagyon kásás volt, a nap végére annyira szétesett a pálya hogy szűzhavas érzésem volt néha :)
Egyetlen pozitivum ma az volt, hogy egyszerre az összes pályán nem volt 100 embernél több, nem egyszer teljesen egyedül jöttem végig a pályákon, se előttem se utánam nem volt senki látótávolságon belül.
Visszaolvasva ennyire azért nem akartam lehuzni, én élveztem még így is :)

A bérletért ha minden igaz lehet kártyával fizetni, azt hiszem láttam az emblémákat a kasszánál, még meg is jegyeztem magamban hogy legközelebb nem váltok pénzt, a fentti étteremben is fogadnak el kártyát.
Petes20
10 élménybeszámolót írt
10
16 éve tag
2007.11.16. 09:56
Ma reggel mi elindultunk Stuhleckre, de nem jutottunk messzire, Sopron felé a 85-ös úton végig hófúvások vannak, a tegnap esti vizes hó ráfagyott az utakra, 20 km után fordultunk vissza, ezen a kis szakaszon 4 autó volt bennt az árokban.
Holnap ha jobb idő lesz újra nekiindulunk, tudtok mondanie setleg még valami kisebb forgalmú síterepet ahol nem várható annyira vészes hétvégi tömeg? Semmering kb 50 km-es körzetében jó lenne valami jó hely, köszi előre is a segítséget
Petes20
10 élménybeszámolót írt
10
16 éve tag
2007.11.13. 01:24
Pénteken mindenképpen kimennénk valamelyik közelebbi osztrák terepre síelni, mit javasoltok, érdemes a nyitó napon Stuhleck-re menni, vagy jobb ötlet lenne egy olyan pályához ami már 1 hete kinyitott (Hinterstroder) elkerülvén a pályanyitással együtt járó tömeget, vagy péntek lévén ettől nem kell félni?
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.