Üdv Mindenkinek!
Nemigazán értem ezt a nagy mindenkiharagszikmindenkire stílust! Innen Szegedről érdekes ez a dolog, nekem akár Eplény akár MSZI több mint 250 km-re van, tehát marhára örülök, ha egyáltalán eltudok menni csúszni bárhová! Eplénybe a múlt héten sikerült eljutni, aminek nagyon örültem (és remélem visszatudok még menni), sajnos én nem vagyok profi, (innen nehéz is) de egy pár éve kijutottam Ausztriába és ott egy fantasztikus hetet töltöttem el azzal, hogy megtanuljam a sielés alapjait. Teljesen elvarázsolt ez a nem is tudom minek nevezzem mi, "sielés"? Nem ez így nem elég pontos! Az ezzel kapcsolatos MINDEN. Még párszor eljutottam Osztrák pályára és itthon Visegrádra, MSZI-re. Még nagyon sokat kellene tanulnom, hogy jól sielönek nevezzem magam, remélem előbb-utóbb sikerül is, biztos, hogy segítség kell hozzá, de ami késik az nem múlik! Én akkor is nagyon örülök, hogy akár kis Hazánkban is lehet sielni! Valóban nem lehet összehasonlítani akár Eplény-t, akár MSZI-t egy Gerlitzennel, vagy Stuhleck-el, sőt még St.Coronával sem, de ÖRÜLJÜNK, hogy ez is van!!! Akik közel laknak bármelyik pályához azok örüljenek és tegyék össze mindenüket, hogy nem kell kb. 6 órakor indulni és 3 órát autózni, hogy elérjenek egy sípályát és ugyanennyit vissza, hogy haza érjenek. Sajnos mostanában csak erre jut anyagi forrás. Tehát NE bántsátok a MI 500, 700 méter magas pályáinkat, szerintem ez is csoda, hogy van. Egy előző hozzászólásomban én is leírtam , hogy Eplényben mi az ami nekem nem tetszett, pályavégén ácsorgás (nem biztos, hogy a pálya hiba, inkább magyar szokás), pályavégi emelkedő, alacsony beléptető kapu, keskeny pályák (tudom a profiknak nem keskeny, de vagyunk egy páran akiknek biztonságot ad ennyi sielő mellet egy szélesebb pálya). Előbb-utobb biztos, hogy sikerül elérni az üzemeltetöknek, hogy szélesíthessék a pályákat. Addig legyünk türelemmel, ne bántsuk Őket, inkább csodáljuk a kitartásukat, elhivatottságukat, bátorságukat, hogy bele mertek vágni ebbe a finoman is szólva bizonytalan vállalkozásba! Biztos vagyok benne, hogy az építő jellegű véleményekért nem haragszanak meg, sőt örülnek neki, de a fellengzős, okoskodó vélemények nem biztos, hogy előre viszik a dolgokat. Remélem aki szeret sielni eljut olyan pályára is ahol sok kilómétert lehet csúszni, tökéletes pályákon, szuper felvonókkal! De ÖRÜLJÜNK az itthoni lehetőségegnek is és ne bántsuk Öket feleslegesen, inkább segítsük, jó tanáccsal, építőjellgű észrevételekkel! Sok sikert minden hazai sípályának és jó csúszást mindenkinek!!! Csütörtökön Kékestetőt próbálom ki és biztos, hogy jól fogom magam érezni, mert jól akarom magam érezni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!