Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lpapa által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (6)Időben csökkenő Időben csökkenő
Lpapa
6 élménybeszámolót írt
6
16 éve tag
Topik: Obertauern
2010.02.24. 11:08
Sziasztok! Tudna segíteni valaki abban, hogy a kezdőknek való pályák megközelítéséhez melyik parkolóban célszerű megállni? Köszi előre is.
Lpapa
6 élménybeszámolót írt
6
16 éve tag
2010.02.05. 08:31
Köszönöm Stani!
Igen, én is a szerpentin, és tömeg miatt gondoltam inkább a Margarethen-i oldalra. Fanningberg pedig a távolság miatt tűnik kedvezőtlennek számunkra, és bár ott még nem jártam, úgy tudom oda is meredek szerpentinen lehet feljutni.
A másik kérdésben is segítettél, miszerint az Aineckbahn-nak van Talfahrtja. Azt nem tudod véletlenül hogy Grosseckre vivő, St. Michael-i ülőliftnek van-e?
Előzmény: (Stani 83283)
Lpapa
6 élménybeszámolót írt
6
16 éve tag
2010.02.04. 13:02
"Amúgy lefelé használni a felvonót kicsit ciki sztem ;) "
Bár én el tudok képzelni olyan helyzetet hogy nem ciki, de most elsősorban a "gyalogosok" miatt kérdeztem, hogy lehet-e használni lefelé is.
Előzmény: (klaco 83214)
Lpapa
6 élménybeszámolót írt
6
16 éve tag
2010.02.04. 12:58
Igen, eddig én is így tapasztaltam, de januárban Ainecken egy héten keresztül ki volt írva a fényújságon - már a völgyben is - hogy "kein Talabfahrt am Aineckbahn" azaz a vadonatúj gondolás felvonót sem lehetett használni völgymenetben, még akkor sem amikor az orrunkig sem láttunk a ködben. Valaki megpróbált visszaszállni de a kezelő rögtön rászólt hogy tilos. Persze lehet hogy ez azért volt mert egyedül ült a kalitkában, és kinn nem felügyelt senki.
Előzmény: (Agent 83202)
Lpapa
6 élménybeszámolót írt
6
16 éve tag
2010.02.04. 10:42
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérek, mert ellentmondó infóim vannak. Febr. végén egy nagyobb (60 fő) társasággal utazunk a régióba, és ahogy az lenni szokott lesz köztünk teljesen kezdő, sőt nem síelő is. Mivel St. Michaelben lakunk majd és ha Grossecken szeretnénk síelni akkor ugyan a St. Michaelből induló kétüléses felvonó van hozzánk a legközelebb, de vajon ez használható léc nélkül is? Völgymenetre is igénybevehető ez a felvonó? (Az ellentmondó infó pedig az hogy a pénztáros szerint használható erre, míg a fenti liftkezelő szerint pedig nem, bár saját szememmel láttam hogy a helyi síiskola tanitványok azzal jöttek le bakancsban a léceket kezükben fogva.)
Azt tudom hogy Mauterndorf felől a buborékos mindkét irányba igénybe vehető, de ez plusz 2x15km utazás lenne nekünk naponta, és ez reggelente az ébredés miatt...
A másik pályarendszerre vonatkozóan sem tudom hogy a Katschbergre, a Katschberghöhe felől induló felvonót használhatják gyalogosok is? Völgymenet is lehetséges ezen a felvonón?
És az utolsó kérdés: a Katschberg-Ainecki gyakorló pályák közül melyiket ajánlanátok a teljesen kezdőknek? Inkább, a St. Margarethen-felőli Aineck-i, vagy a Tschaneck lábánál található "Übungshang" (a buszos utazást St. Michaelből, parkolást (busz!), gyaloglást, pályazsúfoltságot stb. is figyelembe véve).
Előre is köszönöm ha valaki segíteni tud.
Lpapa
6 élménybeszámolót írt
6
16 éve tag
2008.01.31. 13:40
Eszter71-nek. Mi tavaly egy nagyobb csapattal laktunk ott, szerintem bőséges és finom volt a reggeli (bár az utolsó napunkon a zsemle frissebb is lehetett volna...) a vacsorára két menüből választhattunk reggelente, azzal sem volt semmi gond (egyébként a,la carte is lehet enni). A házban meleg van, szobák rendben vannak (persze ne 5* szállóra gondolj) a meleg vízzel ha sokan lesztek nem árt takarékoskodni főleg ha mindenki egyszerre zuhanyozik. Este jól el lehet tölteni az időt egy-egy sör mellett az étteremben. Hát nagyjából ennyi.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.