Érdekes amit írtál Szufidi.
Nem akartam elhinni De
Rákerestem és ezt találtam:
A múlt év végén egy angol befektetőcsoport kereste meg Fót önkormányzatát azzal az ötlettel, hogy hosszas keresgélés után Fóton szeretnék létrehozni a kontinensen elsőként
(Angliában épült egy hasonló célú épület) az ún. SnoWorld-öt, azaz Hó világot. Ez célját tekintve fedett sícsarnok, a sokak által ismert, Dubaiban található fedett síaréna mintájára, de méretei tekintetében jóval szerényebb. A kiszemelt hely a CORA áruház melletti terület, ahol a fő attrakcióhoz sok más egyéb, zömében a sporttal kapcsolatba hozható vállalkozás is helyet kapna, de jutna terület egy 200-300 szobás szállodának is. A javaslatban az talán a legfontosabb, hogy Budapest körül kialakulhat egy "sportgyűrű". Ez kezdve a mogyoródi F1-es pályával és Aquaréna fürdőcentrummal, folytatható lenne a fóti sícsarnokkal és az ehhez kapcsolódó egyéb sportlehetőségekkel. (Itt nem kéne megfeledkezni a Fóton és környékén örvendetesen megszaporodott lovassport lehetőségeiről sem!) A gyűrű tovább folytatható az újpesti Aquaworld-del (aminek beruházója ugyanaz a társaság, amely bennünket a sícsarnokkal megkeresett), de ugyanebbe a sorba illik az újpesti fedett jégcsarnok is. A gyűrű pedig akkor válik teljessé, amikor elkészül a Duna felett a Fótról már most is jól látható híd, mert ezzel a budai oldal hasonló létesítményei is bekapcsolhatóak lesznek. Az M0-ás igazi jelentősége azonban akkor lesz érezhető, ha a Ferihegyi repülőtér közvetlenül elérhető lesz térségünkből.
Forrás: Fóti Szemle (2008 február)