Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

chil761 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
chil761
5 élménybeszámolót írt
5
11 éve tag
2018.04.17. 18:59
Sziasztok, mivel sehol nem találtam konkrét, részletes iránymutatást az interneten sílécek szállításáról, ezért gondoltam leírom ezirányú tapasztalatokat.

Wizzair Bp-Milánó Malpensa viszonylatban próbáltuk ki Cervinia-Zermatt síterepet megcélozva. (2 óra bérautóval)

Bakancsokat sima 20 kg-os bőröndben tudtuk normál módon feladni, a bőröndbe 2 pár bakancs és 2 db bukó fért be, néhány ruházati elemmel kibélelve 20 kg lett. Érdemes talán 32 kg-ot venni, 1-2 e f-al drágább, nagyobb a dimenzió és talán 3 pár is belefér.

Sílécre vettünk egy db 9600 ft os sportfelszerelést irányonként. Egy Aldiban vásárolt kb 10e Ft-s dupla gurulós zsákban vittünk 2 pár lécet. A léceket kibéleltük aláöltözükkel stb így is csak 18 kg lett. Nem nézték mi van benne. A check in-nél lemérték és ott kellett hagyni "majd jönnek érte".
Milánóban tanácstalanul vártuk a léceket nem jöttek a szalagon. Az épületben minden sarokba egy nyillal ki van írva hogy "bulky baggage" erre, de sehol nem volt egy konkrét pult. Eltelt egy 10-15 perc és az egyik (bal) oldalon pár kerékpár és golf felszereléssel együtt megtaláltuk, csak leteszik egy helyre.
Visszafelé check in-nél lemérik, kap egy szalagot, majd elküldenek a 12-es pulthoz leadni ahol a "bulky baggage"-el foglalkoznak.
A lényeg hogy költségeken jól lehet osztozni, ezzel a módszerrel kb. 20e Ft-ból fejenként saját bakancsban, léccel lehet sízni, ami 2 nap bérlésnél már megtérül.
chil761
5 élménybeszámolót írt
5
11 éve tag
Topik: Norvégia
2017.05.30. 21:43
Május 29.-én borús esős időre ébredtünk Bergenben. A tavalyi spontán izlandi sielés (lsd. Skalafell) sikerén felbuzdulva idén szintén a közvetlen fapados járatot kihasználva ellátogattunk Norvégiába és így Folgefonná-ra is. Most sem bántuk meg!
A kicsi síterep a rétegfelhők fölött szikrázó napsütéssel várt. Az út Bergenből csak 110 km, a jondal-i komppal együtt azonban tényleg több mint 2 óra odaérni. Érdemes egy Hardanger fjord kirándulással összekötni ami amúgy is ajánlott és felmenni csak néhány csúszásra.
Néhány fontos részlet ami hasznos lehet.
Jondal komp reggeltől estig kb óránként jár oda vissza, ára 165 NOK négy fő és autó. Menetidő 15 perc. Jondal-ból 19 km keskeny de annál szebb út vezet fel. Van egy 100 NOK-os kártyával fizethető sorompó. Fent hétköznap gyakorlatilag senki nincs néhány megszállott és rendkívül segítőkész funparkost leszámítva akik sajátjukként kezelve a terepet gondosan takargatták a havat ami meglepően jó ratrakolt minőségű volt.
Sorban állás semmi, pályán senki, megérkezés után 5 perccel bérléssel bérlettel együtt 300 NOK-ért már csúszhattunk is egy órát. Ez nem a hivatalos ár, lealkudtuk zárás előtt 1 órával hogy ennyiért is lehet. Kis kávézó szendvicsek vannak fent, de elektromos autó -sokan járnak azzal-töltésre ne számítsatok. Kártyával lehet fizetni - nyitva 9-16-ig.
A látványért és opcióként a néhányszor lesiklás élményéért nyáron is megéri.

fotók: https://sielok.hu/fotoalbum/folgefona-2017/galeria/
chil761
5 élménybeszámolót írt
5
11 éve tag
2016.04.11. 21:54
Április 10-én jártunk Skalafell síterepen. Néhány hete jár közvetlen Wizzair járat Budapestről (szerda-vasárnap), így jutottunk Izlandra, ahol eredetileg nem terveztünk/eszünkbe se jutott volna sielni.
A turisták számára kötelező golden circle (Gulfoss, Geysir stb.) bejárása során aztán váratlanul szembejött velünk ez a kitűnő lehetőség, és mivel a társaság síelőkből állt ezért megnéztük milyen sielni Izlandon: azt kell hogy mondjam fantasztikus volt...
Maga a síterep igen kicsi, de az út (Reykjaviktől 20 percre) egy hatalmas jég/hó/lávamezőn keresztül vezet, ezért a látvány a hatalmas vulkánokkal a háttérben leírhatatlan. Ez az a hely ahol a kutyaszánok és a snow-mobile túrák is indulnak (kb. ISK 50000/ fő). Ehelyett mi a sielést választottuk, ami lényegesen olcsóbb, kb. ISK 2500 2-3 órára, de a napijegy sem sokkal drágább. A bérlés már drágább ISK 5000, gyakorlatilag nagyon gyenge minőségű bakancsokkal és lécekkel, így nem a sportértéke a lényeg, hanem felmenni a csúcsra és onnan élvezni a környezetet/fényképezni pályán kívülre is ki lehet csúszni.
Sorbanállás, tömeg nincs - csak végtelenül kedves emberek és egyszerűség.
Várhatóan Április közepéig vannak nyitva, részletek a weblapon.

Fotók: https://sielok.hu/fotoalbum/skalafell-izland-2016/galeria/
chil761
5 élménybeszámolót írt
5
11 éve tag
2016.01.07. 09:37
Tisztel Síaréna,

Tegnap este voltunk az első bizonyos "szuperszerdán" köszönjük, jól éreztük magunkat (a forralt bor végre rendben).
Tény, hogy a felvonó és kártyaolvasó rendszer még mindig nem az igazi, de ezt hamar orvosoltátok a kapuk kinyitásával. (pozitív kommunikációs fordulat ilyen esetben kedvezményről beszélni).

Inkább amire oda kellene figyelni.
1. A szuperszerda kampánya kiválóan sikerült = korábban nem látott tömeg lepte el már az alsó parkolót is. A buszos megoldás akadozva működött - 1 óra sorbanállás fel és le, úgy hogy a söfőröket vitték le csak a buszok (végén 1db?). Ezt viszonylag nyugodtam viselte a tömeg - spontán tüzijáték is volt!
2. A funpark utáni rész rettenetesen köves, rengeteg lécet tönkretett, ilyenkor inkább le kellene zárni.
3. Felvonónál alig lehet kiszállni, nem lejt eléggé, mire a elindul a lejtő addigra a lift befordul - ez így veszélyes.

köszönöm.
chil761
5 élménybeszámolót írt
5
11 éve tag
2013.01.07. 00:19
Már régóta terveztem, ma kis családdal meglátogattuk ezt a sokak számára távoli pályát.
Végső soron jól éreztük magunkat, vasárnap is kevesen voltak, és tényleg gyönyörű a környezet.

A hosszabb Tatrapoma felvonóval kapcsolatban pedig fontos, hogy rendkívül gyors, hatalmasat ránt: kezdők és kényelmet kedvelők, kisgyerekek kizárva.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.