Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

ottisz által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (13)Időben csökkenő Időben csökkenő
ottisz
13 élménybeszámolót írt
13
13 éve tag
Topik: Obertauern
2017.02.01. 13:30
Sziasztok!
Tudtok olyan helyet a völgyben, ahol amíg anya-apa síel nagymama el tud lenni egy fél éves kisbabával? (gyerekjátsz szoba pelenkázóval). Ha igen, melyik parkolohoz közel? Mi elsődlegesen az Edelweiss környékén mozognánk.
ottisz
13 élménybeszámolót írt
13
13 éve tag
2014.01.20. 14:54
Húú ez engem is érdekelne! 7-9-i hétvégén megyünk vagy 12-en a melóból, és már elkezdtünk izgulni az idő miatt :)
Előzmény: (Szkíta1 167396)
ottisz
13 élménybeszámolót írt
13
13 éve tag
Topik: Rauris
2013.12.04. 23:19
Köszönöm a véleményeket és tanácsokat, különösen Staninak és robinnak! Zell am See nagyon tetszik :)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
ottisz
13 élménybeszámolót írt
13
13 éve tag
Topik: Rauris
2013.11.30. 10:44
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
Idén úgy néz ki lesz alkalmunk egy hosszabb síelésre elmenni, és egyelőre Rauris tűnik a legszimpatikusabbnak (nincs nagy tömeg, sok kék pálya stb.) Mivel egy nehezebb pályarendszer nagyon el tudja rontani a vakációt, muszáj kicsit körbeérdeklődnöm.

A kérdésem az lenne, hogy ez a sok pálya mennyire tekinthető "kéknek"? Segítségül, azok a nekünk nagyobb helyek ahol már jártunk:
- Donovaly: Zahradiste: teljesen okés, Nova Hola: azért döcögős
- Martinky: pirosokon kívül okés
- Bachledova: feketéken kívül okés

Szerintetek ez így bevállalható? Esetleg más ötlet ahol viszonylag sok kellemes kék pálya van? :)
ottisz
13 élménybeszámolót írt
13
13 éve tag
2012.02.15. 13:50
Január utolsó hetén 5 napot töltöttünk el Bachledova síterepén. Szállásunk a pár kilométerre lévő Zdiar egyik nagyon szuper panziójában volt (kiadós és nagyon jó minőségű félpanzióval 25 Euró/fő/éj árért). A faluban szórakozási lehetőség nincs, szóval csak olyanok válasszák ezt a helyet akik esténként a pihenést, kandalló melletti beszélgetést-iszogatást részesítik előnyben.

Közlekedés

A terepet személygépkocsival és busszal hólánc nélkül járható aszfaltos bekötő úton lehet megközelíteni. Zdiar felöl nyitvatartási időben folyamatosan, ingaszerűen járó síbuszokkal is ki lehet jutni, max. 30 perc alatt.

Síterep

A terepet elsősorban kezdőknek ill. középhaladóknak ajánlanám, de a haladók is megtalálhatják itt számításukat. Sorban állásról gyakorlatilag nem lehet beszélni, a legnagyobb várakozási idő talán 5 perc volt, de ez is csak 1-2-szer történt meg. Nekünk az utolsó két nap sikerült kifognunk a két héttel ezelőtti igen hideg időjárást, ekkor napközben -15-18 fok volt a maximum hőmérséklet. A hideg idő a terep forgalmán is meglátszott, mert ahogy közeledett a hétvége, úgy lettek egyre kevesebben a pályákon, az utolsó napon gyakorlatilag sehol sem kellett sorban állni. A vendégek túlnyomórész lengyelek és szlovákok, magyarok ottjártunkor viszonylag kisebb hányadban voltak jelen.

Felvonók

A 3 üléses elég lassú, nagyjából 10-12 perc alatt ér fel a hegytetőre. A 4 üléses egy fokkal gyorsabb és nem is volt annyira szeles. A tányérosak vegyesen indítópálcásak ill. hagyományosak, nem ütnek nagyot, viszonlag jó sebességűek

Pályák

A pályákról összeségében annyit lehet elmondani, hogy nagyon jól kezeltek voltak, jegesedés max. 1-2 apróbb helyen lépett fel, buckásodás pedig csak a meredekebb pályákon, de ott is csak délután ill. nem zavaró mértékben.

1 és 9-es: kellemes vezetésű pálya, az eleje nagyon lankás, a közepénél pedig kell a lendület, mert különben könnyen botozás lehet a vége
2-es: mi akárhogy is kerestük nem találtuk ezt a pályát
3-as: jó kis piros-fekete pálya, már kell hozzá a biztos technika, de szerintem inkább az alja fekete és a teteje a piros
4-es: a térképpel ellentétben a középső részétől végig piros, kék része csak a hegytetőn van. A piros rész elég becsapós, váltakozó meredekségű, ami miatt elő-előfordult rajta esés. Délutánonként ha nem is veszélyesen de mindig buckásodott.
5-ös: talán a pályarendszer legmeredekebb pályája, ezen nem is jöttünk
6-os: jó kis piros pálya, gyakorolni tökéletes, gyakorlatilag mindig egyedül jöttem rajta és a felvonója is viszonylag gyors
10,11: nagyon jó kis kék pálya, egyenletes meredekségű, bemelegítésnek és gyakorlásnak tökéletes
12: inkább sötétkék-világospirosnak nevezném, mert a felső része bizony igényel már egy biztosabb tudást

A hütték az egyszerűbb szlovák színvonalat hozzák, ár-érték arányban viszont teljesen korrektek. Csak 1 példa: 2 tea, 1 hambi, 1 hasáb, 1 gulyásleves tele hússal: 5 Euró. Az alkoholos termékek is igen kedvező árakon kaphatóak.

Összességében a kezdőkön kívül leginkább olyanoknak ajánlanám a pályát akik egy biztosabb kezdő tudással gyakorolni és fejleszteni szeretnék tudásukat, de még nem igénylik a több tíz kilométeres síterepeket és a hosszú kilométeres pályákat. Szóval a hely tökéletes választás egy 3-5 napos sízésre.
ottisz
13 élménybeszámolót írt
13
13 éve tag
2011.12.28. 21:20
okés, köszi!
Jó csúszást! ;)
ottisz
13 élménybeszámolót írt
13
13 éve tag
2011.12.26. 16:28
Sziasztok!
A jezerskoi oldalon a kék 4-es mennyire durva? A sípálya adatai alapján elég meredeknek tűnik. Valakinek tapasztalat? /Viszonylag kezdők vagyunk/
ottisz
13 élménybeszámolót írt
13
13 éve tag
2011.03.06. 12:47
Február közepén 3 napot síeltünk Martinske Holen, néhány szó a tapasztalatokról.

Szállás: Hotel Martinske Hole. Nem rossz hely, nagyon kicsi választja el attól, hogy tényleg egy nagyon jó színvonalú szálloda legyen. Reggelizni korán kell menni, mert a svédasztalt nem nagyon töltik fel már félidőben.

Pályák: alapvetően jó minőségűek, azonban eléggé jegesek voltak, főleg az árnyékosabb részeken.

2-es: a teteje kezdőnek eléggé durva, itt kb 200 méteren esik vagy 60-70-et a pálya, a többi része kellemesen síelhető
3-as: kellemes pálya, könnyen síelhető
6-os kék: jópofa pálya kisebb-nagyobb ugratókkal
9-es: szűk, kezeletlen erdei pálya semmi extra. Arra jó, hogy ha benéz az ember a központba például egy ebédre, könnyen az ülőlifthez lehet lejutni
8-as: erdei pálya, azt nem tudom kezelt-e, de jó minőségű volt. Nem tudom miért piros (talán mert szűk), de kellemes lejtésével szinte lesikló pózban lehet rajta végig menni. Igazán nagy élmény volt a hatalmas ködből leérkezni a 2-es pályához.
1,4,6-os piros része: csak haladóbbaknak
5-ös: nem működik

Ott jártunkkor a 6 személyes ülő és a 2-es pálya melletti tányéros ment. A tányéros viszonylag gyors, azonban azt vettük észre, hogy ha nem folyamatosan érkeznek az emberek, akkor eléggé üt az elindulásnál. Hétköznap egyiknél sem volt több a sorbanállás 5 percnél.

Hütték: kedvező árak, változatos étel- és itallapokkal

Összesésgében nagyon meg voltunk mindennel elégedve.
ottisz
13 élménybeszámolót írt
13
13 éve tag
Topik: Obertauern
2011.02.23. 21:03
Ha esetleg előkerül az a lista, és nem nagy meló át tudnád nekem mégis küldeni azt a listát? Előre is köszi! /Nézegetem a bergfexet de vhogy nekünk néhol gyanúsnak tűnnek az adatok./
Előzmény: (benya 110882)
ottisz
13 élménybeszámolót írt
13
13 éve tag
Topik: Obertauern
2011.02.19. 09:05
köszi szépen! kicsit macerás, de a lényeg, hogy valahogy csak elérhető.
ottisz
13 élménybeszámolót írt
13
13 éve tag
Topik: Obertauern
2011.02.18. 18:11
Szia!

Köszi, néztem ezt az oldalt is, de biztos vak vagyok mert itt sem találom :(
Előzmény: (benya 110882)
ottisz
13 élménybeszámolót írt
13
13 éve tag
Topik: Obertauern
2011.02.18. 11:44
Sziasztok! Nem tudtok véletlenül egy olyan oldalt ahol az egyes pályák hossza és magasságkülönbsége érhető el? Kerestem egy csomót, de valahogy nem sikerült megtalálnom :(
ottisz
13 élménybeszámolót írt
13
13 éve tag
Topik: Kokava
2011.01.30. 10:08
Feleségemmel múlt héten 4 napot töltöttünk el Kokaván. A hely síelni tanulni vágyók számára tökéletes, mindenkinek ajánlom. Szállást, síoktatót az Ipoly szállón keresztül lehet szerezni, rendkívül kedvező árakkal. Nekünk először volt a lábunkon léc, oktatóval a negyedik napon már a párhuzamos síelést kóstolgattuk. Egyedül talán vasárnap volt nagyobb tömeg ami kezdő lévén kicsit zavaró volt, de legalább rá voltunk kényszerítve a hirtelen helyzetek gyakorlására :). Ha nagyobb az igény, azonnal indítják a következő felvonót, magyarul szinte mindenki beszél. A hütték választékos kínálatúak és abszolút kedvező áruak. Talán érdemes lenne kiemelni a sielok.hu-n, hogy a piros pálya már évek óta nem működik, de tervben van az újbóli beindítása.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.