Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

agi92 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (13)Időben csökkenő Időben csökkenő
agi92
13 élménybeszámolót írt
13
12 éve tag
2015.01.20. 14:08
Múlt héten, január 11-16. között síeltünk a Campiglio Dolomiti di Brenta síterepen. Nagyon vártuk, mert 6 éve is jártunk már itt, mostanra viszont elkészült az akkor még önálló síterepek, Pinzolo és Madonna di Campiglio összeköttetése.
Sajnos a legmagasabb, 2000 méter körüli részeket leszámítva a pályákon kívül szinte semmi hó nem volt, így a táj inkább egy kisíelés hangulatát mutatta. A pályák azonban egészen jó állapotban voltak, itt-ott kis jegesedéssel, foltokkal és a nagy szél miatt fadarabkákkal, de a hóágyúzásnak és a ratrakolásnak köszönhetően ezek nem rontottak jelentősen a síélményen :)
A pinzolo-i résznek nagyon nagy előnye, hogy nagyon kevesen voltak! Sorba állásnak a közelében sem voltunk soha, a pályákon is nagyon kényelmesen lehetett csúszkálni. Személyes kedvencek a 101-es és a 112-es piros pályák voltak, sajnos a hosszú 100-as fekete nem működött.
A Madonna felé vezető kabinos lift ugyan kb. 20 percig visz hegyen-völgyön át, mi szerettük. Volt idő pihenni, tervezni, és sokkal kényelmesebb mint buszozni vagy autózni.
Madonnán valamivel többen voltak, de még itt is teljesen jól eloszlottak a síelők nem kicsi pályarendszeren :) Itt talán a 73-as és a 88-as pályák jöttek be legjobban, de mindenképpen érdemes egyszer csúszni a 78-as kéken is, egy gyönyörű kis kanyonban kanyarog a pálya!
A Folgarida-i részekre sajnos nem sok időnk maradt, mert bár a 6-ból 5 napon majdnem végig sütött a nap, az utolsó napra érkezett meg a havazást, szelet és sűrű ködöt hozó front, így aznap nem jutottunk el a még hiányzó, legtávolabbi tereprészre.
Ami nagy pozitívum, hogy egész síelés alatt csak ülőliftekkel és kabinosokkal utaztunk, nem kell húzóliftekkel "bajlódni", azok csak rövid, általában tanulópályákat szolgálnak ki.
Apropó, tanulók: a pinzolo-i 61-es számú kabinos hegyállomásánál működik egy kis gyerekpark, és egy nagyon kicsi lejtésű, rövid tanulópálya is, mindkettő varázsszőnyeggel.
Sok hüttében van önkiszolgálós és a la carte rész is, mi mindig az önkiszolgálót választottuk mert gyorsabb és olcsóbb is, a minőség nagyjából hasonló volt, pedig minden nap máshol ettünk, nem tudnék kiemelkedően jót, se rosszat említeni. Az ételek árai nem voltak vészesek, szinte minden nap találtunk kedvünkre való főételt 10 euró alatt, az italok viszont valamivel drágábbnak tűntek mint Ausztriában, pl. 4 dl sörért is simán ki lehet fizetni 5 eurót!
A szállásunk Pinzolo völgyállomásától kb. 5 km-re, Stremboban volt, az Erika Residence-ben: https://sielok.hu/szallas/erica-residence/
Remek ár-érték arányú, csak ajánlani tudom! Egyszerű, de kényelmes és tágas apartmant kaptunk. A házigazdánk pedig egyben kiváló síoktató is, ez úton is köszönjük még egyszer az órákat Nagy Péter Bundinak :)
+1 tipp: aki helyi specialitásokat kóstolna, ide menjen: http://www.magnabo.com/
Nagyon hangulatos étterem, elfogadható árakkal és nagyon finom ételekkel!
Galéria: https://sielok.hu/fotoalbum/campiglio-2015jan/galeria/
agi92
13 élménybeszámolót írt
13
12 éve tag
2014.10.08. 17:13
a Murtaler Skiberge régiós bérlet úgy látom érvényes Kreischbergre és Turrachra is (meg még jópár másik terepre): https://sielok.hu/terepcsoport/murtaler/

a honlapjukon vannak fent néhány napos bérletárak is, igaz még tavalyiak: http://www.skiberge.at/index.php?option=com_content&view=article&id=61&Itemid=68
agi92
13 élménybeszámolót írt
13
12 éve tag
2014.08.12. 10:08
Szia!
Az sajnos szerintem sem valószínű, hogy ingyen kapnál a munkaadódtól síbérletet.
De azért az eltiltás is a másik véglet, szerintem. Egyrészt jogilag nincs rá lehetősége egy munkaadónak sem, hogy megszabja, hogy te mit teszel a szabadidődben, ezt mégis sok szezonmunkás lenyeli. Másrészt pedig ebből kiindulva a fontosabb kérdés szerintem az, hogy egyáltalán szeretnél-e olyan főnököt, aki az életedbe ilyen szinten bele akar szólni.
Én olyanról egyébként már többször is hallottam, hogy kedvezményes síbérletet kaphat a munkavállaló, szóval érdemes keresgélni! :)
Előzmény: (kiskakas8 172863)
agi92
13 élménybeszámolót írt
13
12 éve tag
2014.04.29. 13:06
sziasztok,

Ausztriában, a meseszép Hallstattban keresnek sürgősen, azonnali kezdéssel recepcióst!
Folyékony német ÉS angol nyelvtudás szükséges!!

http://www.rollingpin.at/hoteljobs/jobview/142988/
agi92
13 élménybeszámolót írt
13
12 éve tag
2014.02.11. 11:24
sziasztok,
mi is DW-n jártunk a hétvégén. péntekről szombatra virradó éjjel esett becslésünk szerint a hegyen kb. 10-15 cm hó, így szombatra biztosan javult a hóhelyzet a pályákon (bár a péntekivel összehasonlítani nem tudom). sajnos a főszezoni és a hétvégi tömeg miatt a friss hó rendkívül gyorsan buckásodott... ha le is ratrakolták a pályákat, annak igen hamar nyoma veszett.
vasárnap napközben is szinte egész nap zuhogott a hó, alig lehetett látni valamit, úgyhogy hóból mostanában nem lesz hiány a hegyen szerintem.
szombati fotók: https://sielok.hu/fotoalbum/dachstein-west-2014febr8/galeria/
agi92
13 élménybeszámolót írt
13
12 éve tag
Topik: Hallstatt
2013.07.27. 18:51
megerösitem az elöttem szolot!

bövebb info: http://www.hallstatt.net/parken-in-hallstatt/pkw/

en is a P1-es jelölesü parkolot ajanlanam (a fenti linken talalhato terkepen kis tetö a P betü felett a jelölese)

ahogy Hallstattba ertek atmentek egy alaguton, ebböl kierve meg kb. 500 metert kell tovabb menni egyenesen es a jobb oldalon, egy benzinkut utan lesz a P1, itt mindig szokott parkolohely lenni es egy kenyelmes setaval elerhetö a központ!

ajanlom figyelmetekbe a Hallstatti sobanyat (a vilag legöregebbje!), különösen jo program ha esö van, hiszen fedett terület, de akkor is, ha örült meleg van, mert a banyaban csak kb. 10 fok van :)

a központban több helyen tudtok kis hajot berelni, de setahajokazasra is lehetöeg van idegenvezetessel - ez kb. 50 perces es olyan 8 euro körül van / fö.

ha barmi kerdesed van meg, keress nyugodtan!
en sajnos 4-en pont nem leszek Hallstattban... erezzetek jol magatokat! :)
agi92
13 élménybeszámolót írt
13
12 éve tag
Topik: Hallstatt
2013.06.28. 00:02
itt még több kép az esetről, ha érdekel vkit :) http://www.salzkammergut-rundblick.at/aktuelles/000007__news__22468.htm

azt a szállodát is elöntötte, ahol én dolgozom, úgyhogy elég közelről tanúja voltam az esetnek. nagyon gyorsan történt az egész és nagyon ijesztő volt... mi egész éjjel bent voltunk a hotelben és takarítottunk hogy másnap normális körülmények fogadják a vendégeket.

másnapra kb. 100 katonát és a környék összes tűzoltóját odarendelték és szerintem valami fantasztikusan gyorsan eltakarítottak mindent. 2 nap múlva már minden járható volt! :o

szóval mostanra eredeti pompájában ragyog a mi Hallstattunk :)
agi92
13 élménybeszámolót írt
13
12 éve tag
Topik: Hallstatt
2013.06.25. 13:12
na, a következőket tudnám ajánlani:

1. http://www.gasthof-hirlatz.at/ - ez kicsit távolabb van a központtól de cserébe szerintem elfogadható ára van és van lehetőség félpanziós ellátásra is :) itt valószínűleg lenne még hely

2. http://urlaub.salzkammergut.at/at/xlayout/portal/accommodation/208721sy,de/objectId,ACC207383at,parentId,RGN216at,selectedEntry,acco/intern.html - ez a házikó közvetlenül a sóbányához induló sikló mellett van, nagyon egyszerű szállás közös fürdővel de mindössze 25 euró / fő / éj reggelivel... a házinéni nagyon öreg és nagyon kedves :D mivel a néni marketingje nem vmi jó (csak telefonon és német nyelven érhető el :P) sztem még itt is találnátok helyet!

a többi helyről fogalmam sincs hogy mennyire foglaltak, de szívesen ajánlom őket, egy emailes megkeresést megérnek ha tetszik vmelyik:
http://www.hallstatt.net/unterkunftsverzeichnis/privatzimmer/privatzimmer-appartement-herta-hoell/
http://www.hallstatt.net/unterkunftsverzeichnis/privatzimmer/privatzimmer-gummerer/
http://www.hallstatt.net/unterkunftsverzeichnis/privatzimmer/haus-lenz/ - itt tuti a nagyszerű vendéglátás, ismerem a háziasszonyt :)
http://www.hallstatt.net/unterkunftsverzeichnis/privatzimmer/ferienwohnung-johann-hoell/
http://www.hallstatt.net/unterkunftsverzeichnis/privatzimmer/haus-lidy/
http://www.hallstatt.net/unterkunftsverzeichnis/pensionen/fruehstueckpension-sarstein/
http://www.hallstatt.net/unterkunftsverzeichnis/gasthoefe-und-hotels/gasthof-pension-gruener-anger/
http://www.hallstatt.net/unterkunftsverzeichnis/ferienwohnungen/haus-cian/
http://www.hallstatt.net/unterkunftsverzeichnis/ferienwohnungen/ferienwohnung-kerschbaumer/

hát jó sokat belinkeltem, remélem találtok közötte olyat ami megfelelő és szabad hely is van!:)
ha tudok még vmiben segíteni keress nyugodtan! (akár amikor már kint vagytok, akkor is)
agi92
13 élménybeszámolót írt
13
12 éve tag
Topik: Hallstatt
2013.06.21. 20:01
szia!
én jelenleg Hallstattban dolgozok!

nagyjából milyen kategóriájú/árú szállást keresnél és mikor?
agi92
13 élménybeszámolót írt
13
12 éve tag
2013.03.17. 17:21
friss helyzetjelentés: pénteken esett friss hó, a pályák remek állapotban vannak, minden pálya nyitva van! a napsütés hatására persze délutánra (főleg a völgyben) kásásodik a hó, de még bőven kibírható. tömeg nincs csak nagyszerű idő és pályák :D képek: https://sielok.hu/fotoalbum/789025/galeria/
agi92
13 élménybeszámolót írt
13
12 éve tag
2013.03.04. 15:29
mi most szombaton Aflenzen találkoztunk egy nagyon helyes zergével, a völgyből induló kétüléses mellett, a lifthez egész közel egy sziklán, alig néhány méterre tőlünk eszegetett! :)
agi92
13 élménybeszámolót írt
13
12 éve tag
Topik: Obertauern
2012.11.20. 17:22
most vasárnap, 18-án volt szerencsénk pár órát síelni Obertauernben. Az ekkor nyitva lévő pályák (5a, 10a, 21a, 22a) tökéletes állapotban voltak! Gyönyörű napsütéses időnk volt, plusz egynéhány fokkal. Tömegnek nyoma sem volt! Parkolni lehetett egészen fent a seekarspitzbahn völgyállomásánál is, de lent a faluban is, a sítérképen jelölt elsősegély és információs központnál lévő parkolótól indult fel a síbusz!
Képek: https://sielok.hu/fotoalbum/952879/galeria/?itttid=196997
agi92
13 élménybeszámolót írt
13
12 éve tag
2012.03.21. 01:01
csak hütté ügyben szólnék most hozzá, mi február közepén jártunk itt, egyébként mi is nagyon-nagyon megszerettük a helyet.
az említett 10-es pálya melletti két hütte közül mi a Gablonzert próbáltuk ki, förtelmes tapasztalatokkal!!!
az elektronikus-érintőképernyős kütyüs rendszer miatt csak egyetlen pincérnél lehetett rendelni és fizetni is, képzelhetitek mit jelentett ez főszezonban, egy méretes hütténél! kb. 20 perc volt mire egyáltalán felvették a rendelésünket, utána viszonylag megszokott ütemben hozták az italainkat és a fejenként egy adag levest és +1 fogást.
a fizetés volt a mélypont! kb. fél óra után, a részleteket mellőzve, a végén (pedig nem szokásom) kiabálnom kellett a pincérrel hogy hadd fizessünk már és hadd menjünk már...
amúgy finom volt, a kilátás valóban gyönyörű innen, de akinek nincs kedve egy ilyen nagyszerű terepen 1,5-2 órát "elpazarolni" egy egyszerű ebédre, az ne ezt válassza :(
Előzmény: (hunyadee 137775)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.