Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

BáTaBá által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (14)Időben csökkenő Időben csökkenő
BáTaBá
14 élménybeszámolót írt
14
16 éve tag
2012.12.26. 22:19
Kedves Jeszenszky Géza!

Szerintem NHH az ország egyik legnagyszerűbb sípályája. Fantasztikus élményeket köszönhetek annak a helynek. Ott számomra maga a sorbaállás is élmény bármelyik sífelvonó aljánál. Számos érv szól amellett, hogy miért rentábilis a NHH-i sípálya üzemeltetése.
Üzenem a jelenlegi tulajdonosnak, ha valaki megvásárolja egy ország leghóbiztosabb működő síterepét, akkor erkölcsi kötelessége azt tovább üzemeltetni! Évek óta várom, hogy normálisan működjön az a síkomplexum, de úgy látom hiába.
Hatalmas lehetőség van abban a mára már korszerű felvonókkal ellátott sípályarendszerben. Egy jó szervezéssel az ország egyetlen, jelenleg hétköznap kihasználatlan, természetes hóval borított sípályáján több ezer iskolás tanulhatna meg iskolaidőben síelni!!!
Bízom abban, hogy egy arra alkalmas és a sportot, egészséget és természeti értékeket valóban megbecsülő ember vezetésével hamarosan beindul a sípályán az élet.

Sporttársi Üdvözlettel
Kovács Bálint
BáTaBá
14 élménybeszámolót írt
14
16 éve tag
2010.03.14. 20:16
Idén harmadszor NHH-en.

Hóvastagság teljesen megfelelő. Sorban állás NEM VOLT. A déli nagyon jó állapotban volt. Északi teteje buckás, de nagyon jókat csúsztunk.
A jegy mindössze 1000Ft/fő/nap + a szállítás!
Grillparti nem volt, de nem is azért mentem. Jó, lehetett grillezett húst venni a büfében. Meg biztos partizni is lehetett... Mi inkább sípartiztunk : )

Nagyon jót síeltem és kellemesen elfáradtam.
DSC00717.JPG
DSC00719.JPG
DSC00729.JPG
DSC00728.JPG
DSC00725.JPG
BáTaBá
14 élménybeszámolót írt
14
16 éve tag
2010.02.06. 19:53
Idén először NHH-en!

Jegyek:
Délelőtti jegy nincs!!!
Napijegy: 4500/felnőtt
Délutáni jegy van, de nem tudom pontosan mennyi.

Utazás:
A csapatszállító teherautó platója kipufogógázos, hangos, hideg, rázós stb. de a téli, hegyi körülményekhez képest biztonsággal felvitt. Néhány éves gyereket nem szállítanék rajta.

Pályák:
Taxi: taposott pórhó, 2-3 ember a liftessel együtt. (ez nagyon lankás, csak kezdő gyerekeknek tudom elképzelni) Hétköznap is nyitva van, 12.00-20.00 -ig, kivilágítják! Ezt a liftkezelőtől tudom.

Déli: Néhol kicsit jeges, néhol kevéske kavics, de teljesen jól síelhető. Ez a pálya volt a legjobb állapotban. Sorban állás NEM VOLT!

Nagy északi-1-1/A-1/B: Ezen a szakaszon a "rövid" lift nem üzemel, így le kell csúszni a nagy északi aljára. Felső szakasz nagyon buckás pórhó. Alsó szakasz fekete v. piros, mély porhó. Számomra nagyon nehezen volt síelhető.

Kis északi/2/A-2/B: Köves, kavicsos, földes, leveles, botos stb. de egy kövezős léccel nagyon élvezhető. A felvonó még nem túl gyors, mert próba üzemben működik, de nagyon jól szuperál. A felvonó nyomvonalán egy helyen leomlott a hó, így ott nagyon ügyesen kell navigálni. Néhány ember kipotyogott. Sorban állás NEM VOLT!

Lecsúszás a parkolóig:
Technikás, kövezős de nagy élmény.

Egyéb:
személyzet segítőkész
rántotta rendben, forralt bor finom

Nagyon jól éreztem magam és kellemesen elfáradtam!
BáTaBá
14 élménybeszámolót írt
14
16 éve tag
2009.12.05. 16:38
tamas 1028 - nak

Azért van elterelve a 2 -es, mert tavaly még nem működött az 1 -es felvonó. Remélem idén beüzemelik. Milyen hosszú? Élvezhető és változatos : ) Nekem ez a kedvenc pályám. De oda azért nem a legjobb lécemet viszem. Igaz én este lecsúszok a parkolóig.
BáTaBá
14 élménybeszámolót írt
14
16 éve tag
2009.02.27. 06:13
kolzol!
Kössz a kedvcsinálót. Jövőre megveszem rég áhított túralécemet és ahogy leesik az első hó, remélem ott leszek!

normafan!
Túraléc úgy néz ki mint egy átlagos léc. Alján van egy spec. anyag, ami felfelé csúszik, visszafelé nem ez a "fóka". Kötés sarokban elenged. Lefelé sarok lerögzít, fóka levesz és "teljes értékű" léccel csúszol le.

Évek óta tervezem, hogy veszek egy használtat 20-30 körül már lehet.
BáTaBá
14 élménybeszámolót írt
14
16 éve tag
2009.02.22. 18:55
Három év után újra!

Mi tegnap 21. én voltunk Nagy Hideg-hegyen. Mindennel meg voltunk elégedve. Gyönyörű a környezet és jó a szervezés. Finom a forralt bor. Jó fejek a liftesek főleg a rasztahajú. A pályák nekünk nagyon jók voltak. Már igazán várom a nagy északi felvonó elkészülését!

Őszintén megvallva, néhány éve mondtam szépeket mikor arról értesültem , hogy lebontották a kedvenc pályám felvonóját. A tegnapi nap azonban megnyugtatott. Láttam, hogy egy igazán magas színvonalú beruházás vette kezdetét. Az elkészült liftek korszerűek és látszik, hogy hosszútávon fogják szolgálni a síelőket. Biztattak a liftkezelők, hogy jövőre a nagy északi is elkészül és ennek már láttam is jeleit.

Mivel tudom, hogy egy tulajdonosa van az Aranykapunak és a Turistaháznak, így arról is írok néhány sort. Én nem vagyok vadász de egy ilyen erdei környezetben számomra természetes volt, hogy Trófeásnak hívnak egy éttermet. Szerettem a fapados feddett kiülőt és az étterem hangulatát. Nagyon finom volt a csülökpörkölt, a babgulyás, a palacsinta. Műanyag székek és ilyen hangulatú hely bárhol van az országban. Azt a stílusú zenét pedig nagyon nem kellene erőltetni.(tavaly tavasz)Inkább hallgatom a madarakat és a patak csobogását.
Az étteremmel kapcsolatban még annyit, hogy megoldódott egy régi problémám: hol hagyjam az autómat, ha fent szeretnék aludni a Turistaházban. Jó ötlet, hogy leparkolhatok a "Trófeás" zárt udvarán. Így biztosan több éjszakát fogok eltölteni Nagy Hideg-hegyen.

Köszönet a szép napért! Kovács Bálint
BáTaBá
14 élménybeszámolót írt
14
16 éve tag
2009.01.31. 21:41
Rengetegen voltak ma. Kora délután a síarénába vezető út bedugúlt. Se fel- se le. A mentős srác gyalog jött előre a sérülthöz. Egészen pontosan a hókásás úton futva, kezében a szükséges felszerelésekkel. Számomra Ő volt ma a NAP HŐSE!!! Ellátás közben, szerencsére a mentőautó is feljutott.

Gondolom a tömeghez hozzájárult a tehetségkutató verseny is.
Illetve tegnap azt írta a sípark, hogy ma először az összes pálya nyitva lesz. Most pedig azt írják, hogy nyitva is volt, de néhány pálya csak olyanoknak ajánlott, akiknek van "kövezős" léce. Azért ezt tegnap is pontosíthatták volna! Így nekem nem volt síelhető minden pálya, csak az 1- es és a 4-es! A 2-es pedig ma le volt zárva. De ezt jelezték előre .

A jegykezelő kapuk nem működtek a jegyeket pedig senki nem ellenőrizte. Lehet hogy a tömeg ezért sem akart csökkenni? Megdöntöttem az idei rekordot sorbaállásban.


A környezet gyönyörű havas! Nagyon hangulatos. Itthon idén még nem láttam ilyet.
1es 2es 4es pálya rendben volt.
BáTaBá
14 élménybeszámolót írt
14
16 éve tag
Topik: Unterberg
2009.01.28. 20:48
nzp!

Feltételezem, hogy most nem lesz akkora sorbaállás, mint két ünnep között. De 5 napig csákányozni elég fárasztó. Szerintem először próbáljátok ki félnap, mikor érkeztek és csak aztán vegyétek meg a több naposat, ha tetszik. Mi 3 napig bírtuk úgy elfáradtunk, de akkor sokat álltunk sorba is.

Bármiben tudok segíteni kérdezz. Szép hely jól éreztük ott magunkat.

Itt meg tudod nézni a kamerát. Kinagyítva az időpontikra kattintva az egész nap eseményeit meg tudod nézni.

http://www.schigebiet-unterberg.at/inhalt.htm
BáTaBá
14 élménybeszámolót írt
14
16 éve tag
2009.01.25. 09:09
2008 jan. 10-én és 18-án hétvégén voltunk. Selce-Cachovon.
Nagyon jól éreztük magunkat. Sorbaállás, tömeg nincs v. max. 30másodperc. Mind a 3 felvonó + a bébi működött.
A pálya alját inkább pirosnak mondanám, de a fenti rész lankásabb. A fenti lankásabb részhez is és az alsó meredekhez is van külön felvonó + egyben az egészhez.
Lehet kapni 5 órás jegyet is 14Eu ért a senior 10Eu (14 évesig). Ehhez hozzájön az 5Eu csipes jegy, de természetesen a végén ez visszaváltható.

A kiszolgálás igazán figyelmes. Büfés néni valamicskét beszél Magyarul és nagyon kedves. Forraltbor finom és 3x3dl nincs 3Eu (vagy kb. annyi). Minden tiszta, wc stb. és a büfében nincs cigarettafüst!
Az egész kis "zsákutca üdülőtelep" igazán stílusos, szép és családias.

Pálya nekem megfelelően volt kezelve, bár 18-án hajnalban esett rá 10 cm friss hó, amitől elég fárasztó volt a sízés. De úgy gondolom ez is hozzá tartozik a sporthoz. Az 5 órás jeggyel én rendesen elfáradtam.

Szerintem egy jó kompromisszum egy olyan családnak ahol különböző a tudásszint. Persze csak, ha apuka nem műlesikló.
BáTaBá
14 élménybeszámolót írt
14
16 éve tag
2008.01.12. 19:57
Ma voltunk először Eplényben síelni. Senki nem gondolta volna a családból, hogy ennyire jól fogjuk magunkat érezni. Magyarországon még nem síeltem ennyire nagyszerűt. A pályák élvezhető hosszúságúak. Keresztbe kasul síelgettünk egyik pályáról a másikra át az erdőn, de a lécünkön sehol egy karcolás. Nem kellett kerülgetni a köveket! A pályamunkásokat nem a nagymenő egyénöltözetükről lehetett megismerni, hanem onnan, hogy kedvesek voltak, mindenkit hölgyemnek- uramnak szólítottak és lapát volt a kezükben. Ennyi lapátolós munkást egyetlen sípályán sem láttam. Az erdőben is lapátoltak, ahol át lehetett síelni. Negatívumként: Nagyon sajnáltam, hogy annyi tárcsa le volt szakadva, szerintem minden harmadik. Sokkal kevesebbet kellett volna sorba állni, ha mind meg lett volna. Minket nem zavart, hogy egy mély hósin volt a felvonó alatt. A nagyobb gödröket belapátolták a munkások. A snowboardosokat már zavarhatta, mert volt közülük, aki le is húzta a drótkötelet, kb. fél órán belül megjavították. Köszönjük a mai élményt.
BáTaBá
14 élménybeszámolót írt
14
16 éve tag
Topik: Visegrád
2008.01.05. 09:36
Visegrádon melyik pályák és felvonók üzemelnek? Köszönöm
BáTaBá
14 élménybeszámolót írt
14
16 éve tag
Topik: Unterberg
2008.01.03. 12:39
Köszönöm a segítségeket. Westend Te mit javasolsz autópálya vagy nem? Mennyivel kevesebb idő és több pénz? Kössz
BáTaBá
14 élménybeszámolót írt
14
16 éve tag
Topik: Unterberg
2008.01.02. 18:40
Tudnátok segíteni hogy a legcélszerűbb eljutni Bp -ről Untenberg -be? Kell venni matricát Ausztriában? Köszönöm
BáTaBá
14 élménybeszámolót írt
14
16 éve tag
Topik: Unterberg
2008.01.02. 18:29
Tudnátok segíteni, hogy a legegyszerűbb Bp -ről eljutni Untenberg-be. Kell venni matricát? Magyarországot leszámítva. Köszönöm
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.