Kicsit félreértettetek. Nem arról van szó, hogy mostantól úgy kéne érezni, hogy az első szembejövő összever, rommá karcolja a kocsit stb. ha magyar vagy, de némileg azért talán megnőtt az esélye. Nagyon-nagyon sokszor jártam már Szlovákiában, télen-nyáron, túrázni és sielni, csak kevés negatív tapasztalatom volt és nekem is megvannak ott a törzshelyeim, ahol nagyon jóban vagyok a házigazdákkal és nem gondolom, hogy ezután máshogy állnának hozzám.
Valamilyen módon viszont, a magam szerény eszközeivel szeretném kifejezni, hogy nem tetszik ami ott zajlik, és mivel lehet máshol is sielni meg túrázni, ezért én most ezt teszem. Bárhogy is nézzük, leginkább a "kedves" szlovákok tudnának tenni vmit a barbár-bunkó honfitársaik ellen. Nem biztos, hogy jó ha úgy teszünk mintha misem történt volna. Az, ha a magyarok idén nem hozzájuk mennének telelni szerintem nem lenne durva válaszlépésnek nevezhető, figyelmeztetésnek viszont megteszi.
Persze az, hogy most én, meg esetleg még pár honfitársam egy darabig elkerüljük őket nem sokat számít, viszont ha sokan tennének így, az már legalább felkelthetné a figyelmet. Természetesen mindenki saját belátása szerint dönt és utazik, akit ezek a dolgok nem érdekelnek vagy befolyásolnak azt nem lehet úgyse meggyőzni.