Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

petyka20 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (30)Időben csökkenő Időben csökkenő
petyka20
30 élménybeszámolót írt
30
19 éve tag
Topik: LOPÁS!!!
2007.02.11. 22:41
Valóban valószínűtlen h mondjuk szlovákok olvasgatnák a fórumot.
petyka20
30 élménybeszámolót írt
30
19 éve tag
2007.02.11. 22:39
húú, kaptam egy egész topikot... király!
szóval pl nagy pozitívum a már máshol, korábban említett becherovka, ami szinte termelői áron kapható a pályák mellett is, legalábbis az osztrák hütte árakhoz viszonyítva:) amúgy pestről egynapos kiruccanásra sahticky vagy donovaly, esetleg turecka tényleg kiváló. nem egy hochkar, dehát ugye nem lehet mindig kaviár! cserébe kocsival 2 óra (és nem 3 vagy 4), bérlet kb feleannyi és jobb napokon még a helyi lakossággal is egészen harmonikus viszonyt lehet kialakítani. a pályák gondozásával szerintem a fenti helyek közül egyiken sincs gond. mondjuk sahtickyn meg tureckan a liftek némi kívánnivalót hagynak maguk után, de így legalább nem özönli el a tömeg ezeket a helyeket.
petyka20
30 élménybeszámolót írt
30
19 éve tag
2007.02.05. 08:59
Igen, egyébként a hó jó volt és jót sieltünk, sőt még a becherovka is jó volt a pálya mellett, de ezt majd inkább a "Miért szeretem Szlovákiát" topikba.
petyka20
30 élménybeszámolót írt
30
19 éve tag
2007.02.04. 21:03
Én se ma kezdtem sielni, tudom, hogy az ember nem csak bepattan a kötésbe aztán huss, van némi fogalmam a kérdésről. Mint írtam, ez egy elvben már beállított kötés volt, csak cipőcsere miatt kellett igazítani rajta 1-2 mm-t. Egyébként az ürge csavart rajta kettőt aztán a kezünkbe nyomta, szóval nem nagyon szakértette, hogy akkor ez most jól fog-e kioldani vagy sem. Ennyi erővel a helyi büfés is elkérhette volna érte ezt a pénzt ha ő szolgáltatja a csavarhúzót. Ami amúgy mint írtam az én kocsimban is volt, csak hát a lustaság... Na részemről erről ennyit:)
petyka20
30 élménybeszámolót írt
30
19 éve tag
2007.02.04. 20:23
Hát ebben a 2x2 tekerésben meg 45 másodpercben valóban csak a szakértelem lehetett, ami ennyibe került. Már amennyit ehhez a művelethez fel kellett használni...:)
petyka20
30 élménybeszámolót írt
30
19 éve tag
2007.02.04. 20:17
Csavarhúzó volt nálunk is, csak a kocsiban, amivel elég messze sikerült megállni a pályától és gondoltuk így egyszerűbb és gyorsabb a dolog. Mondjuk végülis valóban egyszerűbb és gyorsab volt, csakhát a luxust és a kényelmet meg kellett fizetni:)
petyka20
30 élménybeszámolót írt
30
19 éve tag
2007.02.04. 18:35
A hétvégén voltunk kint sielni. A barátom cipőjét elfelejtettük hozzáállítani a kötéshez és pár miliméter különbség miatt nem fért bele a cipő. Elballagtunk a pályánál levő kölcsönző/szervízhez, ahol lécenként kettőt tekertek egy csavarhúzóval a kötésen és már kész is volt (kevesebb mint 1 perc). Csak az illem kedvéért megkérdeztük, hogy tartozunk-e vmivel de meglepő módon az volt a válasz hogy 60 Sk. ???
Ettől még mondjuk nem fogom nem szeretni Szlovákiát, de azért ez sóherség a javából. Ausztriában alapból szinte mindenhol ki van téve egy pár szerszám amivel be lehet állítani a kötést ha vmi gáz van. OK, rendben, itt nincs kitéve, de én nem tudom elképzelni, hogy ha egy ilyen szerelésre megkérek egy osztrák szervízest akkor képes lenne azt mondani, hogy szurkoljak le ezért 2-3 eur-t. Az összeg röhejes, tehát ha 100 ilyen szerelést csinál egy nap alatt akkor se ebből fog meggazdagodni, és persze mi se szakadtunk bele, de akkor minek. Egy vacak kis hülyeség, de ha nem lett volna, máris jobb szájízzel távozik az ember.
Na, ennyi a sztori, lehet hogy csak nekem érzékeny a lelkem, de az ilyen apró bosszúságokat nem lenne nehéz elkerülni.
petyka20
30 élménybeszámolót írt
30
19 éve tag
2007.01.30. 11:23
Esegetett a hó, de nevezzük azt inkább csak hószállingózásnak, az is csak néha, inkább a nap sütött. Mondjuk nem láttam a pályát vasárnap este, de megkockáztatom, hogy hiába esett az a pár szem hó, hétfő estére kevesebb volt a pályán a szélvihar miatt. Ekkora szél a friss havat simán lesöpri a pályáról.
petyka20
30 élménybeszámolót írt
30
19 éve tag
2007.01.30. 10:36
Tegnap (hétfőn) mi is elzarándokoltunk megnézni, hogy mit alkottak a sógorok ezen a terepen. Sajnos elég rossz napot fogtunk ki, a Mariensee-it ülőlift alapból nem ment, a mönichkircheni el volt romolva és délelőtt hatalmas szél volt. Becsületükre legyen mondva, hogy kisbuszokkal felvittek mindenkit a két működő húzólifthez és a bérletet mindenkinek - nem csak a hölgyeknek - féláron adták. Végül aztán egész kellemesen lehetett fent csúszkálni, természetesen nem voltak sokan, de azért sieltem már jobbat is...
A szél sajna telehordta a pályát fenyőágakkal, tobozokkal meg mindennel ami mozdítható, nem tudom h ezeket mikorra tudják eltüntetni. Meg persze sok helyen azt a kevés havat is elvitte, néhol kikandikál a fű. Szóval jelenleg nem teljesen ideális a helyzet.
petyka20
30 élménybeszámolót írt
30
19 éve tag
2006.09.21. 12:00
Hát majd ha azt látják a turizmusból élők, hogy máshogy nem bírják jobb belátásra téríteni a kormányukat meg a balhés honfitársaikat akkor létrehoznak egy ilyen szövetséget. Vagy nem, de akkor azt kockáztatják, hogy valószínűleg rövid úton veszendőbe megy mindaz amit sok év fáradtságos munkájával felépítettek. Pedig az utóbbi 5-6 év nagyon ígértesnek tűnt és mindkét ország jól járhatott volna vele ha minden így megy tovább...
petyka20
30 élménybeszámolót írt
30
19 éve tag
2006.09.13. 10:53
Hát igen, a mostani fejleményekben az a legszomorúbb, hogy erre már nehezen lehet azt mondani, hogy csak 1-2 elvakult helyi barom hülyesége. Egyre inkább kezd úgy tűnni, hogy ebben a szarkavarásban a fél ország benne van, a rendőrséggel egyetemben, egészen a legmagasabb körökig...
petyka20
30 élménybeszámolót írt
30
19 éve tag
2006.09.07. 00:08
Stani, igazad van, mennyire hasonló történetek voltak ezek! Vegyünk példát mi is a szlovénokról meg az amerikaiakról, és menjen mindenki Szlovákiába sielni! Ne érdekeljen senkit ami ott történik, nekünk ahhoz semmi közünk, a lényeg, hogy olcsóér' jót sieljünk meg jól szórakozzunk!
petyka20
30 élménybeszámolót írt
30
19 éve tag
2006.09.06. 13:50
Kicsit félreértettetek. Nem arról van szó, hogy mostantól úgy kéne érezni, hogy az első szembejövő összever, rommá karcolja a kocsit stb. ha magyar vagy, de némileg azért talán megnőtt az esélye. Nagyon-nagyon sokszor jártam már Szlovákiában, télen-nyáron, túrázni és sielni, csak kevés negatív tapasztalatom volt és nekem is megvannak ott a törzshelyeim, ahol nagyon jóban vagyok a házigazdákkal és nem gondolom, hogy ezután máshogy állnának hozzám.

Valamilyen módon viszont, a magam szerény eszközeivel szeretném kifejezni, hogy nem tetszik ami ott zajlik, és mivel lehet máshol is sielni meg túrázni, ezért én most ezt teszem. Bárhogy is nézzük, leginkább a "kedves" szlovákok tudnának tenni vmit a barbár-bunkó honfitársaik ellen. Nem biztos, hogy jó ha úgy teszünk mintha misem történt volna. Az, ha a magyarok idén nem hozzájuk mennének telelni szerintem nem lenne durva válaszlépésnek nevezhető, figyelmeztetésnek viszont megteszi.

Persze az, hogy most én, meg esetleg még pár honfitársam egy darabig elkerüljük őket nem sokat számít, viszont ha sokan tennének így, az már legalább felkelthetné a figyelmet. Természetesen mindenki saját belátása szerint dönt és utazik, akit ezek a dolgok nem érdekelnek vagy befolyásolnak azt nem lehet úgyse meggyőzni.
petyka20
30 élménybeszámolót írt
30
19 éve tag
2006.09.06. 10:01
Lehet hogy igazad van Stani, nekem sajnos nem volt időm ilyen részletesen alámerülni a szlovák GDP bugyraiban. Ennek ellenére úgy érzem, hogy sok magyar megy oda és sok pénzt költ ott, ami nagyban hozzájárul az ottaniak jólétéhez. És fontosnak tartom megjegyezni, hogy Ausztriával ellentétben a szlovákoknál én még soha nem kaptam számlát vagy vmi "Gastekarte" félét a szállásról, tehát lehet, hogy a szállásadók bevételének nagy része nem jelenik meg a GDP-ben mert feketéznek, de ettől még érzékenyen érintené őket ha nem lenne kivel feketézni:)

És persze lehet marketingstratégiát váltani meg hasonlók, de azért úgyérzem, hogy a nagy magyar tömegek elmaradása vagy jelentős visszaesése okozhatna nekik némi fejfájást.

Sajnos biztos vagyok benne, hogy egy ilyen össznépi bojkott nem fog megvalósulni, mert a relativ olcsó árak sokaknak nagy vonzerőt jelentenek. Én csak nem szeretem azt érezni egy országban ahol pihenek meg költöm a pénzem, hogy megtűrt állatfaj vagyok, aki hálás lehet ha nem köpik szembe vagy nem rongálják meg az autóját a parkolóban csak azért mert magyar.

Szóval lehet, hogy sokan hülyeségnek tartják, de én inkább keresek alternatív sielési lehetőségeket, még akkor is ha sokszor egyszerűbb és olcsóbb is lenne kiugrani ide a szomszédba. Viszont az az érzés, hogy valahol valóban vendégül látnak és nem csak megtűrnek, pénzben nehezen kifejezhető.

petyka20
30 élménybeszámolót írt
30
19 éve tag
2006.09.04. 22:25
Itt nem arról van szó, hogy ne lehetne jót sielni az utóbbi időkben a szlovákoknál és nem is arról, hogy azt gondolná az ember, hogy a szlovák kormány tagjai fognak hónapokon belül belerokkanni abba, ha nem oda mennek a magyarok sielni. De talán ha a síszezonban azt tapasztalnák északi szomszédaink, hogy feleannyi bérletet se adnak el és a szállodákban is alig-alig van vendég, akkor talán elgondolkoznának, hogy megéri-e b****gatni a magyarokat. És ha nincs vendég, akkor nincs pénz és ugye adó sincs, ami azért előbb-utóbb magasabb körökben is felkeltené a figyelmet.

Szóval nincs itt semmi gond az egyszerű, normális gondolkodású szlovák emberekkel, akik a szlovák népeség túlnyomó többségét alkotják, csak az a baj, hogy ez a sok kedves, normális ember és a kormányuk semmit se tesz az ellen a pár barom ellen, akik a balhékat csinálják. Viszont ha ezek a kedves emberek azt tapasztalják, hogy a balhés kisebbség elriasztja a megélhetésüket jelentő turistákat, akkor talán történhetne valami. És ebben tehet sokat az egyszeri sielő - már akit érdekel az ott élő magyarok sorsa - hogy tiltakozásképp nem csinál úgy mintha misem történt volna, hanem máshova viszi a pénzét - és a lécét.

Bocs a hosszú eszmefuttatásért:)
petyka20
30 élménybeszámolót írt
30
19 éve tag
2006.08.30. 09:22
7végére ideális idő lesz az osztrák gleccsereken egy kis sielésre. Most esik a friss hó, péntek délutántól pedig napsütést mondanak. Aki teheti csússzon egyet helyettem is:)
petyka20
30 élménybeszámolót írt
30
19 éve tag
2006.08.29. 10:22
Én már elég sokszor jártam itt, és azért túlzás lenne azt állítani, hogy a Hauser Kaibling a legjobb. Szerintem mindegyik pályarendszer kitűnő, mindenhol vannak jó kialakítású, kiváló pályák. A legnagyobb pályarendszer a Planai-on meg a Hauser Kaiblingon van, itt van 1-2 fekete pálya is, de mivel a 4 hegy oda-vissza sielhető, ezért ha meguntál vmit akkor max továbbcsúszol. Legérdemesebb talán Schladmingban megszállni vagy Roohrmosban mert azok vannak a rendszer közepén. Szánkózni én úgy tudom hogy csak a Hochwurzenen lehet, meg van még szánkópálya a Galsterbergalmon is, de az nincs liftekkel bekötve a síhintába.
petyka20
30 élménybeszámolót írt
30
19 éve tag
2006.08.26. 23:31
Az igazság az, hogy én eddig szerettem a szlovák síterepeket mert közel vannak (pl. Bp.-hez), olcsók és az elmúlt években egyre használhatóbbá váltak. Viszont az utóbbi 1-2 hónap magyarellenes kirohanásai északi szomszédunknál már engem is elgondolkodásra késztettek... Nem szívesen járok egy olyan országba sielni, meg költeni a pénzt ahol verik meg fikázzák a magyarokat. Talán ha tömegével elmaradnának a magyar sielők és túrázók, meg az a halom pénz ugye amit náluk költünk el akkor kicsit észbekapnának!

Ui: én biztos, hogy idén inkább a magyar terepeket meg Ausztriát választom. Az osztrákok ugyan drágábbak, de ha azt veszem, hogy egységnyi idő alatt minimum 2x annyit lehet ott sielni, akkor máris relativ ez a drágaság.
petyka20
30 élménybeszámolót írt
30
19 éve tag
2006.04.03. 00:00
Nagy király vagy shaprboy, örömmel vegyes irigységgel vette mindenki tudomásul h megvolt a recepciós csaj, mostmár talán nem is kell erre több célzást tenni.
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.