Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

yoodler által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
yoodler
4 élménybeszámolót írt
4
15 éve tag
2014.09.27. 19:46
Kicsit megkésve bár, de törve nem...Tavaly dec. 11-től síeltünk 4 napot Gerlitzenen, és meglepően jó volt. Kevesen voltak, és akik előfordultak a pályákon, mind haladó tudású síelők voltak, nem kellett állandóan kerülgetni, és vigyázni a kezdőkre. A pályák állapota is meglepően jó volt a korai időpont ellenére, csak az északi oldalon délutánra a Klösterle pályái jegesedtek le, de nem veszélyesen. Síliftekkel nagyon jól ellátott pályarendszer, logikus, áttekinthető (ellentétben Tauplitz-cal), és nagyon derekasan csinálták a pályákat (hóágyúk, ratrakok), furcsa volt, hogy ezidőben B.Kleinkircheim, és Nassfeld is csak negyedgőzzel üzemelt. Fent mindig ragyogó napsütés volt, alattunk az Ossiacher see viszont állandóan ködbe, felhőbe burkolózott. Mint a mondás tartja, a felhők felett mindig kék az ég...nos, itt az volt. Szó ami szó, kellemes meglepetés, kíváncsi vagyok, főszezonban mennyire zsúfolt ez a hely, tartok tőle, hogy most a sors nekünk kedvezett.
yoodler
4 élménybeszámolót írt
4
15 éve tag
2012.02.05. 20:20
Új kedvenc született !!! Eddig Heiligenblut volt a nyerő, de most Katschberg-Aineck komoly vetélytárssá vált.
Idén januárban voltunk ott síelni, a Lungau bérletet itthon vttük meg 10 % kedvezménnyel (egy jó hüttézésnyit tudtunk spórolni így), és Az A1-es pálya Ainecken, A Katschberg-hez levivő fekete, az összes K.bergi pélya maga az álom volt, már amikor éppen nem zuhogott a hó. Talán az Aineck-i oldal azért tetszett jobban egy picit, mert amikor mostoha az időjárás (mint most néhány napig volt) akkor a dobozos lift felüdülést jelent az átfagyott síelőnek. Itt 2 is van, A Silverjet, és a Gipfelbahn. Ami nem tetszik ott Ainecken, a St Margarethenből felvivő kis ülőlift, itt nyitástól úgy 11-ig mindig sokan vannak. De aztán ami fent van, az kárpótol a kis sorbanállás-tülekedésért. A Lungau bérlet jó Grosseck-re, és Fanningbergre is, sőt, ha valaki áldoz még rá kb. 20 eu-t, akkor a "Lungo" bérletet vegye a "Lungau" helyett, és az Obertauernre is érvényes (innen kb. 30 km-re van). Első nap Grossecket próbáltuk ki, a másodikon K.Berg-Ainecket, és ez annyira tetszett, hogy végig itt marasdtunk, szegény Fanningberg most kimaradt. De majd legközelebb, mert biztosan lesz legközelebb, annyira jó hely. Mindenkinek ajánlom a figyelmébe, kezdőknek is, profiknak is. Üdv : Géza
yoodler
4 élménybeszámolót írt
4
15 éve tag
Topik: Sachticky
2011.12.30. 17:55
Dec.29.-én megvolt az év első csúszása Sachtickán. Vegyesek a benyomások. A pályák meglepően jó állapotban voltak, mindkét fekete egészen kiváló, jégnek nyoma sem volt, a piros a végére kicsit (de tényleg csak kicsit) lekopott. És a déli oldalon, a lift alsó állomásától lefelé induló kék erdei is használható volt - ez még 5-6 éve mióta itt előfordultam, még sohasem). Nem voltak túl sokan, de ami bosszantó, a hosszú jojós alsó állomásánál nagyokosan kitalálták, hogy beszűkítették a hozzájárást, ami arra jó, hogy nem lehetett előrepofátlankodni - nagy dolog -, viszont irtó nehéz volt a keskeny lejtőn megállni a beléptető előtt. És megszüntették a 4 órás jegyet, van 3 órás 12 eu-ért, és egész napos 17-ért !!! Pont az egynapos kiruccanások lényegét vették el, hogy 12-től 16-ig lehessen síelni. (burkolt áremelés). Mindezek ellenére jól éreztük magunkat, jót síeltünk. Jaaah, még egy dolog : kipróbáltuk hazafelé a a Velky Krtis-Balassagyarmat útvonalat, ami úgy 10 km-rel rövidebb, mint Parassapuszta felé. Szörnyű pocsék az út, és kifogtunk egy ködös estét, ami azt eredményezte, hogy átlag 20 km/h-val száguldoztunk az erdei jelzés nélküli utakon. Jobban elfáradtunk, mint a síeléstől. Senki ne próbálkozzon erre, nem éri meg !!!
BUÉK, sok jó havat, jó csúszásokat mindenkinek !
PICT0011.JPG
PICT0010.JPG
PICT0004.JPG
on-the-top.JPG
yoodler
4 élménybeszámolót írt
4
15 éve tag
2009.01.20. 23:33
Régi-régi vágyam teljesült az idén jan.-ban, hogy itt síelhettem 5 napot. A hely gyönyörü, a pályák hosszuak, és jól gondozottak, de van 1-2 számomra nem tetszö dolog, amit megosztanék másokkal is.
1) van ingyenes síbusz, viszont ritkán jár, és pl. amikor ronda idő volt, és hamarabb be akartuk fejezni a sízést, kb. másfél órát kellett volna várni a síbuszra, mert csak 4-kor ment. Leülni sem lehetett sehol, csak a kocsmákban.
2) a faluban a parkoló elég messze van a dobozos lifttől (legalábbis sícipőben végigcsattogni ezt a távot elég sok), a Tauernalm panziónál lévő csákányosig, ill. a Mittelstation-ig fel lehet menni autóval - ha az időjárás is úgy akarja.
3) kezdőknek való pályák szinte egyáltalán nincsenek, még a dobozos felső állomásától induló kék jelzésü pálya is egy kétfelé lejtő "szakadékkal" kezdődik, utána aztán jó, de odáig le kell küzködnie magát annak, aki nem igazán profi. A középállomástól a faluba vezető pályáról jobb nem is beszélni, délután megfáradva a sok hosszu "sötétpiros" lejtőtől, nem egy élmény itt lejönni, pláne, hogy nem is sejtheti a szerencsétlen kezdő, mi vár rá.
4) építettek a Hochtor alatti oldalra egy nyolcas dobozost, máig sem értem miért. Ott van az egyetlen tényleg kék pálya, csákányossal, és onnan hoz vissza a dobozos. Mindig szeles, és nem különösebben jó, felesleges pénzkidobásnak tartom, inkább a Tauernalm csákányosa helyett építették volna, vagy a Fleissalm felső csákányosa helyett, mert ezek baromi jó pályák, viszont pont a csákány miatt nincsenek kihasználva.
5) magaslati pályákról lévén szó, egyszerüen nem értem, hogy egy csomó helyen miért nincs kitéve védőháló, vagy ilyesmi a pályák szélén, a meredek letörések, szakadékok miatt. Egyszer havas, ködös, szeles időben mentünk fel, alig lehetett látni, bizony jó lett volna a kicsit nagyobb biztonságérzet, néhány védőhálóval, vagy komolyabb pályajelzésekkel !
Mindezekkel együtt nagy élmény volt, jót síeltünk, ha lesz rá módom visszamegyek még ide, de kezdő síellőknek semmiképpen nem javaslom.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.