Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Pisti P által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (8)Időben csökkenő Időben csökkenő
Pisti P
8 élménybeszámolót írt
8
10 éve tag
2024.04.13. 19:30
Tapasztalt síelő vagy, aki a tökéletes sílécet keresi? Akkor a Völkl, Racetiger GS + Rmotion 3 12 GW lehet a megfelelő síléc. Ezt a sílécet kifejezetten a sportos síelők és a lejtőkön versenyzők számára tervezték. Ez a síléc hosszú sugarával különösen alkalmas hosszú óriás-műlesiklásszerű kanyarokra. Élvezze a tökéletes síelési élményt a Völkl, Racetiger GS-sel!
A Völkl, Racetiger GS síléc 3D Radius Sidecut-tal van felszerelve, amely maximális fordulási és sebességi sokoldalúságot kínál. A síléc nagy sűrűségű, nagy molekulájú polietilén Base P-Tex 2100 bázissal rendelkezik, amely kivételes siklást és tartósságot biztosít. A Full Sidewall konstrukció közvetlen erőátvitelt és precíz erőátvitelt biztosít, így maximális élszabályozást biztosít a lejtőn.
A Völkl, Racetiger GS síléc Multilayer Woodcore 1 laminált rétegekből áll, amelyek stabilitást és mozgékonyságot biztosítanak. A Tailored Carbon Tips innovatív gyártási eljárást alkalmaz a síléc jellemzőinek precíz beállításához, így érzékeny manőverezhetőséget biztosít a lejtőkön. A Tailored Titanal Frame a Titanal váz szélességét a sílécek egyéni hosszához igazítja, testreszabott csillapítást és merevséget kínálva.
A Völkl, Racetiger GS síléc Tip & Tail Rockerje ívelt formákat mutat be a változatos síteljesítmény érdekében, gyors kapcsolódást és gördülékeny faragást biztosítva. A síléc Titanal kerete növeli a láb alatti erőt, így magabiztos, vibrációmentes irányítást biztosít a pályákon. A Woodcore különleges PU konstrukciójával és fa magjával könnyű mozgékonyságot kínál, így a síléc könnyen manőverezhető.
Az Rmotion 3 GW exkluzív Marker Völkl lemezkötöző rendszerrel a Völkl, Racetiger GS síléc gyors és biztonságos rögzítést biztosít a bakancshoz. Ez a síléc Green Energyvel épült egy környezetbarát létesítményben, így biztosítva, hogy élvezze a síelési kalandokat, miközben környezettudatos.
Ha olyan sílécet keres, amely kiegyensúlyozott teljesítményt, könnyű stabilitást és maximális éltartást biztosít, a Völkl, Racetiger GS + Rmotion 3 12 GW a tökéletes választás az Ön számára. Készüljön fel, hogy megtapasztalja a pályák izgalmát ezzel a kiváló minőségű síléccel!
Pisti P
8 élménybeszámolót írt
8
10 éve tag
2024.02.22. 06:37
Sokan elkövetnek egy nagy hibát, amikor sílécet választanak, mégpedig azt, hogy túl rövid lécet akarnak és csupán egy számot mantráznak, a fordulási kör sugarát, amit úgy gondolnak, hogy nekik az kell. Ez fordított logika. A lényeg, hogy nem a síléc rádiuszából kell kiindulni. A síléc kategóriájának kiválasztása után, a fordulási kör sugara az egyéb paraméterek következménye kell hogy legyen.
A helyes síléc-hossz megtalálásához érdemes ezt az egyszerű, mégis komplex kalkulátort használni:
https://sswboardhouse.com/ski-length-calculator/
Pisti P
8 élménybeszámolót írt
8
10 éve tag
2024.02.22. 06:19
Sokan elkövetnek egy nagy hibát, amikor lécet választanak, mégpedig azt, hogy túl rövid lécet szeretnének maguknak. Ez fordított logika. A lényeg, hogy nem a síléc rádiuszából kell kiindulni. A síléc kategóriájának kiválasztása után, a fordulási kör sugara az egyéb paraméterek következménye kell hogy legyen.
Ez a síléc-hossz választó sokat segíthet:
https://sswboardhouse.com/ski-length-calculator/
Pisti P
8 élménybeszámolót írt
8
10 éve tag
2024.01.16. 12:14
Márc. 16-23. Les 2 Alpes buszos útra keresek útitársat.
Más időpontban pedig társulnék Les 2 Alpes-ba, vagy Avoriaz-ba, esetleg Chamonix-ba.
Pisti P
8 élménybeszámolót írt
8
10 éve tag
2023.12.08. 15:57
Nem erről a képen látható lécről írtam, ez egy ősrégi darab. A saját GS lécem - amiről írtam - sok amerikai cikkben fellelhető, ahol az ottani oktatók ódákat zengenek róla. Nem véletlenül ;) Az élváltás sebességét több tényező is befolyásolja. Azért emeltem ki a tömeget, mert - még ha furcsának is tűnik - az is hatással van rá. A fa mag alap, ezt talán az amatőrök is tudják. Az is nyilvánvaló, hogy a sítudás is befolyásol. Aki a léc tömegében bízik csak egy keményebb pályán, annak még van fejlődnivalója. Aki pedig tapasztalt egy könnyű léccel, annak a kemény pálya sem jelent akadályt egy könnyű léccel.
Előzmény: (gaboca 219533)
Pisti P
8 élménybeszámolót írt
8
10 éve tag
2023.12.08. 09:22
Nem, nem csak sítúrázásnál !
Lesiklásnál is minél könnyebb léc, annál nagyobb az élmény!
Annál gyorsabban tudsz élváltást csinálni, annál kevésbé fáraszt stb-stb.
Minél könnyebb legyen a lesiklóléc is, ha nagyobb élményt akarsz!!!

A szűzhavas lécem egy olasz SkiTrab sítúra léc, ami 178 cm és csak 1440g/1 db !!!
Na, azzal is csúcs az élmény ;)

A LÉNYEG A SÍLÉC TÖMEGE!
MINÉL KÖNNYEBB, ANNÁL JOBB!!! :)
Pisti P
8 élménybeszámolót írt
8
10 éve tag
2023.12.07. 21:49
Pár évtizede 190 cm-es GS carving lécekkel síelek kezelt pályákon nagy élményfaktorral. Ha van tudás, nem kell hozzá jó kondi. Egyetlen dolog kell hozzá, nagyon könnyű síléc. A mostani lécem egy 191 cm-es Rossignol X 9.9 Mountain Viper, ami csak 1570 g/1 db léc!!! Szinte ingyen jutottam hozzá két párhoz újonnan, 10 ezer Ft-ért vettem párját a Mallory-ban 6 éve 😆 Kb. feleannyi a tömege, mint az előző Head GS versenylécemnek volt ..., élményben a két véglet 😉 Sokan nem is nézik a tömeget, amikor lécet vesznek, ami nagy hiba ... A tömeg az egyik legfontosabb paraméter!
Pisti P
8 élménybeszámolót írt
8
10 éve tag
2022.01.16. 21:49
Akkor egy pár mondat a friss valóságról. Tátralomnicon a kutya sem ellenőrzi az oltottságot. Ezen felül, a síelők többsége nem visel maszkot a felvonókabinban sem. Mintha semmilyen korlátozás nem lenne.
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.