Sziasztok,
2012 december 10-16 közt voltunk először a Zillertal 3000-en. Hosszú útat tettünk míg odaértünk, a gyerekek minden 2 percben azt kérdezték még mennyi van míg odaérünk. Volt azután öröm... 30-35 cm hó ahogy kiszálltunk a kocsiból. Első dolog megfogni a havat, treningbe, kesztyű nélkül. Szuper volt.
Első nap Finkenbergbol mentünk fel az Almbahn I es II-vel. Az éjjel havazott, reggel láttam hogy felhők keringenek a hegyen, de nem volt ez gond. Égett bennünk a vágy, hogy csússzúnk. Fent olyan köd, hogy a lécem elejét homályosan láttam. Jelzéseket, pályákat sehol... Na jo, golndolom magamban, ez rázós lesz. Bemelegítettünk. Miközben a feleségemmel beszéltünk a teendőkről (forduljunk-e vissza a felvonóval, vagy menjünk le valahogy), megszólal valaki a hátunk mögött magyarul: "Erre van a pálya" és belemutatott a szép fehér tejfölbe. Na jó, akkor vágjunk neki. Került egy kék jelzés. Mondtam a feleségemnek, kövesse a gyermekekkel én lemegyek a piroson a második kabinosig. Elindultam. Nem zavart sem a -8 fok, sem a köd, sem a 20 cm-es porhó az alol kivasalt pályákon. Végre csúszhattam. Csak én és a végtele hó és köd. Elsők közt voltam a pályán, elengedtem a léceket, hadd legyen egy kis sebesség. Erre-arra láttam egy-egy 13-as piros jelzést. Akkor jó helyen vagyok, mondtam magamban. Ni-ni egy hoágyú, na ne, egy félméteres hóbucka... Már késő volt kikerülni... Repülök a nagy fehérségben. Nem látok se pályát, se a lécemet, semmit. Uram, repülök, ez szuper, sziasztok madárkák. 2 másodperc után már láttam a pályát közeledni. Vagy magamat a pályához. Na jó, elég volt a repülésből, le kéne szállni. Enyhén előre dőltem, hogy még maradjak lábon és zsupsz... Hófeljő a ködben. A lécek meghajoltak, a lábaim megfeszülve mint egy kő, kinyomják a súlyomat. A porhó vegigfut a sisakomon, hallom a simogatását. A szemüvegemen kopogtatnak az apró jégdarabkák. Az érzés kimondhatatlan öröm, kívánnám, hogy legyen örökké tartó, de nem lehet, már kifutottak a lécek a hófelhőből és megint nekiiramondtak. Még egy pár kanyar a friss hóban és megjelent a felvonó épülete.
Második naptól napsütés. Hintertux a 3-ik napra került listára. Lent enyhén ködös volt, ám fent 3250m-en semmit sem lehetett megint látni. Bárkit kérdek, senki sem tudja az útat, mindenki elsőnek voltt ott. Megint magyar szót hallok. Hú de jó, gondolom magamban. Kérdem az úriembert, merre van a Tuxer Fernerhaus, mire előveszi ő is a térképet, mondja, hogy le kell menni a 4-esen majd a 3-ason. Hát, gondolom magambam, ezt már tudom, de merre. Aztán folytatja: "De maga nincs velünk" kb 50-60 km/h szél, -18 fok, hófúvás minden irányból, de én nem vagyok a magyar honfitársammal. Magyar jelképes összetartás. Végül rászolt egy asszonyka, hogy azért mehetünk velük, ha akarunk. Hát legszívesebben nem mentem vola, de minthogy eltévesszem már az elején, hát elindultunk. A 7 éves fiam, tartotta a lépést, de a 4 éves (bár már 2 éve piros pályákon is sízik), elmaradt a feleségemmel. A kedves honfitárs meg elrobogott a ködben. Hát jó, lassan és biztosan leértünk a Fernerhaus-ig, azután vissza és irány a jégpalota. Az meg szuper. Kihagyhatatlan.
Többi napokon kiválló idő volt, a pályákat jól ratrakolták esténként,így mindenkinek öröm volt ott lenni. Ajánlom mindenkinek az egész síterepet.