Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Toc által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (7)Időben csökkenő Időben csökkenő
Toc
7 élménybeszámolót írt
7
14 éve tag
2019.03.07. 21:32
Egy másik csapattal sikerült egyeztetni, oda tettem a voksomat, így itt most ne számítsatok rám. Jó csúszást nektek és mindig melegítsetek be! ;)
Toc
7 élménybeszámolót írt
7
14 éve tag
2019.03.06. 03:30
Sziasztok!

Van még hely? Mentek? Nagyon mennék még csúszni, mert ebben a szezonban még csak egy napot sikerült.
Egyedül vagyok deszkás, autóm nincs, de jogsim igen.

Válaszokat köszii!
Toc
7 élménybeszámolót írt
7
14 éve tag
Topik: Val Cenis
2011.02.06. 14:14
Háló,

Ma reggel érkeztünk vissza Bp-re Termignon-ból, a Val Cenis pálya rendszeren csúsztunk 6 napot.
Gyorsan leírom a tapasztalatokat, mert még friss és így legalább nem vész el.
Az út nagyon hosszú volt, de azért, mert a buszunk összesen 3 helyre vitt utasokat és mi voltunk az utolsók.
Nagyon nem frankó szervezés az iroda részéről, de ezt majd velük...
Az első csúszónapon aggódtunk, mert lentebb minden kopár volt, de a liften feljebb érve előtűnt a hó.
Jan 29-én érkeztünk, 30-án volt az első csúszó napunk, az előtt érezhető hó nem esett csak december vége felé, tehát kb 1 hónappal korábban, legalábbis az apartmanház faliújsága szerint. Ez érezhető is volt a pályák minőségén.
Több helyen jeges, vagy havasnak tűnő valójában jeges szakasz volt. Koptatta rendesen az éleket, főleg a meredek szakaszokon. A pályák alsóbb szakaszai közül több le volt zárva a kevés hó miatt, pl. a Traverse nevű, amivel lecsúszhatsz Lanslebourgba. Térképet kaptunk a bérlethez, érdemes magadnál tartani, legalábbis én így érzem, könnyen eltévedek és jobb ha nálam van. 3€ a bérlet kaució.
A Termignon-i részen érdemes felmenni a tányéros ("tökös" :)) felvonókkal, mert onnan elég klassz a kilátás és jók a piros pályák (grand coin, petite combe, cembros). A kékeken több lapos szakasz van, ami idegesítő ha nem tudsz felgyorsulni boarddal.

Ha nem is az első napon, de mindenképp át kell menni a szomszédos Lanslevillard és Lanslebourg pályákra, síbusszal is lehet, bérlettel ingyenes, vagy ha lecsúszol a Flambeau (alsó) pályán, akkor levisz a retúr lift (Turra). Visszafelé asszem 16:20-kor megy az utolsó.

A Lansle... részen az alsóbb szakaszok lájtosak, de a kezdőknek tökéletes, de mi nem is nagyon mentünk a lenti részeken. Sajnos a mi hetünkre rányomta a kissé keserű szájízt a hó minősége.

A Mont Cenis lifttől a Fort pálya környékén van a kutyaszánhúzó hely, ki lehet próbálni, illetve ott érdemes felmenni a tökös lifttel, mert a Goulet és a Fort pálya között csodás szűz havas részt találtunk, állítólag ott esett a hó vasárnap és hétfőn. Mi jól be is csúszkáltuk. :)Haverom szerint: "Látod?! Ez a snowboard kvinteszenciája!" Az alatt a Ramasse egész jó hosszú piros pálya. A Solert és Met lift környékén érdemes még csúszkálni mert az még egész jó terület. A Met lift tetejénél (2800m) van a kilátó, ahonnan rá lehet látni a tóra, csodás panoráma! NE HAGYJÁTOK KI! Onnan kék,piros és fekete pályák is jönnek le, ha a kék felé indulsz meg, nagyon szép sziklafal mellett jössz le. A fekete sem vészes, csak eléggé buckássá vált, valamint afelett is voltak érintetlen térségek.

Délutánfelé a vers le Mont Cenis fekete pályán csúsztunk át a Lanslebourg-i területre, de az első pár napban ez le volt zárva lavina veszély miatt. Nem vészes, nem nehéz, csak ne ess ki a pályáról, le a hegyről, mert nincs semmi korlát. Odafigyelős!

Ha a napot Termignon-ban zárod, érdemes a csúcsról indítani majd a Bois des Coqs piros pályával, vagy a Forestiere kékkel zárni, mely kellemes erdős kanyarokat nyújt és méltó lezárása a napnak.

Miért van az h a francia népek nem szeretnek, vagy nem tudnak, vagy nem is akarnak angolul beszélni? Költői kérdés volt, szerencsére akad 1-2 szimpatikus emberke, jó ellenpélda. Nemzetközi nyelv az angol, használhatnák. Sok dolgot nem írnak ki angolul, ráadásul az étlap is...
Azért fondue-t mindenképp egyetek! :)

Azért adok 4 csillagot, mert nekem Les Orres ill. Sölden tényleg tökéletes, ez pedig inkább egy remek 4*-os pálya. Bárcsak jobb lett volna a hó...
HPIM6680.JPG
HPIM6681.JPG
HPIM6682.JPG
HPIM6686.JPG
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Toc
7 élménybeszámolót írt
7
14 éve tag
Topik: Hochkar
2010.04.14. 01:27
Március 27-28-án voltunk Hochkar-on. Innen a fórumról szervezett klassz társasággal. Pálinkás úr remekül főz! :)
A pálya nekem annyira nem jött be, túl meredek nekem. Nem az én stílusom, én inkább a kellemes esésű lankásabb, hosszabb pályákat szeretem kezdő létemre.
Viszont nincs messze Bp-ről, jó a parkolási lehetőség, klassz a kilátás fentről és tényleg hóbiztosnak tűnik. A 2 napból a másodikon esett is, érezhetően jobb volt a hóminőség. Klassz a snowpark is, úgy tűnik szeretik a boardosok, van mindenféle elem, meg ugrató, stb. én nem mentem rajta, mert még túl kezdő vagyok és nem éreztem az erőt. :)
Szerencsére nem voltak sokan és lehetett haladni szépen.
Az a kevés kék pálya, ami van, egész kellemes volt számomra, meg 1-2 piros rövid szakasz is. A liftek lehettek volna gyorsabbak talán, lehet csak a vasárnapi francia lifthez képest tűnt lassabbnak, nem is tudom. Remek szállást sikerült találni olcsón. Talán jövőre megnézem még, ha úgy alakul. Személy szerint nekem St. Corona kellemesebb volt. Azért nem rossz ez, aki szeret "golyóban" leszáguldani és főleg a távolság miatt könnyebben elérhető.
Toc
7 élménybeszámolót írt
7
14 éve tag
2010.03.23. 21:56
Hali!
Most szombaton csúsztunk Aflenzben 20-án.
Hát még épp jó volt, de már olvadt, délután viszont érezhetően jobb volt.
Lehet csatlakoznék szombatra, de hó biztosabb terepet kellene nézni. Szombat-vas esetleg? Pénteki indulással?
Előzmény: (maci-laci 88078)
Toc
7 élménybeszámolót írt
7
14 éve tag
2010.03.23. 18:08
Szombaton, 2010.03.20-án csúsztunk itt.
Kellemes, de láttam már jobbat is, nyugodt, kicsit titkos, kopár, a hó természetes. Hüttében finom a gulyás.
Ha felmész a legelső liften, akkor egy meredek részen szállsz ki, erre számítani kell, mert úgy jobb. :)
A völgybe lefele vezető út hosszú, de egyszer ki lehet bírni. Budapestről viszonlyag közel van, talán a következő suezonban majd meglátogatom.
A kilátás gyönyörű, főleg legfelülről.
Tavaszi csúszásra még pont jó.
Toc
7 élménybeszámolót írt
7
14 éve tag
Topik: Les Orres
2010.03.05. 23:22
Jan 29-én este indultunk busszal.
Hosszú út volt, de megérkeztünk. Pályaszállás (1600 v. 1800m-en?), szépen sütött a nap, kellemes volt. Pénteken az utolsó csúszó napon (2010.02.05) egész nap esett a hó, 2430m-ről jó 50cm-es szűz havon pályán jöttünk le. Klasszak a pályák, nincs összehasonlítási alapom, de király volt.

Haverom elhagyta a bakancsát Pesten az 1-es vilin, de a mázlista majom szerencsés volt :D, mert utólag meglett. (BKV és az emberek rulez!:))
Bérelt odakinn a pálya mellett asszem 7 napra 33.6 €-ért cool bakancsot. Szép a táj, jó a levegő. Sherpa bót nem olcsó, de kibírható.

Ha darált hús kell, veszel olyan kis bélbe töltött alig fűszeres kolbászkát, kihúzod a darált húst és mehet az edénybe. Rakott tészta sok sajttal...hmmm, és a melegszendvicsszendvicssütőt jól használtuk. :D

Fodrászok előnyben...;)

A snowboard nagy királyság! :)))))
Utáltam a telet, de végre szerethetem valami miatt!!!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.