Sziasztok!
Ma értünk haza Nassfeld-ről, tele főleg pozitív élményekkel. Most voltunk először Karintia legnagyobb síterepén és nem bántuk meg. (Ausztriában ettől nagyobb terepeken csak Schladming-ban és Saalbach-Hinterglemm-ben voltunk (egyébként mindkettő jobban tetszett, de Nassfeld sem rossz).
Megerősítések és cáfolatok a korábban olvasottakhoz:
nem igaz, hogy a Millenium Express-nél soha nem kell várni! Első nap min. 35-40 percet várakoztunk, mire sorra kerültünk. Nagy hibája Nassfeldnek, hogy gyakorlatilag ez (központi) felvonó jelenti az egyetlen bejáratot a pályarendszerbe. (Nem számolva természetesen a pályaszállásokat.) A Piccolo Express traki a parkolóban és a sídepó zseniális és rettentő kényelmes.
A pályarendszer logikusan felépített, csákányos felvonón szinte nem is kell utazni, ha az ember nem akar. A pályák általában hosszúak és szélesek, de talán tényleg nem teljesen kezdőknek valóak.
Szuper még a 7€-s gyors szerviz, ami tényleg jó ár, én a számlálón sosem láttam 5 percnél hosszabb várakozási időt, egyszer ki is próbáltuk, tényleg tökéletes és gyors, még a kávénkat sem tudtuk meginni a léc elkészültéig.
A pályák jól kezeltek voltak, kivéve a mai napot, amikor is reggelre kb. 15-20 cm friss hó esett és azt egyáltalán nem dolgozták el, láthatóan el neki sem kezdtek az éjszaka (Tiszta bucka és mély hó volt az összes pálya) Nekem fárasztó volt ez a "mély havas" sízés, sokan estek-keltek a pályákon. Nem értem miért nem lehet napközben is járatni a ratrakokat, más terepeken ezt megteszik. (Ha veszélyesnek tartják a síelőket ráengedni az éppen kezelt pályára, akkor zárják le az adott pályát egy órára! Nem kéne biztonsági okokra hivatkozva ennyire spórolni, szerintem)
Hütték: az olaszokat (10-11-12. sz. vendéglátó egységek) sajnos nem tudtuk megközelíteni (egyszerűen nem derült ki hogyan lehetne ezt síelve megtenni, így osztrák hüttékben ebédeltünk.) A 4-es pálya melletti Plattner-ben jó a hangulat, gyors a kiszolgálás. Az árak átlagosak, a gulyás nekem itt ízlett a legjobban.
Megnéztük a korábban többek által ajánlott "Zur Resi"-t is (50-51 pályák alján), hááát, "nem röhögtem halálra magam" a pincéreken: egy erősen középkorú hölgy szolgált ki mindkét alkalommal, aki valóban furán viselkedett néha, különc módon öltözködött és néha dalolászott, de semmi extra. A pizzájuk nem rossz, de a tésztája mirelit vagy korábban előre elkészített, ez ezer százalék. A Calzone pl. nem hajtott volt (mint minden pizzériában, hanem, klasszikus kerek formájú). A kávéjuk finom, a gyümölcsléként hirdetett szörpjeik felejthetők.
Hát ennyit röviden.