Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

olah richard által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
olah richard
3 élménybeszámolót írt
3
10 éve tag
2024.01.21. 12:25
2024 január közepén töltöttünk 4 napot családos síelés keretében.
Nem voltunk még itt , de nagyon kellemes meglepetés volt ez a régió.
Hihetetlen, de mind a 4 nap zéró sorban állás, és majdnem üres pályák voltak kb minden napszakban. Még a központi a kornockbahn felvonónál is max 1-2 perc volt csak a beszállás.
A pályák 90%ban kifogástalan állapotúak voltak, délutánra se buckásodtak. Egyedül a csúcsokon jegesedett párszor a szél miatt, illetve alul pár kanyarban, de nem volt vészes. A felvonók zömmel új 6 ülésés liftek, de van pár rész ahol csak csákánnyal tudsz visszajönni, de azt mondom megéri kipróbálni azokat is. Kifejezetten kellemes leejtésű, "pirosas-kékes" pályából van a legtöbb, egy-egy meredekebb rész van csak, szóval akár kezdőknek is jó lehet ez a terep. 2x sikerült megtalálni a hegyi komornyikot is, valóban minőségi prosecco-t osztogat ingyen. (Gyerekeknek szőlő cukrot és almát) Jópofa volt. :) A befagyott tavon lehet sétálgatni, illetve akár áthúz egy lánctalpas quad napközben, ha azzal akarsz átmenni a másik oldalra. Igazi alpesi mesevilág, mi biztos visszatérünk még ide.
419818513-6995610640558874-2301354452513203398-n.jpg
olah richard
3 élménybeszámolót írt
3
10 éve tag
2022.04.15. 15:24
Sziasztok! Március 15.-i hosszú hétvégén voltunk Jahorinán , igazi meseidőben. 4 napig szikrázó napsütés, éjszaka fagyott aztán + 3-5 fokok voltak napközben. Ja és az érkezést megelőző napokban meg esett 60centi friss hó. (Azt hiszem ettől ideálisabb körülmény nem létezik.)
A pályarendszer izgalmas, változatos, ugyanakkor könnyen kiismerhető. Szerintem ilyen körülmények között egy hétig is el lehetne lenni ott.
Felvonók újak vagy újszerűek, pár db kivételt leszámítva simán hozza az osztrák színvonalat. Pályák is kezelve vannak, erre szerintem nem lehet panaszt tenni.
Árak: Nem mondanám, hogy egy drága hely, de azért túlzás hogy fele annyiba kerül mint egy nyugati régió. A síterep fejlődésével az árak is mentek valószínűleg.
Hütték/Ételek: Itt szenvedi a legnagyobb hátrányt ez a hely. Megengedett a belterekben a dohányzás, amit a füstimádók ki is használnak. Borzasztó kocsma köd van mindenhol belül, gyerekkel kb esélytelen egy ebédet lezavarni a beltérben. (Konkrétan a felszolgáló pincér cigizik meló közben, ami abszurdum.) Az ételek amúgy többnyire rendben lennének, jó nagyok az adagok, bár az english menu sincs mindehol feltüntetve, így kicsit rulett szerűek a rendelések.
Fizetési opciók: BAM vagy EUR főleg kp-ban és összevissza adnak vissza, úgyhogy kell matekozni. A kártyás fizetés csak a jegypénztárnál és az Olimpic bárban volt lehetséges, ezeken kívül mi sehol nem tudtunk fizetni vele. (Más beszámolók azért szebb képet festettek erről.)
Utazás: Nahát ez is inkább idegtépő, mint kellemes. A bosnyák részen van egy 2-3 órás egysávos utón való vergődés, ahol kb lehetetlen előzni, bár az autópálya épül de csak Zenica és Sarajevo között van kész. Szóval bár nincs messze annyira km-ben, de közben időben még is.
Összességében azt mondanám, hogy ez a hely a pandémia nyertese, a laza szabályok miatt komoly 2 szezont zárt, és sokan preferálták a sehol sem megtűrt oltatlanok is. (Mint én is pl.) Ha nincs Covid, valószínű az életbe nem tervezek ide síelést. :)
Mindenesetre egy remek balkáni opció marad. Jó pályák, jó liftek és ha ehhez minden egyéb feltétel adott, akkor garantált a a jó síélmény. Valószínű, hogy visszatérünk még ide. ( Főleg, ha a sógoroknál marad a pánik jövőre is...)
olah richard
3 élménybeszámolót írt
3
10 éve tag
Topik: Val Cenis
2014.01.22. 11:53
Hello Mindenki!
Mi január 11.-18-ig töltöttünk egy hetet Val Cenis-ben.
Lanslebourgba volt a szállásunk a Residences Valmontsban.
A szállásunkat francia viszonylatban igényesnek , jól felszereltnek mondhatjuk, bár a szobák szokásosan szűkösek.
Itt a check in-check out procedúrát kiemelhetjük, kivételesen gyorsnak mondható, Franciaországban még ilyen zökkenő mentes sehol nem volt. További pozitívum, hogy a recepción lehet reggel bagettet venni. Ehhez a szálláshoz tartozik egyébként "wellness" is ,de ezt kár lenne magasztalni, röviden annyi, hogy van medence ami hideg és kicsi, a szauna 5€/fő/alkalom.
A síterepről: Nem egy kifejezetten nagy sírégió ez, és nem is épp a legmodernebb. Bár hozzátehetjük van pár lassítos 6 üléses felvonó (amiken szelesebb időben azért elkéne a "buborék".),de akad bőven combon verős retró felvonó is amit ugye senki sem szeret. (ami 2800-as csúcsra visz az épp ilyen.) A sípályák eléggé gondozatlanok, a ratrakok nem járnak mindenhol, több piros pálya olyan reggelente, ahogy azt délután hagytad. :/
Maguk a pályák jellegzetesen elcsalt "pirosas-kékek" sok helyen zöld részekkel. A pályák alsó része mind zöld.
Fekete pályával nem találkoztunk, maximum rá volt mondva,de kb az számított egy jobb pirosnak.
Összességében egy eléggé átlagos síterepnek mondható ez, és így utólag érthető az alacsony árfekvés.
Az időjárással se volt szerencsénk, gyakran erősen szeles volt és hó se volt annyira. Itt megjegyezném, hogy az itteni hójelentés részben sem volt igaz. a Csúcsra 150 cm a völgyre 45cm írt az indulás előtt 01.10-én. Na ehhez képest kb 30 cm volt a hegyen és 10 cm a völgyben, alatta meg jégborda!
Hát nagyjából ennyi. Mi nem annyira vágyódunk ide vissza. Hasonló árban van ettől sokkal jobb franci terep is. (pl. Huez, 2alpes, akár Briancon) de ezt is kipróbáltuk.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.