Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

nyest által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
nyest
5 élménybeszámolót írt
5
16 éve tag
2011.07.24. 23:50
Ma voltunk fent, 10 cm friss havat írtak, szerintem helyenként 20 is volt. Igazi tél a nyárban. Szuper hely, ajánlom mindenkinek, bár most voltam itt elősször, biztosan visszatérek még.
nyest
5 élménybeszámolót írt
5
16 éve tag
Topik: Valfrejus
2008.02.06. 16:36
Sziasztok :D Mi is hazaértünk valfból. 1-2 commentet én is teszek ide: A pálya jeges volt és csak a legfontosabb és legkönnyebb részeket ratrakolták. Hóágyú volt, de napközben soha sem ment. A hó sajnos csak akkor esett amikor hazaindultunk, de akkor nagyon. A frejeus alagutban baleset volt hazafele +2 óra várakozás Francia oldalon. A saját buszosokkal átvitettük magunkat az ingyenes Aussoise ba fejenként 2!!!! euróért oda/vissza ami ugye kevesebb mint egy sör ára. Aussoise nekem annyira nem tetszett mert csak ülős liftek voltak és nekem ez is jeges volt boarddal. Minden esetre én nem töltenék el itt egy hetet inkább valfban, de ha friss porhó van akkor az itteni hosszú fekete pálya felejthetetlen élményt nyújthat. A csúcsról a legaljára visz pár kisebb nagyobb katlanban!! A hely átláthatóbb és valfal ellentétben ténylegesen le lehet a csúcsról síelni az aljára.
Valfrejeusben engem a középső állomásnál lévő emelkedő mintsem hogy lejtő zavart. Itt boarddal le kell csatolni léccel pedíg idiótán kell szálkázni... pár nap után nagyon idegesítő. A falu gyönyörű a szállás is szintén, a kitakarítás után még a "szőnyeg alá is benéznek". Az átadás lassan megy viszont átvételkor percre pontosan jönnek :) :) Csodálatos off piste szűzhavas lehetőségek rejlenek a helyen ebből nekünk semmi nem jutott, basszus :(. Majd legközelebb. Én mindenkinek ajánlom, ha van 3-4 méteres hó akkor nézze meg, ha nincs akkor megéri közelebbi pályákon szívni a fogunkat!
nyest
5 élménybeszámolót írt
5
16 éve tag
2008.01.24. 11:28
Teljesen igazad van. Én is azt szeretem, ha egyből elkaphatom a tányéros felvonót még mielőtt teljesen lefékeznék, és már húz is fel újra. Bár szerintem hétköznap a sorbanállás nem fogalom, legalább is én nem emlékszem ilyenre. Viszont a hátsó deres felvonót nagyon megszerelhetnék, ha jól emlékszem már 4-6 éve nem megy, vagy csak én nem láttam, nem lenne jó ha ott rohadna el ahelyett, hogy mi harcoljuk le! De amikor még ment a kétüléses elforgatott ülőlift akkor bizony voltak órás sorbanállások a chopokon, még régebbi arcok pedíg azt mondják, hogy a nyolcvanas/kilencvenes években bitang sokat kellett várni!
nyest
5 élménybeszámolót írt
5
16 éve tag
Topik: Valfrejus
2008.01.24. 11:15
Szia DSZ
Mi is holnap indulunk Valfrejus-be és szintén busszal, még az is lehet, hogy ugyan azon fogunk utazni! Én úgy látom a pályák nagy része üzemel, ami nekem fontos, hogy a Punta Bagna felfigyen a csúcsra!!! Viszont ilyen sziklás terepre sokkal több hó kellene, valószínüleg az elmúlt napokban nagy lehetett a szél mert korábbi webcam képeken nagyobb havat láttam, ezért gondolom, hogy lefújta onna a porhavat. :(
Mi 16an megyünk kis csoporttal, de már mind nagyon izgulunk, szívem szerint már ott lennék én is... A pályán tuti találkozunk, jó síelést nektek, sok havat és napsütést :D
nyest
5 élménybeszámolót írt
5
16 éve tag
2008.01.20. 15:47
A kedvenc terepem, sajnos idén még nem sikerült kijutnom, de látom a melegedőt felújították. Tavaly sem volt nagy hó december/január környékén emlékszem a fenyőfák zsenge hajtásainak tetején boardoztunk...
Csak azt sajnálom, hogy az összes fejlesztési pénzt az északra pumpálják, és mivel szigorúan védett természeti területté nyilvánították, így a jövőben nem várhatóak nagyobb fejlesztések. A sirató fal meg 2 éve bezárt és átterelték a régi csákányos nyomvonalába ami csak piros egy piros pálya, bár be tud az is feketedni, ha olyanok a viszonyok. Én szállásra bystra-t ajánlom ott elég olcsón lehet nénikéknél/bácsikáknál aludni. Viszont a hotel biela medvediciat nem ajánlom, mert pár éve ott betörtek a szállásunkra, ki lettünk rabolva... :( bár bizzunk benne, hogy ez nem a szlovák hagyományok egyik jeles eseménye. Mindent összevetve a szlovákok nagyon szarul menedzselik a helyet, de ha sok friss hó van akkor csodálatos freerideban lehet részünk, persze csak ha nincs tükörjéggé fagyva a látszólag friss porhó, ami ugye elég gyakori ha nincs napos idő. Én csak fanatikus, nagyon tapasztalt sielőknek/boardosoknak ajánlom, de azok úgy is ismerik :) igazi kihívás, főleg viharban!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.