A múlt héten töltöttünk el 4 napot Donovalyn. Szerintem ez a pályarendszer ideális kezdők és még bizonytalankodók részére. A Zahradiste oldalon csupa kék pályák nagyon enyhe lejtéssel. Sorbanállás szinte semmi. Legfeljeb az ülős felvonónál alakult ki néha 2-3 perces várakozás. Ennyit a magyar határhoz közeli osztrák pályákon is kell várni, sőt!(pl Semmering)A felvonók szinte minden típusa rendelkezésre áll a tanuláshoz. Lassú tányéros, gyors tányéros, csákányos, (itt soha nem kellet várni)ülős mozgó járdával.
Ami a gyerekparkot illeti: Én még ekkorát nem láttam sehol!!
Nová Hola oldal: nagyszerű piros pályák, főleg reggel a frissen ratrakolt nyomon. Délutánra kicsit buckás és jeges lett, de ez máshol is így van. Ha megoldanák a két oldal összekötését, akkor egy igazán kompakt kis pályarendszer lehetne.
Szállás és személyzet: Patty apartmanban laktunk. Igényes, szép apartman! A személyzet rendkívül kedves és segítőkész volt. A hatalmas havat a gondnok folyamatosan takarította, minden elismerésem a számára.
A síkölcsönzőben is kedvesek és segítőkészek voltak, többen is beszélnek magyarul, nagyon könnyű mindent elintézni náluk.
Árak: Meglepően olcsó, még a drágának mondott Koliba Goral is, ahol nagyon finom sztrapacskát és brindzove haluskit ettünk. Öten egy kmplett vacsoráért fizettünk 45 eurót. A sört ugye nem is kell említenem, hogy milyen finom és olcsó. 1,40 és 2 euro között van.
Mindenkinek ajánlani tudom Donovalyt, különösen a nagyobb baráti társaságoknak, mert mindenki megtalálja a számára ideális pályákat.