Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

bbartos által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (6)Időben csökkenő Időben csökkenő
bbartos
6 élménybeszámolót írt
6
10 éve tag
2024.01.09. 12:52
Sziasztok,
január 3-7-ig voltunk Zell am See és Kaprun síterepeken.
Az utazás odafelé teljesen eseménytelen, kb 7 óra, se rövid, se hosszú nem volt. Budapestről – Sopron felé – Liezen keresztül, amit a Google legrövidebbnek ajánlott.
Visszafelé hatalmas havazást jeleztek, ezért inkább szerettem volna Salzburg – Linz – Bécs szinte végig autópályás verziót választani, de az A10-en egy alagútban szörnyű baleset történt, 40 perc egyhelyben állás után inkább ugyanazt választottam, mint amerre jöttünk. Kicsit tartottam az utak állapotától, de a két nap folyamatos hóesés ellenére még a legkisebb, legelhagyatottabb utak is tökéletesen voltak takarítva. Hát, a halódó nyugat, ugye. 😊

Szállásunk egy kellemes hotelben volt Piesendorfban, reggelivel, a vacsora „a la carte”. A reggeli páratlan volt, hihetetlen választékkal, a vacsora ehhez képest csalódás, eléggé szűkös választékkal. A hotel wellness részlege nagyon igényes volt, két szauna, pihenővel.

Első nap irány Schmittenhöhe, amit nagyon vártunk. Nos, az „Ide egyszer mindenkinek el kell látogatnia”, „fantasztikus síterep”, „csodás a Zell-i tó látványa” stb lózungokat mi is megettük. Nekem Zell am See síterepe hatalmas csalódásvolt. Nem a tömeg, vagy a sok/kevés hó, hanem az egész egyben. Nem tetszettek a pályák, rövidek és egy típuson belül röviden meredek és hosszan botozol utána. A kezdők többsége az 1-2 esetleg 3-as pályát használják, ami átlag szintben jó lenne, de fele részben az életükért küzdenek, másik felében botoznak. Nem élvezetes. Az 5-ös kék kellemes lenne kezdőnek is de a vége fekete, ha ki szeretné kerülni, akkor az 5a, 5b, a 7-es nem is sípálya, hanem erdei út. Ez a marketing fogás, hogy beleszámolják a pályakilométerbe az erdei utakat itt nagyon látványos. A felvonók elég vegyesek, van beülős, fullfapad, de van buborékos fűtött is. A kabinosok is vegyesek, felváltva zsúfoltak vagy üresek nem jól oszlatják el a tömeget. A személyzet viszont nagyon kedves, segítőkész.

Nem így terveztük, de az előző nap miatt, másnap irány Kitzsteinhorn. Én jártam már itt kb 10 éve, de nem igazán emlékeztem a terepre csak enyhén a fenti kilátóra. Lehet az előző napi csalódás miatt, de az egész család imádta. Jó pályák, gyors felvonók az egész nagyon kellemes volt. Kedvencek: 1 vagy 4a után 8a vagy 8b; és 1 vagy 4a után 6 vagy 12, utána a gyerekek bevállalták a Black Mambát én azt inkább kihagytam 😊.

Harmadik napon az erős hóesés miatt, inkább visszamentünk a Schmittenhöhere, mert 3000-en nem lehetett sokat látni. Kár volt, később Kaprunban is javult az idő.

Összegezve: véleményem szerint Zell am See nagyon tútértékelt, a közelben ugyanazzal a bérlettel Saalbach, Kaprun sokkal élvezetesebb.

Még egy pár szó az árakról. Az utóbbi időben nem csak itthon, de a sógoroknál is megizmosodtak az árak. Hüttében 4 főétel + üdítő (skiwasser/bubisvíz) 90-100EUR, esti vacsora 110-130Eur (itt az egyik üdítő leváltásra került egy sörre 😊).
bbartos
6 élménybeszámolót írt
6
10 éve tag
2022.01.27. 12:16
Sziasztok,
január 15-22-ig voltunk Les2Alpes-ban és legjobb síeléseim listáján bekerült az első 3 közé.
Röviden: szuper társaság, jó pályák, végig tökéletes napsütés, az elején sok hó később kicsit kopott, jó szállás és alig voltak, szinte nulla sorban állás.
Péntek este indulás busszal, másnap délután érkezés. Az út 19 óra volt, kötelező megállókkal, amelyek a lehető legpukkantabb benzinkutakon voltak. Vásárlás már nem fért bele, ami utólag nem volt probléma, mert Les2Alpes-ban rengeteg bolt van és szinte mindent lehet kapni (nekem a U Express jött be a legjobban). A busz egyébként teljesen rendben volt, a 19 órához képest is kényelmes, elegendő lábtérrel (185cm vagyok). A sofőrök nagyon kedvesek, segítőkészek.
Szállásunk a Diable felvonó tövében volt, felfelé 40 méter séta, lefelé ajtóig lehetett csúszni, ennél tökéletesebb lokációt elképzelni sem tudnék. Normál francia szállás, nem nagy, de négyen teljesen jól elfértünk benne, jól felszerelt, nem lelakott. Nappali, étkező, alap konyha egyben kihúzható franciaággyal, bejáratnál hálófülke emeletes ággyal, fürdő zuhannyal, külön wc.
A síterep nekem nagyon bejött, bár szerintem ez a hely nem a snowboard-osok kedvence. Volt botozás, sétálás rendesen. Azt azért fel nem foghatom, hogy lehet kékkel jelölni például a Bellecombe1-et, ami alig lejt és botozol rendesen, valamint a Super Venosc-t, ahol a kezdők az életükért küzdenek, főleg az alján.
Nagy kedvencem a Jandri 5-4-3 egyben és a Jandri 1- Diable, bár ez utóbbi délutánra jégfoltos lett, kicsit kikopott. Tetszett még a Signal 1 bár ez délelőtt végig árnyékban van, délutánra pedig kicsit leharcoltá válik, a Pierre Grosse 1 és a rövid Toura 3, 1,.
Covid: A buszon ajánlott volt a maszk, senki sem hordta. A szálláson senki sem nézte, a liftben illett felvenni. A sípályán csak reggel beolvasták az igazolást, de napközben semmi. A felvonókon elég volt a nyaksál is, a többség hordta, néhányan maszkot is vettünk, de ha nem volt hébe-hóba rászóltak az emberre. Hüttékben kellet valamilyen maszk.
Szívesen ajánlom, én biztos visszatérek még ide.
bbartos
6 élménybeszámolót írt
6
10 éve tag
2020.01.25. 09:36
Minden szavad színarany! 😃
Előzmény: (Hogwash 207796)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
bbartos
6 élménybeszámolót írt
6
10 éve tag
Topik: Obertauern
2014.02.03. 21:17
Tegnap érkeztünk és még este esett is kb 10 cm hó. Ma reggel 9-kor a Zehnerkarbahn kivételével azt hiszem az összes felvonó ment. A szuper kezelt pályák a meleg és a tömeg miatt sajnos 1 óra körül már eléggé viseletesek lettek, a völgyben nagyon tapadt a hó. Reggel még borús, ködös, délután azért előbújt a napocska. Kedvencek a magasan fekvő kékek, 10a, 8a, 21a. Azt azért meg kell jegyeznem, hogy itt sok piros inkább fekete.
bbartos
6 élménybeszámolót írt
6
10 éve tag
Topik: Obertauern
2014.01.21. 13:24
Köszönöm, írok Nekik.
Előzmény: (varia2000 167447)
bbartos
6 élménybeszámolót írt
6
10 éve tag
Topik: Obertauern
2014.01.20. 11:56
Sziasztok,

szállást keresek az obertauern-i sípálya közelében. Akinek már volt jó tapasztalata szállással, kérem segítsen és küldje el a címet. 15 km-nél ne legyen messzebb ha lehet, és félpanziós ellátást tudjanak biztosítani. Lehet pályaszállás is.

Köszönöm:
Balázs
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.