Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

TheJack által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (16)Időben csökkenő Időben csökkenő
TheJack
16 élménybeszámolót írt
16
11 éve tag
2022.03.02. 11:46
Február 25.-én utaztunk Murauba. Sopronnál mentünk át a határon, csak lassítani kellett, a gyógyultsági papírokat mutattuk, de csak intett, hogy mehetünk. Kb. mindenkit engedtek, nem volt valódi ellenőrzés.
A pénztárnál kérték az igazolást, mutattuk a papírokat és gond nélkül megvettük a bérleteket.
Az éttermekben általában nem kértek semmit, néha gondoltak egyet és volt ellenőrzés, de nem mindenkinek, így komolytalannak hatott.
A maszkokat inkább reggel nézték, de nem szóltak ha csak sál, vagy símaszk volt az arc előtt. Inkább személytől függött, hogy mikor ellenőriztek.
TheJack
16 élménybeszámolót írt
16
11 éve tag
2022.02.23. 19:12
Szia!

Háziorvos
Előzmény: (bord 215456)
TheJack
16 élménybeszámolót írt
16
11 éve tag
2022.02.16. 16:27
Tegnap kipróbáltuk élesben a papír alapú gyógyultsági igazolást és működik (azaz nem az EU-s gyógyultsági védettségi).
Mi dupla igazolással mentünk (angol nyelvű "B" és "I" melléklet), azaz sima gyógyultsági és a 90 napon belüli gyógyultsági.
A határt Hegyeshalomnál léptük át. Volt sor, egyenként vizsgálták az autókat. A papírjainkra kiállítottak a sorból, majd közölték, hogy csak PCR teszttel lehet belépni. Jeleztem, ezért van a másik igazolás, hogy nem kell PCR teszt, mert 90 napon belül vagyunk, erről szól a jogszabályuk (mert lehetne hamis pozitív is a teszt gyógyultság után, szóval ennyit erről, mert ez egy laboros kontakt is megerősítette még 1,5 éve). Elment a határőr, majd percek múlva visszatért, hogy "legyen szép napunk". A sorból kiállítás és tovább haladás között kb 10 perc telt el. Vagy nem ismerik a jogszabályukat vagy szándékos volt.
Stuchleckre mentünk. A pénztárnál reggel senki, a hölgy kérte a Green Passt, mondtam neki, hogy ez nincs, de vannak igazolásink. Megnézte és minden rendben volt (többet tud, mint egy határőr?).
A fenti étteremben a szélfogóban ellenőrizték az embereket, ott is gond nélkül elfogadták a papírjainkat, majd a 2. és 3. körnél már nem is kérte.
A felvonókon nem ellenőriztek senkit, a kezelők sem hordták a maszkokat egy-két kivétellel. Mindegy, hogy maszkban, símaszkban, száj elé húzott nyakvédő vagy még az sem, senkire nem szóltak.
TheJack
16 élménybeszámolót írt
16
11 éve tag
2022.02.02. 18:35
Értem ez alatt:
4. szakasz
Kivételek
9.§. (3) bekezdés
Előzmény: (TheJack 215008)
TheJack
16 élménybeszámolót írt
16
11 éve tag
2022.02.02. 18:17
Sziasztok!

Ha 180 napon belüli gyógyultsági igazolás van, "A" vagy "B" melléklet, és emellett 90 napon belüli a gyógyultság, "H" vagy "I" melléklet, akkor jól értelmezem, hogy PCR teszt sem kell (merthogy fals pozitív lenne) ?
Előzmény: (KisTi 214986)
TheJack
16 élménybeszámolót írt
16
11 éve tag
2019.01.01. 16:42
BUÉK mindenkinek!

Szilveszterkor mégis kimentünk és nem bántuk meg. A parkolóban megijedtünk, mert alig volt hely, de a pályákon nem volt tömeg.
A felvonóknál sem alakult ki hosszabb sor, a pályák minősége sem volt rossz az éjszakai friss hó ellenére.
Nagyon jót síeltünk, érdemes volt kilátogatni.
TheJack
16 élménybeszámolót írt
16
11 éve tag
2018.12.30. 18:24
Sziasztok!
Volt valaki ma kint, milyen volt a tömeg helyzet?
Mi holnap mennénk 1 napra, talán következtetni tudnánk, hogy érdemes-e a szilveszter miatt.
Köszi!
TheJack
16 élménybeszámolót írt
16
11 éve tag
2017.02.22. 14:00
Sziasztok!

Február 16-19 között voltunk 4 teljes napot Mariborban. Szállásunk a Bolfenk hegyen volt a hegyállomástól kb. 3 percre gyalog, azaz pályaszállás. Kellemes kis apartman 1 hálószobával és nappali-étkező-konyhával. 4 felnőtt és 1 gyerek kényelmesen elfért. A szállással kapcsolatban két negatívum, hogy nem volt mikrosütő (megoldottuk sütővel), és vékonyak a falak. A szomszéd apartman nappalija szomszédos volt a mi hálószobánkkal, így mindent lehetett hallani.
A pályák:
Ahogyan azt korábban többen is megírták itt két hegy van és ezeket kötötték össze. Mivel hó hiányában az összekötő pályák nem üzemeltek, ezért valóságban is két külön pályarendszerként üzemelt.
Bolfenk:
Ez van alacsonyabban, ezért itt már érezhetően olvadásnak indult a hó csütörtökön délután és pénteken már délelőtt is. A felső rész nagyon jól van felépítve a tanulók szempontjából. Az 1-es pálya tetejénél a kicsiknek varázsszőnyeg és tanulópálya, a bátrabbaknak tányéros felvonó. A tányéros már kiszolgálja az 1-es kék pálya felső szakaszát is. Az 1-es pálya hosszabb felső része kellemes lejtésű egy nagyobb letöréssel. A szakasz végétől a pálya elejére egy régi 2 üléses felvonó visz fel (lassan). Innen a pálya további szakasza és a piros 4-es induló része hóhiány miatt le volt zárva, így a piros 5a pályán lehetett csak elindulni. Kezdőknek nem ajánlott erős letöréssel. Az 5a többi szakasza kellemes a haladók részére, de kezdőknek is teljesíthető. Az 5a-ból ismét lehetett használni a kék 1-es alsó szakaszát, amely a kabinos felvonóhoz vitt. Ez egy modern, gyors felvonó, így a kék1-piros5a-kék1 útvonalat használtuk a legtöbbször. Kezdő barátunk pedig a kék1 felső szakaszán gyakorolt a kétüléses felvonóval.
Areh:
Pénteken délután átmentünk busszal a másik hegyre. A buszmegállóban meg kell nézni a pontos indulási időpontokat, de felhívják a figyelmet, hogy ezek hozzávetőleges időpontok. Esetünkben a busz pontosan indult. Kb. 10 perc alatt átvitt minket a másik oldalra. Mi elsőnek a kék 19 pályát választottuk, hogy elérjük a beülős felvonót. Ez egy keskeny bemelegítő-közlekedő pálya.
Aztán elénk tárult a varázslat: A piros 23 pálya. Széles tepsi, kellemes lejtőkkel, igazi carving pálya. Már-már azt hitte az ember, hogy egy gleccseren van. A pálya lejtéséből adódóan olvadásnak nem láttuk nyomát. Mivel megtetszett a pálya, ezért itt töltöttük a szombat és vasárnapot is. A 23-on van egy erős letörés, amely délutánra már kijegesedett a sok fékezés hatására. Emiatt a létszám is kb. harmadolódott, így alig voltak a pályán (de baleset nem volt).
Vasárnap megnéztük a piros 16 pályát is, de az inkább egy erős kék vagy rózsaszín.
Ami feltűnő, hogy a 24-eshez tartozó tányéros és a 16-oshoz tartozó csákányos viszonylag gyors volt az osztrák terepekhez képest.

A látogatott hüttékben kedvesek voltak, a kiszolgálás gyors volt. A mellékhelyiségek tiszták.

Összességében kellemes 4 nap volt, előzetesen rosszabbra számítottam, de a piros 23 pálya csodás. 4 napot el lehet tölteni itt. Jól elfáradtunk. Havasabb időszakban érdemes meglátogatni, most elég kevés volt a hó. Ami nyitva volt az rendben volt, de sok volt a lezárt pálya vagy pályaszakasz. A honlapon írt hóvastagságok és nyitott pályák száma megfelelnek a valóságnak.
TheJack
16 élménybeszámolót írt
16
11 éve tag
2016.03.03. 16:29
Február 25-28. között újra a gleccseren jártunk. Az időjárás kegyes volt hozzánk, mivel csütörtök és pénteken napsütés, szombaton napsütés és egy kis szél volt. Vasárnap is csak felhők voltak.
Az első 2 napon, bár hétköznap volt, többen voltak a pályákon mint vártuk, de elég jól eloszlott a tömeg. Az új kabinos közbenső állomásánál alakult ki némi sor, de aki nem akart várni, az a csákányos felvonókkal várakozás nélkül felmehetett. A pályák fent egész nap kitűnőek voltak, délutánra csak a lejjebb lévő pályák buckásodtak egy kicsit. Szombaton reggel egy kicsit erősebb volt a szél ezért kevesebben voltak mint hétköznap. Így mindenhol kitűnő pályák voltak egész nap. A piros 3-as pályához tartozó csákányos nem működött, de a 9-esen továbbcsúszva a beülős felvonóval jól lehetett kombinálni a pályákat (újra fel a csúcsra). Vasárnap ezt a csákányost le is bontották (kábelről leszedték a csákányokat).
Vasárnapra az idő felmelegedett, már az Alpincenternél tapadt a hó (0 és 1 fok), de a felső pályák továbbra is jók voltak, az alsó részeken is jól síelhetőek maradtak a pályák.
Összességében nagyon jó volt ez a négy nap.
Üröm az örömben:
Szombaton délután fennmaradt a kislányunk síléce az Alpincenter előtti tárolóknál. Ez kb. fél négy körül volt, így már készülődtünk lefelé. Azt gondoltuk, hogy csak nem viszik el, mivel az Alpincenteren belül is láttunk egy felnőtt sílécet 2 napja ugyanott, érintetlenül. Másnap reggel a sílécünk eltűnt. Sem az információ, sem a fenti síkezelők nem láttak semmit. Az Alpincenteren belüli információnál nem voltak segítőkészek, az érződött, hogy minél előbb lerázzanak, ne kelljen foglalkozni a problémával. Hogy ne legyen tétlen a nap, úgy döntöttünk, hogy bérelünk egy gyerek sílécet vasárnapra. A bérlés flottul ment: regisztráció, magasság mérés, testsúly kérdezés, sítudás kérdezés, síléc beállítás a bakancshoz. A bérelt sílécet a kislányom jobbnak is érezte, mint a sajátját, jól is mozgott vele (stabilabb és gyorsabb).
Délután az utolsó csúszásnál sajnos egy rossz mozdulat során kislányom síléce beakadt a nagyobb puhább hóban és megtekerte a jobb lábát. Az esés nem nagy sebességnél történt, így azt gondoltuk, hogy csak megijedt. Sajnos nem, láttuk, hogy nagy a probléma, így az anyukája vele maradt, míg én segítségért mentem. A mentés nagyon profi, és gyors volt. Mindenki segítőkész és kedves volt.
Lentről saját autóval vittük a közeli kórházba ahol ugyancsak gyors és kedves ellátást kaptunk. A sérülés sípcsont repedés, az eredmény gipsz (kislányom szerint semmiség), biztosításunk volt (mindenkinek csak ajánlani tudom). Konklúzió a bérléssel kapcsolatban, hogy mindig ellenőrizni kell a beállításokat, még akkor is ha profinak tűnik a kiszolgálás, mivel ha leoldott volna a síléc, akkor nincs sérülés.
TheJack
16 élménybeszámolót írt
16
11 éve tag
2016.02.01. 11:54
Voltunk január közepén és rákérdeztem erre a pénztárnál. A lényeg, ha jössz lefelé (pl haza kell vinni a szállásra valakit), akkor szólni kell a felvonó kezelőnek, hogy még vissza fogsz jönni. Gyakorlatban még nem próbáltam, de nekünk fontos volt, mert a kislányunkra a nagymamája vigyázott és ha elfáradtak volna nagyon, akkor hazavittem volna őket.
Előzmény: (Angel-A 186982)
TheJack
16 élménybeszámolót írt
16
11 éve tag
2016.01.04. 21:49
Kedves Gabóca!

Köszönöm, ezt az oldalt nem is találtam meg. A mostani téli időszakra nincs fent ár, de remélem hasonló a nagyságrend.
Még egyszer köszönöm.
Előzmény: (gaboca 185545)
TheJack
16 élménybeszámolót írt
16
11 éve tag
2016.01.04. 11:24
Sziasztok!

Szerintetek létezik látogatójegy a gleccserre? A honlapon nem látok erre vonatkozó információt.
Anyukám is jön velünk, de nem síel, csak időnként pesztrálná a kislányunkat.
Köszi előre is.
Üdv
TheJack
16 élménybeszámolót írt
16
11 éve tag
2014.02.04. 21:46
Sziasztok!
Mi február 3-án voltunk itt. Már értem, hogy miért tűnt el a hó! A pályák keményre voltak fagyva, jó gyorsak voltak. Délelőtt nem ment a 10-11 és a piros-kék 3-as. Délutánra már megnyitották őket, eddig tartott megtisztítani a felvonókat a vastag jégrétegtől.
Mi jókat mentünk a pályákon, élvezetes volt, de jelen állapotában kezdőnek nem javasolt a jeges szakaszok miatt (volt ahol tükör jég volt a pálya teljes szélességében).
17.jpg
21.jpg
16.jpg
TheJack
16 élménybeszámolót írt
16
11 éve tag
2013.03.06. 18:55
Sziasztok!
Köszönöm az információkat, így már bátrabban megyünk. Április 20-23 között leszünk Kaprunban.
Üdv
Előzmény: (Stani 156737)
TheJack
16 élménybeszámolót írt
16
11 éve tag
2013.03.06. 11:46
Sziasztok!

Kaprunba tervezünk menni április második felében. A síterepről szóló beszámolók alapján többen is síeltek ebben az időszakban ott.
Véleményetekre volnék kíváncsi, hogy ebben az időszakban mi várható, mert a síterep júniusig van nyitva. Ebből adódóan a gleccser volta miatt gondolom, hogy lehet még síelni egy jót zárásként.

Üdv
TheJack
16 élménybeszámolót írt
16
11 éve tag
2013.01.27. 16:03
Nos, egy kicsit más szemszögből a mai nap.
Érkezésünkkor valóban tájékoztattak minket, hogy nincs áram, de azt is közölték, hogy két óra múlva lesz. Ez reggel 8.45-kor történt.
A lenti parkoláskor szintén megerősítettek minket, hogy két óra múlva teljes kapacitással működik minden. Ha már ennyien (hivatalos ott dolgozó emberek) ezt állítják, biztosan tudják, hogy mi történik és engedik be az embereket tömegével.
Megjött az aggregátor. De idő míg elindul. Bemondják, hogy minden ok, vegyünk jegyet. Megvettük, nem kellett volna.
Nem működött a felvonó...
Jegy vissza, de nem volt probléma mentes. Hozzáállás nem volt megfelelő, pedig a két óra áramszünet már rég letelt. Még ők voltak felháborodva, hogy visszakérem a pénzt, amiért nem kaptam szolgáltatást.
Eddig háromszor voltunk, kétszer csalódás. Negyedszerre nem próbáljuk meg.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.