Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

kovacsl1976 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (11)Időben csökkenő Időben csökkenő
kovacsl1976
11 élménybeszámolót írt
11
11 éve tag
2014.01.13. 10:44
NEM jó kezdőnek Stuhleck! Én nem null km-es kezdőt vittem fel és nagyon megbántam, szegény alig-alig tudott lejönni, szerencsére nem ment el a kedve a síeléstől egy életre, de akkor sem kellett volna felvinnem a beülős liften.

Én magam 3-4 napnyi Szlovákiában tanulás után mentem következő szezonban ide először. Nagyon félelmetes volt, de csak lejöttem valahogy és utána belerázódtam :)

Az alsó tanulópályák persze jók kezdőknek, de egy teljesen kezdővel biztosan nem ide jönnék. A kék pálya elég meredek, bizonyos szakaszai pedig nagyon meredekek, ahhoz képest hogy kék.

Haladó szemmel nézve persze az ember ezt észre sem veszi, de kezdőknek ez sok.
Előzmény: (Csalavér 166654)
kovacsl1976
11 élménybeszámolót írt
11
11 éve tag
2013.02.11. 14:52
4 mellényt vásárolni azért nem az az őrült összeg, aki síelni jár, az megtehet ennyit és legalább nem kell az ilyeneken izgulni. A megállítás tényleg elég megalázó lehetett, de biztosan nem véletlenül pont a magyar rendszámos Astrát állították meg (gondolom pl jobb eséllyel lehet egy ilyenben lopott léc,mint mondjuk egy svájci vagy német rendszámú S Klasse Merciben...)
kovacsl1976
11 élménybeszámolót írt
11
11 éve tag
2013.01.16. 14:05
Elhiszem hogy kellenek a kamionok valamire, gondolom nem vezetéstechnikai tréninget tartanak azon a vékony úton :)

Tegnap nem nagyon volt hely/lehetőség hirtelen lemennünk, mert olyan keskeny volt az út és olyan gyorsan jött szembe a kamion.
Előzmény: (TKata 151100)
kovacsl1976
11 élménybeszámolót írt
11
11 éve tag
2013.01.16. 11:51
Tegnap voltunk egy délutáni csúszásra Bp-ről. Nagyon jó volt a hó, hangulatos a táj, megérte elmenni.

A lenti hüttében ebédeltünk csúszás előtt, nagyon finom volt az étel és kedves a személyzet, ahogy egyébként a pálya körül is mindenki.

Szóval megérte elmenni, javaslom másoknak is Bp-ről egy déli indulással!

Amit nem értettem, hogy a kamionok mit keresnek a szűk pályára vezető úton. Mikor mentünk a pályához, az egyik "kedves" sofőr vagy 60-nal jött felfelé, mi meg az árokban a hófalban végeztük neki köszönhetően, egyszerűen letúrt minket az útról.
Még két apróság: Éjszaka szerintem jó volna legalább némi fénnyel kivilágítani a felvonókat, mert tök sötétben szerintem zavaró felfelé menni. A másik pedig hogy a parkolónál is érdemes lenne eltolni a havat, tegnap ahogy olvadt kisebb tavak alakultak ki benne.

Ja és még valami, ami igazán jó lenne annak, aki 1,5+ órás utazás után ér oda, vagy még annyi vár rá síelés után. Egy öltöző kis fakkokkal, számzárral. Nem a hóban/latyakban kéne öltözni a hóesésben/esőben/hidegben, hanem kényelmes meleg helyen. Nem tudom ilyen van-e valahol, nem is figyeltem még, de sokat hozzátenne az élményhez! :)

További jó fejlesztéseket és jó szezont!
kovacsl1976
11 élménybeszámolót írt
11
11 éve tag
2013.01.03. 11:18
Úgy látszik, ez is ízlések és pofonok. Amikor síelni tanultam és még hóekézve jöttem le, akkor nekem az ilyen keskeny, nagy kanyarokkal bíró részek nem jöttek be, mert féltem hogy kiesem a pályáról. Sőt még az ennél szélesebb, de nagy kanyarral bíró kanyarok is félelmetesek voltak, mert a forgalmasabb pályákon sokan pont a kanyarok külső ívén álltak meg, én meg még nem síeltem kezdőként olyan jól, hogy ott magabiztosan beforduljak, megálljak és paráztam attól, nehogy 3 embernek csússzak neki egyszerre.
Előzmény: (kogyulu 148543)
kovacsl1976
11 élménybeszámolót írt
11
11 éve tag
2012.12.30. 21:56
Nemrég értünk vissza Eplényből, amely alapvetően felülmúlta a várakozásainkat, egy fél napos síelésre-szórakozásra számunkra elég volt a pálya és élményt nyújtott, alapvetően ajánlom minden kezdő és középhaladó síelőnek.

Remélem lesz még a szezonban olyan alkalom, amikor minden pálya megy majd (vagy a pályák nagy része), ebben az esetben még egy napra biztosan vevők lennénk itt.

A szervezés, a liftesek hozzáállása, a személyzet stílusa, baráti szavai engem megleptek és így kellene ezt mindenhol csinálni, ej' de jó lenne ha kétszer ilyen magas lenne az a hegy, mert ezzel a hozzáállással sokra lehetne vinni!

Építő jellegű kritika:

1, Személy szerint úgy vélem, hogy az oszlopok néhány helyen rossz helyen vannak. Pl. az egyes pálya végén majdnem a pálya közepén van egy oszlop, ami ugyan ki van párnázva, de ha az embernek lehetősége van és megereszti (ma erre nem volt esély a tömeg miatt...) egy balesetnél nagyot üthet. Láttunk persze ilyen már osztrák pályákon is, de ott általában szélesebbek a pályák az oszlop mellett mindkét irányban.

2, Az 1-es pályánál az utolsó nagy kanyar előtt van olyan oszlop, amely ugyan a pálya szélén van, de nincs kipárnázva. Szélen van ugyan, de én raknék majd rá valami puha védelmet a helyetekben.

3, Ez a pont nem kritika, inkább az én véleményem:

A sok kanyaros kezdőknek kialakított pálya nekem annyira nem tetszett és szerintem kezdő koromban sem jött volna be. A kezdők miatt a haladó nem tudja élvezni, mert olyan keskeny hogy ha ott megelőzök egy kezdőt, akkor szegény eldől félelmében. Kezdő szemmel már annyira nem tudom nézni ezt a szakaszt, de én kezdő koromban egy picit féltem volna az ilyen keskeny és nagy hajtűkanyaros pályától, inkább nagy széles enyhe lejtésű pályát kerestem volna helyette. Ez persze nyilván egy vélemény a sok közül.

4, Jó lenne ha egy picit keletebbre húznátok a pályát, mondjuk úgy 30km-re Bp-ről :)))

Az irány mindenképpen jó, csak így tovább!
kovacsl1976
11 élménybeszámolót írt
11
11 éve tag
Topik: Donovaly
2012.12.20. 16:20
Abban igazad van, hogy minket magyarokat valahogy sehol sem szeretnek, de azért azt meg kell vallanunk, hogy erre rá is szolgáltunk elnézve sok-sok magyart, ahogy a pályán viselkednek...

Lehet hogy Ausztriában sem szeretnek minket, de itt legalább nem érzem ezt, jól titkolják :) Mert mosolyognak, hiszen fizetek nekik ezért.
Előzmény: (TGeree 147113)
kovacsl1976
11 élménybeszámolót írt
11
11 éve tag
Topik: Donovaly
2012.12.20. 15:12
Egy másik topik miatt regisztráltam, nem csak emiatt :) De ha már regeltem, gondoltam megírom tapasztalataimat. Nem célom hurrogni, de mivel ez egy fórum, ezért úgy vélem a véleményemet (még ha az negatív is) szabadon leírhatom.
Az említett eset előtt többször is voltam Donovalyban, különösebb gond nem volt, de semmi olyat nem tudok elmondani, ami miatt azt éreztem volna, hogy itt várnak engem, hogy itt igenis a vendégért vannak. Lehet hogy Te ezt érzed, én nem éreztem.

Néhány példa:
-Nem mosolyognak rám a vendéglátó helyeken
-Alapvetően gyenge az ételek minősége
-Nem beszélnek angolul, én érzem magam bután, amikor németül és angolul nem tudok kommunikálni egy turizmusra épülő helyen a 21. században.
-Az emberek nem segítőkészek (Mo-on sem azok, szóval ehhez hozzászokhattunk végülis...)

Azt már meg sem említem, hogy a két pályarész közötti területen hogyan kényszerül a vendég közlekedni.

Közlekedés:
-A pár km autópálya miatt itt is meg kell vennem a matricát
-Az út veszélyes, végig kanyargós
-Hiába 200km Bp-ről, időben pont annyi, mint Semmering Ausztriában (Bp-ről nekem mindkettő 3 óra), de A-ba utazva mégsem vagyok hulla a vezetéstől mert végig kényelmesen autópályán mehetek.

Most jönne az a rész, ahol leírom, hogy tulajdonképpen nem is éri meg ide jönni, de ezt nem tudom állítani. Megnéztem és való igaz, hogy a 19 eurós felnőtt jegy valóban lényegesen olcsóbb, mint a 38 eurós jegy Stuhlecken, ezzel nem lehet vitatkozni.Sokaknak számít a különbség, ezt elhiszem. Mert sokan szeretünk síelni, de a büdzsé véges.
Nekem jelen körülmények között annyival bőven jobb Ausztria, mint amennyivel többe kerül. (A Semmeringi pályák azért bőven többet is nyújtanak, mint Donovaly pályarendszer.)
Előzmény: (Chopoker 147090)
kovacsl1976
11 élménybeszámolót írt
11
11 éve tag
2012.12.20. 09:12
Ezt írták a 3-mas pályára:

Voraussichtlich am Samstag, 22.12.2012 wir die Promibahn in Betrieb gehen. Zum Skifahren wird die FIS Abfahrt geöffnet sein.

Bedingung ist, dass es kalt wird und noch diese Tage zu beschneien möglich ist.

Vagyis: Amennyiben elég hideg lesz és tudnak havat csinálni vagy esne valamennyi hó, akkor 22-én nyitnák a 3-mas pályát.
kovacsl1976
11 élménybeszámolót írt
11
11 éve tag
2012.12.19. 18:12
Mi is tervezünk egy kiruccanást és én is kíváncsi lennék, hogy milyenek a pályák.
Ma levélben rákérdeztem, hogy a 3-as pályát mikor tervezik megnyitni, de még sajnos nem válaszoltak, ha megteszik holnap, akkor beírom ide.
kovacsl1976
11 élménybeszámolót írt
11
11 éve tag
Topik: Donovaly
2012.12.19. 18:10
Utoljára két évvel ezelőtt voltam itt, soha többé nem megyek. A véleményemet azóta akarom megírni...

A párom akkor volt teljesen kezdő, akit 3 napos oktatásra fizettünk be. Az oktatás még csak-csak, de minden egyéb teljesen kiverte a biztosítékot.

A kb. 55 éves sílift kezelő - annak ellenére hogy látta, hogy kezdőről van szó - nevetett a páromon, amikor nem tudott beszállni a liftbe és óriásit esett úgy, hogy nem tudott felállni. Eszébe sem jutott volna segíteni neki, egyszerűen érthetetlen volt, még a liftet sem állította le, ő pedig majdnem elsírta magát.

Ugyanezt a mentalitást éreztem akkor, amikor egy kis emelkedőn nem tudtunk elindulni autóval a síterep mellett. 3-4 helyi nézett minket tőlünk 2 méterre, ahogy szerencsétlenkedtünk az elindulással a kaparó kerék miatt, de egyik sem segített volna. Visszatolattam egy sík terepre és lendületből jöttünk ki onnan.

Azért a mentalitásért, ami itt van, köszönöm én többet nem fizetek és Donovalyt egyáltalán nem ajánlom senkinek. Tudom sokaknak számít a különbség árban Ausztria és Szlovákia között, de mind a sípályák, mind mentalitás tekintetében ég és föld a kettő. Inkább megyek kevesebbszer, de soha többet nem megyek Donovalyba síelni és úgy egyébként is igyekszem elkerülni.
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.