Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Freeride által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (12)Időben csökkenő Időben csökkenő
Freeride
12 élménybeszámolót írt
12
16 éve tag
2024.02.04. 18:59
Tegnap Sátoraljaújhelyen voltunk síelni, kitűnő döntés volt, ideális feltételekkel. Reggel még fagyott egy kicsit, így a megfelelően előkészített pálya jól bírta délutánig. Általában elmondható, hogy a pályakezelés kitűnő, így az enyhülés ellenére is jó pályákon lehet síelni egész nap. A két tányéros lift (I-es és III-as) és a mozgójárda működött az 1. pálya mellett, délutánra a hosszabb tányérost leállították, mivel a másik magában is bírta a kevés számú síelőt. Sor egyszer sem alakult ki, folyamatosan, várakozás nélkül lehetett síelni. A büfé nyitva volt, az árak barátiak, a kölcsönző és a síiskola egész nap működött. A személyzet a pénztárban, kölcsönzőben, büfében, felvonóknál nagyon kedves és segítőkész volt, mint korábban minden alkalommal. A mosdó tiszta és fűtött, meleg víz, szappan, kézszárító, wc papír, kézfertőtlenítő, mint mindig! A hely ideális kezdőknek, családosoknak, gyakorolni vágyóknak egyaránt, akinek elérhető közelségben van, az menjen nyugodtan, amíg engedi az időjárás!
Freeride
12 élménybeszámolót írt
12
16 éve tag
Topik: Látky
2024.01.21. 20:35
Köszönöm az infókat!
Előzmény: (mawer 220418)
Freeride
12 élménybeszámolót írt
12
16 éve tag
Topik: Látky
2024.01.21. 11:26
Sziasztok! Valaki nem járt itt mostanában?
Freeride
12 élménybeszámolót írt
12
16 éve tag
2024.01.21. 11:15
Sziasztok! Valaki nem járt itt mostanában?
Freeride
12 élménybeszámolót írt
12
16 éve tag
2024.01.21. 11:10
Végre megnyitott! Köszönjük a cikket! Tudnál esetleg valami honlapot, elérhetőséget is, ahol infókat találunk hóviszonyokról, árakról, esetleg webkamerás képet is láthatunk?
(A cikkben az 50 méter szintkülönbség valószínűleg 500! , a 800 fős óránkénti kapacitás pedig 1800 fő lehet.)
Ha valaki járt arra és próbálta, semmiképp ne rejtse véka alá tapasztalatait! :)
Előzmény: (adalbert 220408)
Freeride
12 élménybeszámolót írt
12
16 éve tag
2024.01.11. 19:10
Szia! A központban a Signal felvonó aljánál van siklóernyőzés (tandem). Hatalmas élmény! Motoros szán több helyen is van, a központban és 2100 m-en is, észre fogjátok venni, egész nap ki vannak rakva a szánok a pálya mellé.
Előzmény: (Bea24 220208)
Freeride
12 élménybeszámolót írt
12
16 éve tag
2021.03.15. 19:38
Szombaton - valószínűleg ebben a szezonban utoljára - Sátoraljaújhelyen síeltünk. Idén ez összesen ötször összejött, amiből egy esti sízés, négy hétvégi volt. Összességében nagyon jók a tapasztalataink, az pedig maga a CSODA, hogy március 15.-i hétvégén még lehetett síelni a Kalandparkban. Meg kell mondanom, hogy az elmúlt évek során Sátoraljaújhelyen nagyon megtanultak sípályát készíteni! Megfelelő mennyiségű és minőségű hó állt rendelkezésre és minden délután, este rendesen el lett terítve, tömörítve a hó, hogy reggelre jól ki tudjon fagyni. Ha az időjárás a szezon elején egy kicsit még kegyesebb lett volna, akkor a 2. pálya is tovább bírja, az 1. pedig kitartana március végéig. Azért így is nagyon jókat lehetett itt síelni, még márciusban is volt olyan, hogy délig még porzott a pálya felső része. A tapasztalataink a következőek voltak: Minden alkalommal, hangsúlyozom MINDEN alkalommal a síterep MINDEN alkalmazottja egytől-egyig nagyon kedves és segítőkész volt, legyen szó pénztárosról, kölcsönzősről, sífelvonó kezelőkről, büfésről egyaránt. Ezúton is köszönet Nekik! A síterep nagyon család- és gyermekbarát, a hangulat kiváló, mindenkinek csak ajánlani tudom! A bérletek változatosak (2 órás, 4 órás, egész napos, hétköznapi, hétvégi) és az árak nem túlzóak. A pályák - ha működik a 2. pálya is - akkor már megfelelően változatosak. A felvonók közül a hosszú, automata tányéros gyors és két pályát is kiszolgál, az 1. pálya melletti tányérosok lassíthatók, gyerekeknek is ideálisak. Az új, extra hosszú mozgójárda (varázsszőnyeg) a tanulók álma, azt hiszem ilyen hosszú nincs is másik az országban, gyors, modern, biztonságos kezdők és haladók számára egyaránt. Köszönet érte! A tavaly nyári átalakítások során jó ötlet volt a már meglévő mozgójárda áthelyezése és az 1. pálya alsó részének a kiszélesítése is, mert egyrészt a tanulók és a síiskolások egy viszonylag szeparált részen tudnak gyakorolni, míg a gyorsjáratúak egy oldalsó sávon tudnak haladni lefelé a 2. pálya aljához. Többen hiányolták, hogy a pályák felső részei nem voltak nyitva idén, de azok meredeksége miatt a biztonságos megnyitásukhoz szükség van jelentős mennyiségű természetes hóra is, ami idén hiánycikk volt errefelé. Két-három szezonnal ezelőtt - 60-70 cm természetes hó mellett - volt szerencsénk a felső részt is használni, nagyon nagy élmény volt! Reméljük a következő szezonban újra lesz részünk ilyen élményben, már csak azért is, mert a nyáron átadott - rendkívüli panorámával bíró - körbüfé is a pályák ezen részén található. Ha a téli szezonban az is működne, az lenne a tökéletes alpesi érzés!
Az infrastruktúrát tekintve a síterepen van megfelelő számú ingyenes parkoló, mindig makulátlanul tiszta mosdó, ahol fűtés, melegvíz, wc papír, szappan, kézszárító, kézfertőtlenítő folyamatosan rendelkezésre áll! Sokan úgy gondolhatják, hogy ez alap, ezt nem is kellene kihangsúlyozni és ez így is van, de tapasztalataink szerint számtalan (magát országos hírűnek tituláló) turisztikai attrakción ezeknek egy része, vagy egésze hiányzott! Van egy minden igényt kielégítő büfé, ahol az egész szezonban teljes étel-itallapról lehet választani ízletes és megfizethető kajákat, melyeket gyorsan készítenek és szolgálnak fel. A vírushelyzet miatt az étterem és a melegedő beülős részei sajnos zárva voltak, de reméljük jövő szezonra ezekre a korlátozásokra már csak mint rossz emlékre gondolunk majd vissza. A sípályán van még egy síkölcsönző, valamint egy szuper síiskola is, ahol nagyon kedves és felkészült oktatók várják a tanulni, fejlődni vágyókat korosztálytól függetlenül a hét minden napján.
Összegezve mind az öt alkalommal nagyon meg voltunk elégedve a szolgáltatások színvonalával és a teljes személyzettel, minden mozdulaton látszik, hogy mindenki azért van, azért tesz, hogy a síterep szebb és jobb legyen, az odalátogatók a lehető legjobban érezzék magukat! Köszönjük! A felvonós fiúk segítségét külön is köszönjük! Ajánljuk ezt a helyet mindenkinek, aki egy családias hazai sípályán szeretne eltölteni néhány napot a lehetőségekhez képest kiváló körülmények között! Hajrá Zemplén Kalandpark! Csak így tovább!
Freeride
12 élménybeszámolót írt
12
16 éve tag
2020.04.21. 19:24
Nem tudja valaki, hogy mit barkácsolnak Sátoraljaújhelyen? A webkamerán úgy látszik, hogy a pályát szélesítik. Vajon lesz még valami újítás?
2020.04.21.jpg
Freeride
12 élménybeszámolót írt
12
16 éve tag
Topik: Bánkút
2018.03.02. 18:53
Már csak egy-két ülőlift, egy-két új ratrak, egy-két megfelelően nagy kapacitású parkoló, na és persze még szállások, büfék, éttermek és máris kész egy kellemes síterep!
Freeride
12 élménybeszámolót írt
12
16 éve tag
2018.01.06. 12:33
Úgy látszik, hogy a beülős lift az egész szezonban nem jár, illetve lehet, hogy ebben a formában már egyáltalán nem is fog járni. A síterep honlapján már nincs a felvonók között feltüntetve és a térképen sincs már jelölve. Állítólag már a tavalyi szezonban sem működött. A webkamerán is látszik, hogy az ülőszékek nincsenek felrakva a kötélre, ami egy fix ülős liftnél nem sok jót jelent... Pedig ennek a síterepnek ez volt az egyik legnagyobb erőssége. A felvonó hossza 1862 méter és 452 méter szintkülönbséget ível át, ezzel az egyik leghosszabb volt Kelet-Szlovákiában. Ez a síközpont valaha szebb napokat is megélt, a modern és nagyszámú hóágyú rendszerének köszönhetően sok szezonon át az elsők között nyitott meg és volt olyan év, hogy április közepén! még 30-40 cm havon lehetett síelni. Sajnos jelenleg annyi látszik, hogy a kétüléses felvonó nem megy, a hóágyúzás elég gyenge és január elején annyira futotta, hogy 2 db 350 méteres bébiliftet tudtak megnyitni a pályák alján. Ez elég sajnálatos annak tükrében, hogy valamikor ez volt az egyik legjobb terep a Felvidéken... Sanci532 nevű fórumozó talán ki tudja deríteni, hogy mi ennek a hanyatlásnak a pontos oka.
Freeride
12 élménybeszámolót írt
12
16 éve tag
2016.12.19. 12:12
Így van, nem csak Te, hanem még nagyon sokan örülnénk egy felújított, modern síterepnek a Kojsói-havason! Szerintem ez még nem a végeredmény, lesz még folytatása.
Nagyon komoly tervekkel rendelkeznek a síterep üzemeltetői. A tervek között szerepel a régi 3 üléses felvonó cseréje egy modernre, aminek a hosszát 3266m-re növelnék egy új közép és egy hegyállomással, ezzel a leghosszabb ilyen jellegű felvonó lenne Szlovákiában. Építenének még két gyorsulós ülőfelvonót, egyet Gölnicbánya felé, egyet Kojsó felé. A pályák hosszát megháromszoroznák, 5 km-ről 16 km-re nőne a hosszuk. Új hóágyúrendszer is kialakításra kerülne egy 45.000, egy 15.000 és egy 12.000 köbméteres tározóval.
Igazából arra szerettem volna utalni, hogy ilyen tervekkel, sőt, soha semmilyen tervekkel nem rendelkeztek Bánkúton. Míg Aranyidán valós befektetők, valós üzemeltetők, valós tervek alapján kívánnak fejleszteni. Kívánom nekik, hogy sikerüljön végigvinni a fejlesztést a hatóságokon és pár év múlva egy megújult terepen csúszhassunk!
Freeride
12 élménybeszámolót írt
12
16 éve tag
2016.12.18. 11:01
Mondjuk a kettő azért nem teljesen ugyanaz. Aranyidán valódi befektetők próbálnak fejleszteni, valódi tervekkel, míg Bánkúton ilyen sohasem volt.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.