Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

triglav által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
triglav
4 élménybeszámolót írt
4
14 éve tag
Topik: Donovaly
2012.03.01. 08:12
Csatlakozom az előttem szólóhoz (Robin) és szerintem ill. szerencsére inkább ez az általános. A turista, sportember, síelő általában azért utazik, mert más tájakat, népeket, kultúrákat akar megismerni, ami iránt fogékonyságot érdeklődést, megértést mutat.
Már több évtizede síelek, túrázom... többek közt Szlovákiában is. A síelést egyetemista koromban épp Donovaly-ban kezdtem, szerettem meg és számtalan kellemes anekdotát tudnék mesélni pont ellenkező előjelű kalandjainkról. Múlt nyáron a 10-20 szavas szlovák "nyelvtudásommal" foglaltam le e-mail-ben a privát szállást (így általában sokkal olcsóbb). Érkezéskor mosolyogva üdvözöltek és csodálkoztak is, hogy bp-i lévén honnan a nyelvtudásom és a házigazda már hosszasabban akart csevegni, de kénytlen voltam bevallani, hogy csak arra az egy-két mondatra korlátozódik az ismeretem, így - mivel angolul nem beszétek - németül folytattuk tovább...
Persze ehhez kellő rugalmasság, tolerancia, felkészültség, műveltség... is tartozik. Bármelyik utikönyvben, de az Interneten is található turista szószedet, amely ismeretében bármely boltban, vendéglátó helyen el lehet boldogulni. Egyéni stratégia, hogy általában szlovákul üdvözlöm ill. kérdezem meg őket, hogy beszélnek-e angolul vagy németül, ha esetleg egyiket sem, akkor maradok a szűk szlovák társálgásnál (Jó napot-kérem-köszönöm-viszlát). Tudomásul kell venni, hogy a magyar nem világnyelv, így aki egyénileg kalandozik, annak célszerűbb készülnie egy kicsit.
Nem hiszem, hogy előfordult volna, hogy nyáron a Balaton partján a szlovák turisták hőbörögnének azon, hogy nem tudják megértetni magukat kis hazánkban a saját nyelvükön.
triglav
4 élménybeszámolót írt
4
14 éve tag
2012.02.12. 22:57
Sziasztok, ma du kint voltam a Naplás tavon (Cikota és Rákoscsaba között), bár havas a jég és néhol repedezett is, több százan voltunk kint.
A havas felület jó részét szerencsére mára már több hokicsapat lekotorta...
A Velencei tó tényleg tükörsima? Akkor lehet, hogy a jövő hétvégén érdemes lenne lemenni, bár hétközben havazás várható...
triglav
4 élménybeszámolót írt
4
14 éve tag
2012.02.12. 22:29
Szia! Mi jan28-febr3 között voltunk kint, nagy hó (2-4m) és extrém hideg volt (-10-20 közti napi csúcs), egyébként az egyik legszuperebb síterep.
Most voltam másodszor arrafelé, előtte 2005-ben a másik felében Les Arces-ban.
Márciusban gondolom már nem lesz gond a hideg, remélhetőleg a hó kitart addig, sőt még utánpótlás is várható.
A pályákat igen jól ratrakolják, az egyik nap havazott és már másnap reggel a legtöbb pálya jó kondiban volt.
Az árak kb. a szokásosak, a szállásunk (Plagne Village) melletti: kis Spar-ban: baguette: 0.9, tej: 1, mirelit krumpli 1.2, 1ü csemege ubi: 2, vörös bor: 3 Eur-tól,
éttremben pizza: 10-15, kávé: 2-4, coca cola: 3-5 Eur.
triglav
4 élménybeszámolót írt
4
14 éve tag
2011.03.24. 22:50
A "hardwer" csak látszólag, vagyis a kép szerint volt rendben. Útközben maguk a sofőrök is elismerték, hogy ez a busz nem távolsági utakra való, ezért nincs sem láb, sem ételtartó.... Valamint Skinet a hátsó üléseket (mind az ötöt) is eladta, ahol a férőhely kb. fele akkora, mint előrébb, (természetesen teljes áron). Ehhez a nem távolsági buszhoz nem lehet síbox-ot csatlakoztatni, ezért használtak személyautó utánfutót, amely túl volt terhelve, így végig igen labilis volt.
További problémát okozott, hogy Alpe d'Huez és Oz után a végállomás az ettől több mint 200 km-re lévő Val Cenis régió volt.
Miután mi Oz-ban du 5 körül kiszálltunk a végállomásra utazók még további 3.5 órát zötyögtek Val Cenis-ig, ahova este 9 kürül értek.
Aki már legalább egyszer járt arra, tudja, hogy a Val Cenis régió egyáltalán nem Alpe d'Huez közelében van sőt oda célszerűen nem is Briancon felé kellett volna menni, hanem a nagy alagúton...
Először a sofőrök is úgy vélték célszerű visszamenniük IT-ba, de ez már tényleg abszurd lett volna, így azt hiszem inkább Grenoble felé kerültek.
Visszafelé is hasonlóan kellemetlen volt a helyzet. Az apt-kat 10-ig el kellett hagyni,a kis tároló addigra már megtelt, így a csomagojainkat du 1/2 2-ig végül az esőben az utcára kellett kipakolnunk. Az apt-t értékesítő iroda emiatt már szinte kiabált velünk, ugyanis az eső miatt elég sokáig ellenálltunk (először bepakoltunk a mosókonyhába, de hamarosan onnan is kiebrudaltak bennünket)
Miután megérkezett a busz többször szinte lincs-hangulat alakult ki az utasok között, ugyanis a reggel Val Cenis-ből induló csoport tényleg miattunk (vagyis a rossz szervezés miatt) került ekkorát.
Egyébként az útviszonyok szinte teljesen szárazok voltak, Briancon felé a hágó sem oda sem visszafelé nem volt lezárva.
További időveszteséget jelentett még, hogy egy csoport Lepsényben az autópálya mérnökségnél csatlakozott.
Ez is igen rosszul volt megszervezve, ugyanis a hosszadalmas ki és bepakolás közben sehol sem volt WC....
Összefoglalva, a befizetéskor nem tudtuk, hogy a hátsó ülés fele akkora helyet jelent (az utiköltségünk teljes volt)és a végállomás helye sem tudatosodott, ugyanis a Val Cenis régió egy kevésbe ismert települése volt megjelölve, de ilyen szürreális kapcsolást elképzelni sem tudtam volna...
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.