Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

kopjafa által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (12)Időben csökkenő Időben csökkenő
kopjafa
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
2010.03.26. 15:46
Ma bezár az utolsó magyar sípálya, Eplény is.
Mi a francról beszélünk?!
Vége a síszezonnak.
Mindenkinek szép nyarat!
Előzmény: (Szabmik 88274)
kopjafa
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
2010.03.26. 12:19
Ha csak az eső cseszett volna ki MSZI-vel!
De volt ratrak gond, közlekedési probléma a sok hó miatt satöbbi.
Viszont eső ügyben nem értek veled egyet. Eplényben is rengeteg eső esett.
Eplényben 40 hóágyú van, MSZI-n pedig 8-10.
Ennyi.
Előzmény: (Szabmik 88263)
kopjafa
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
2010.03.04. 08:34
Furcsa, mindig gondolatokat ébreszt egy frissen regisztráló vehemens hozzászólása.
Egész évben jókat síelt (pardon bordozott) Eplényben. De fórumozóként nem regisztrált.
Most, hogy azt olvassa a Síaréna honlapon, hogy még mindig vastag a hótakaró (minősége kásás) annyira ideges lesz, hogy regisztrál fórumozóként, no nem a Síaréna honlapján, hanem itt, mert itt nyilván szélesebb közönséggel tudja közkinccsé tenni világraszóló bánatát (mely a Síaréna gondolataitól támadt) és következtetése szerint mérgében elindul a Mátrába. A pályát nem próbálta, nem is tervezi, mert biztosan valótlant állítanak.
Előzmény: (Komi 86534)
kopjafa
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
2010.03.01. 14:51
Három magyar sípálya három különböző paraméterét vetettem össze a google erth-ön a sípálya hivatalos honlapja által hirdetett adattal. Az eredmény elég sz@r.
Eplényben a 800 méteres 3-as csákányos felvonó igazából csak 700 méteres.
Kékestetőn az 1800 méteres déli pálya valóban 1800 méter hosszú.
MSZI-on az 1 km-esre hirdetett hosszú pályájuk valójában csak 850 méteres.
3-ból 2 adat nem stimmel, ezért úgy döntöttem, hogy Eplény, Kékes és MSZI mellett Visegrád és Bánkút adatait is összevetem a műholddal. Néhány napon belül jelentkezem a konkrét eredménnyel.
kopjafa
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
2010.03.01. 14:51
Három magyar sípálya három különböző paraméterét vetettem össze a google erth-ön a sípálya hivatalos honlapja által hirdetett adattal. Az eredmény elég sz@r.
3-ból 2 adat nem stimmel, ezért úgy döntöttem, hogy Eplény, Kékes és MSZI mellett Visegrád és Bánkút adatait is összevetem a műholddal. Néhány napon belül jelentkezem a konkrét eredménnyel.
kopjafa
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
2010.03.01. 14:50
kopjafa
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
2010.03.01. 11:19
Tegnap MSZI-n jártam és szuperek voltak a körülmények.
Közel találtam parkolót, a pályán lézengtek az emberek, tök jól lehetett csúszni.
Délutánra az enyhülés miatt lelassult a pálya, kásásodott, de így is lehetett élvezni. 2-3 fok volt, Eplényben viszont 12. Képzelem milyen küzdelmes lehetett ott a síelés!
Szóval minden tetszett, viszo nt most, hogy Eplényben sokat síeltem a pályák kicsit rövidnek tűntek. Majd megnézem a pályahosszakat a google earth-ön. Már rég tervezem, mert egy-két adat szerintem nem stimmel Eplényben.
kopjafa
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
2010.01.29. 14:21
Elég szép forgalom van ma is a webkamera alapján. Biztosan vannak vagy ezren
Előzmény: (KCsabika 82254)
kopjafa
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
2010.01.26. 12:53
A kérdés persze az, hogy van e értelme a pályák szélességének egy bizonyos szélesség után...
Igen MSZI-on valóban 100-150 méter széles a felső 200 méter, de a hütténél már eplényi szélesség van és akkor még nem is beszéltünk a hidakról-aluljárókról. Persze el lehet mondani róla, hogy hangulatos és változatos, csak épp meg kéne jegyezni, hogy igenis szűk (főleg a második aluljáró). Ellenkező esetben állíthatnánk, hogy Eplény sokkal hangulatosabb (merthogy állítólag szűkebb)...
Szóval megállípítható, hogy nem ugyanaz a két síterep. Hol itt a baj? Örüljünk neki. Az egyik hosszú, a másik meg széles.
A felvonók sem egyforma hosszúak, bármilyen meglepő.
Eplényben a MSZI-i hosszú felvonók, csak közepes hosszúságúnak számítanak. Vagy felvonóknál is a szélesség a fontos?
Szerintem felesleges szembeállítani a két terepet. Élvezze mindenki azt az adott terepben, ami tetszik neki. De ne csak azért tegye mert az jobb a másiknál. Szerintem.
Én Eplény párti vagyok, de nem azért, mert jobb, mint MSZI.
Előzmény: (Kohalmi 81847)
kopjafa
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
2010.01.22. 07:35
"A hó són csak azt lehetett hallani, mekkora bukóvári lesz Eplény."
Ezt kifejtenéd bővebben?
Köszi
Előzmény: (Domag 81161)
kopjafa
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
2010.01.22. 07:28
Ez amolyan, a sz@r se alég bödös fikázásra sikerült. A csúcs pontját - sajnos dramaturgiailag túlzottan korán - valahol itt érte el:
"Én ma nem láttam ott deszkást csúszni, tehát nekik ez a lejtő valszeg kevés, a sízőknek meg sok."
Gratulálok az értékeléshez, sajnos az objektivitástól elég távolira sikeredett, de a profilodból sok mindenre választ kaphatunk...
kopjafa
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
2009.11.16. 11:16
Igen Agent, óriási a probléma. Ez itt is látszik.
A székelykapu giccs, egyáltalán mit keres a Bakonyban.
Irredenta, Trianonozó, kétes irodalmi értékű, szélsőjobb ... stb.
El kellett volna nevezni Chuck Norrisnak a felvonót és nyitni kéne egy mekdoneldszet. Annak komoly irodalmi értéke lenne...
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.