Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Snowbike topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
2012.01.17. 22:45
Sziasztok!
Én arra jöttem rá, hogy közepes tempónál elég csak majdnem egyenes kormányállásnál élre tenni a bicót és szépen farolás nélkül fordul. Ilyenkor az ellenkező irányba forduláshoz, csak át kell dönteni az ellenkező oldalra és máris elkezd fordulni.
Ha viszont meredekebb terepen jobban felgyorsulva szeretnék fordulni, na az már mókásabb. Ilyenkor a salakmotorhoz hasonlóan fordul, inkább farol, közben lassul.
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:

Ezt a linket bemásolva a keresőbe meg lehet nézni, hogyan csinálja egy vérprofi. Nagy sebességnél is bátran bedöntve egyenes kormánynál is élen halad és nem farol.
Előzmény: (minerel 130726)
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
2012.01.14. 22:19
Nem lehet gond ha két egymás után lécnek van "carving" íve így egymást zavarják be kanyarodáskor. Csak tipp..
Előzmény: (abatman 130723)
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
2012.01.14. 22:02
Carving lécekkel egyszerűen nem bírtam a héten. Találkoztam valakivel, aki elmagyarázta a carvingolás lényegét és használatát. A rádiusz szerinti íven kellett volna tartanom a snowbike-ot, de ez nehezen sikerült. Eddig ugye kanyarodtál mentél kicsit egyenesen, fordultál, mentél egyenesen...stb Most csak az íven szabad menni, dőléssel fel kellene venni a snowbike-nak az előírt ívet, majd egyenes haladás nélkül átbillenteni a testsúlyt és mindent kezdeni elölről. Gyors döntögetéssel, kicsi ívekkel megy mint a meszes, nagyobb ívekkel kordában lehet tartani a sebességét, még fekete pályán is. Csak nekem nem sikerült ugye. Ha 'karcol' máris rossz. Persze egy-két hét snowbike-olás mire elég? De mit csináljak? Spóroljak a gyerekeken, hogy Apuci kimegy nélkületek, meg megint meg megint! Basszus. Ez van, ezt kell szeretni.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.