"Aki egy ilyen pályán, amit itt leírsz sodródással síel, az nem lehet haladó síző, csak maximum közepes, vagy kezdő nívójú. "
Mielőtt a carving megjelent, mindenki a sodródásos technikát használta (kivéve aki hóekézett), és már akkor is voltak haladó sízők, profik is és versenyzők is. És síeltek piros és kék pályákon is.
"... a karcolásos kanyarívek, ha eléggé optimálisan csinálja az ember, sokkal biztonságosabbak, nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak, gyorsabbak, könnyebben irányíthatók, kellemesebbek mint a sodródásosak."
Ebben egyetértek veled, de van aki a sodródásost érzi biztonságosabbnak.
"De ehhez haladófokú síelő kell, aki tudja, hogy mikor mit kell tennie és miért! "
Én már láttam 10 éves körüli gyerekeket, akik a hóekézés után rögtön carvingot tanulták, és ösztönösen jól csinálták. Anélkül, hogy tudták volna, hogy mit kell tenni és miért. Szerintem a carving mozgása egyszerűbb mint a sodródásos, ezért könnyebb is megtanulni. Mert carvingnál igazából nem is kell a tanulónak rábírni a lécet, hogy kanyarodjon, ha élre teszi akkor az alakja miatt "magától" kanyarodni fog. Csak az egyensúlyozást kell megtanulnia ugyanúgy, mint biciklizésnél. Szóval szerintem nem feltétlenül kell haladónak lennie annak, a carvingozni tanul.
Persze a soródásos technika megtanítása is elengedhetetlen, hiszen a sebesség szabályozásához és a hirtelen megálláshoz mindenképpen szükség van rá.