Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Sölden - Ötztal Arena topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Suttyko
27 élménybeszámolót írt
27
14 éve tag
2009.11.25. 10:58
Szia Dave!

Egy pár dologra válaszolnék én, ha nem gond. Hát a szállással kapcsolatban nem tudok mondani semmit, max annyit, hogy a 15 euro számomra nagyon alacsonynak tűnik (pláne, hogy rákukkantottam és neten 18-tól kezdődnek az árak). A Gaislackogelbahn és a Giggijochbahn pedig nem pálya. Ha megnézed Sölden sítérképét, akkor a faluból két felvonó vezet fel. (A térképre tekintve) a bal oldali a Gaislachkogelbahn (jövőre ezt porik rombolják mind a 3 részét - Gaislachkogl Tal, Mittelstation és Gaislachkogl), a jobb oldali pedig a Giggijoch. De most szombaton lesz a nyitás (nov 28-án). Szóval akkor már buszozni sem kell. A hideg pedig itt van. Ma picit meleg van, de tegnap havazott. 2000 méteren volt a nullfok.És havazást mond a hét több npjára is.
A pénzről tudok még infot adni. Hát én amikor jövök ki (kb. Pest-Sölden távolság), akkor kb. 1 tank benzint számolok. És nem kell izgulni, mert itt erdemes tannkolni. Ha lejöttök majd Ötztalnal a pályáról, akkor ott lesz egy körforgalom. Ha balra kimentek belőle, ott lesz egy Esso kút. Általában ott a legolcsóbb a benzin. De Ötztalban befelé is lesz egy Esso kút. De itt Söldenben se sokkal drágább a benzin. Tegnap 1,014 euró volt a dízel itt. Tehát egy oda-vissza út kb. 100 euro. A síbérlet a te esetedben érdekes lesz. Ugyanis dec 18-tól tarifaváltás főszezonra. 169,5/192 elő- ilettve főszezonban a síbérlet. 4 napos 140/157,5 euro. Síkölcsönzés nem tudom mennyi, de nem lesz olcsóbb mint itthon.tóTalán 5-10 euro környékén van. Úgy tudom, hogy a Berglanddal (hotel) szemben van egy picit olcsóbb bérlő hely. De persze kb. 100 méterenként van kölcsönző. De megpróbálok rákérdezni. Ha vacsorázni mentek (mert az általában apartmanok esetén nincs), akkor 10-tól kell kb számolnod a kaját. Én nyáron 17-20 között vacsiztam szabadnapjaimon (ha étterembben ettünk). A pizzák 9-10 euro környékén vannak. De a kaják tisztességes adagok szoktak lenni, és nagyon frankók. A buli lehetőségekről. Partyhaus, Bla-bla, Fire and Ice, Mogul és még van egy pár. 0-10 euro között van a beugro. Piák? Hát egy pohár sör 3 euro környékén van. Rövid 2-3 eurotól indul (2 cl). Szóval lehet költekezni. Hát azért össze nem adtam neked, de ha bulizni is akarsz, akkor szerintem 8-900 euro alatt nem jössz ki mindennel együtt. Ja, amit javaslok, ha sípályára mentek. Szerintem a Mittelstationnal van az egyik legjobb kaja. De a gleccseren is frankó. Eddig egy hütte nem tetszet csak, ahol picit hígra sikerült a gulyásleves. Azt azóta kerülöm. 1 kis idütő, egy leves meg valami nasi kb. 10-12 euro a hüttékben.
Hát ennyi tudok segíteni hirtelen. Egyébként azért tudom aránylag jól a dolgokat, mert már tavalyl is itt melóztam Söldenben és most is itt vagyok. Ha van esetleg még valami kérdés, akkor próbálok segíteni.
Sok sikert, jó síelést!
Csáó
Előzmény: (Davee 74442)
Davee
1 élménybeszámolót írt
1
14 éve tag
2009.11.25. 02:50
szia kazi79.
szeretném ha minnél elöbb tudnál irni az üzenetemre mer szorit az idönk és szeretném kérni egy két dologban a segitséged és a tanácsodat a haus romanarol és környékéröl...
elsöként magunkrol irnék egy két informáciot...mégpedig h ugy 8an 10 lennénk 19 év körüli fiatalak és szeretnénk dec 15töl kb egy 5napra menni sielni és mivel ez lenne az elsö közös utunk bárhova is ezért elég tapasztalatlanok vagyunk!
nagyon emgtettszett a hely meg a véleményezésed de legjobban az ára ami lényeges volt nálunk szoval
az elsö kérdésem h ha 10en mennénk akkor mitöl függ h 15 ueroba kerül a szállás per nap v per fö...
meg h fiatalok révén milyen más lehetöségeink nyilnak a kikapcsolodásra elsö sorban a bulizási lehetöségekre lennék kiváncsi
és h amit irtál az elsö mondatodban Gaislachkogelbahnrol az ugye egy sipálya és h a másik fura nevü hely is az e...
meg h nagyon fontos lenne h ha segitenél nekünk egy gyors fejszámolás után h kb mennyi ft ot kellene vinnie magával egy embernek ugy mindennel együtt...(sibérlettel együtt és sikölcsönzéssel meg benzin)
és h mennyivel elötte kellene irnom a szálláshely lefoglalását illetöen...azaz ti menyi idövel elötte tették meg mer nekünk nincs egy honapunk és h van e egyálltalán szerinted még hely arra az idöpontra hely amit irtam...
hát igy elsöre ennyi jut eszembe és tényleg nagyon megköszönném ha a napokban és egyálltalán tudnál nekem nekünk segiteni!!!
elöre is köszönöm
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.