Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Saalbach - Hinterglemm topikból

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
Brockey
209 élménybeszámolót írt
209
17 éve tag
2010.04.10. 15:07
Én is akartam írni egy nagyobb összegzést a márc. 21-26 közötti síelésünkről, de TibiF megelőzött. Teljes mértékben egyetértek a hozzászólásával, ugyanezeket írtam volna én is. Pár dologgal azért kiegészíteném.
Habár több szempontból sem volt minden ideális, mi azért jól éreztük magunkat. Hát, először is az időjárás csapnivaló volt, nagyon kiszúrt velünk, szerintem a szezon legrosszabb hetét fogtuk ki, előtte héten is esett hó, amikor eljöttünk, éjszaka is havazott, de közte, amikor ott voltunk csak eső (22-én hétfőn reggel csak úgy zuhogott) és meleg jellemezte az időt. Valami vírust szedhettünk össze még itthon, mert hétfőn délután 39 fokos lázzal tértem haza a síelésből, de másnap reggelre 37 fokosra csökkent, így nem kellet 1 napot sem kihagynom. Ugyanekkora láza lett az öcsémék kisbabájának, az öcsém hasmenéssel küszködött, a hétfői síelés 3 órás hányással végződött a kisfiamnak, a sógornőm herpeszvírusát csütörtökre nekem is sikerült elkapnom. A haverom combizma teljesen kész volt (Franciaországban volt 1 hetet haverokkal, majd 1 hét pihenés után jött el velünk családi síelésre), az unokatesóm a tavalyi síelése óta nem mozgott semmit, neki a térde sínylette meg a buckákat.
És most a pozitívumok: a délutáni síelések alkalmával sikerült elsajátítanom a buckasízés technikáját, sőt még élveztem is, csak combizom kérdése az egész. Az unokatesóm viszont másként vélekedik erről, neki az egyik térde bánta a 2b pálya hosszú buckás részén való lejövetelt. Ez az oldal valamint a hinterglemmi túlodal sem nyerte el a tetszésünket (csak az időjárás miatt), gyorsan megromlott a minőségük, vagy mi értünk oda túl későn.
A szállásunk szuperjó helyen volt (50 m-re a Bernkogel és a Turmlifttől, a kettő között), a minőségével sem volt semmi gond. Innen Leogang felé indulva a két 6-osülős (Panorama 6-er és Magic 6-er) alatti pályák (52-53tól 57-65-ig) tetszettek a legjobban (vagy ide értünk a leggyorsabban, ezt akár mindenhová odaírhatnám). (Az 55-ösön délután fél 4-kor az egyik nap olyan jót síeltünk a kisfiammal, valahogy elkerülték a síelők, nagyon jó állapotban találtuk Leogangból hazafelé tartva.) A Schönleitenbahn alatti 61-esen már sokan voltak, ez már reggel sem volt tökéletes. A Bernkogel alatti 46-os is nagyon tetszett, sőt ezen az oldalon volt egy titkos rejtett pályánk, a 37-es, a Reiterkogel Ost 2-esülős alatti. A fekvése is ideális, kevesen voltak rajta, sokáig nagyon jó volt, egész sokat tudtunk rajta síelni. A másik kedvenc pályánk Leogangban a 88-89 volt, széles, hosszú, ezen is sokat jöttünk. A 90-es is tetszett, viszont a 81-86-osok nem annyira. Rövidek, buckásak voltak, már amikor odaértünk is. Egyetlen hiányérzetem volt, hogy a 14-es fekete pályát nem próbálhattuk ki, le volt zárva.
Összességében nagyon jól éreztük magunkat, ez egy nagyon jó síterep. Az tetszik benne, hogy a sok pálya gyorsan elérhető, mert köralakban helyezkednek el. Nem egymás mellett és csak egy vonalban lehet átsíelni az egyik pályarendszerről a másikra, hanem a két végén, és kis energiaráfordítással a közepén is. Fél óra alatt a leogangi részen voltunk, pedig 3 gyerekkel voltunk, akik közül az egyik tavaly kezdő volt. A Schönleiten tetejéről lift nélkül haza lehetett síelni, a szállásról pedig 3 irányba lehetett elindulni. Ideális időjárási körülmények közepette lehet igazán jót síelni, remélem legközelebb ez nekünk is megadatik.
Valaki írta, hogy nem mennek a ratrakok. Hát, én a pályakezelésről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. A rossz idő ellenére minden reggel tökéletes minőségű pályák vártak minket, amelyek sajnos előbb-utóbb megadták magukat a 15 fokoknak. Én napközben is láttam 3-4 ratrakot a pálya szélén végighúzni egy csíkot. Éjjel láttuk, ahogyan kb. félórát dolgozott 2 ratrak a házunk előtt lévő kb.50 m-es szakaszon, amely a Turmlift pályájáról jön le Saalbach központjába. Ezen jöttünk le mi is mindig erről az oldalról, és 4 körül egy álló pocsolya volt az alja.
Vettünk 2 sílécet. A barátomnak a saalbachi Intersportban 100€-ért vettünk egy 2éves, szerintem nagyon jó állapotban lévő 156cm-es Head Supershape Magnumot. Magamnak pedig a kicsit lejjebb lévő SkiPro üzletben találtunk egy Atomic Race ST12-t, a gépben előttem nézték meg (tehát én is láttam), hogy 22 napot volt kölcsönzésre kiadva. Ezt 150€-ért hoztam el, sajnos csak utolsó nap délután, úgyhogy nem tudtam kipróbálni, majd jövő télen.
Ja és még valami. Hihetetlen volt látni nyereséges vállalkozások tömkelegét. Az éttermek terasza tele volt, a síboltokban nagy volt a forgalom, a síelés annyira húzóágazat itt, hogy a vendéglátás és a kereskedelem nagyon sokat köszönhet neki. A Turmlift mellett található Schialm 20-án szombaton annyira tele volt (sícipőben asztalon is táncoltak emberek), hogy alig tudtunk a gyerekekkel átvágni. Olyan volt, mintha discoban lett volna az ember, kb. 100-150 ember kis helyen, csak a szabad ég alatt. (Off: Már csak ezért is sajnálhatjuk, hogy a Kárpátok nem a mi gazdaságunknak termel GDP-t)
Bocsánat, egy kicsit hosszú lett.
Előzmény: (TibiF 88430)
SzentesKatalin
161 élménybeszámolót írt
161
15 éve tag
2010.03.30. 19:54
Hat igen, majdnem olyan keves ho volt/van iden, mint 2006-ban, na az legendasan pocsek szezon volt...Raadasul akkor vagtunk bele a dolgokba, kepzelheted:-)

De en szt veszem eszre, egyre tobb magyar vendeg van, evrol-evre tobb magyar autot latok a faluban, nalunk is ket het kivetelevel a komplett szezonban egy apartmant megtoltenek a magyarok, ket eve meg alig-alig voltak,a csehek, hollandok meg egyenesen megszalljak.
Most sok angol van, nalunk is azok vannak.
Off:
Ui: Uzennem annak az olvasonak,(sajnos a nevet sem jegyeztem meg) aki felhivott par napja, hogy sileceket venne nagy tetelben, megerdeklodtem neki egy-ket dolgot, de a telefonszamat sajnos nem tudom kinyomozni, annyian hivnak naponta magyar szamokrol, hogy egyszerubb lenne, ha o hivna, van egy ket konkretumom, ha meg mindig aktualis.
Előzmény: (envoken 88445)
envoken
183 élménybeszámolót írt
183
15 éve tag
2010.03.29. 23:52
Fú durva lenne, Zell am See-Kaprun és Saalbach hinterglemm együtt :) Máris foglalom az apartmant :)

Jövőre nagyon gondolkodom,hogy ide kéne vissza menni, csak az utolsó két évben nem nagyon éreztem jól magamat 1000m könyékén, mindig full jeges pályák fogadtak :S Igazán jöhetne 2010-11-ben egy jó hideg nagy havas tél :)
SzentesKatalin
161 élménybeszámolót írt
161
15 éve tag
2010.03.29. 20:58
Csutortok-pentekre jelentik a havazast,eleg komoly mennyiseget.

Szo van rola, hogy a Zwolferkogelbahn 18-ig nyitva lesz.
Viszont nagyon erdekes dolgot lattam szombaton a Zwolfer Nord parkolojaban.Osszehordtak iszonyatos mennyisegu havat, 3-4 meter magasan, es meg hordanak ra a hegyekrol, ha bezarnak a palyak, ezt letakarjak nyaron, ebbol lesz ho a
Swatch Snow Mobile-ra,ha ismet hoszegeny lenne a szezonkezdet.Allitolag 30%-os veszteseggel szamolnak, sok helyen alkalmazzak.

Meg egy hirt hallottam ma, Zell am See ben mar epul egy uj lift, ami az uj palyarendszer-koncepcio resze lesz, nem tudom pontosan meg hogyan, de osszekotik Zell am See-t eloszor Kaprunnal, majd bekapcsoljak Saalbach-ot is, igy egy brutalisan nagy palyarendszert hoznak letre a kovetkezo evekben.
Előzmény: (TibiF 88430)
TibiF
545 élménybeszámolót írt
545
19 éve tag
2010.03.29. 20:04
Múlt héten Saalbach környékén síeltem. Ebből négy napot Saalbach-Hinterglemm-Leogangban kettőt Kaprunban egy napot pedig Kitzbühelen. Szerencsére nem volt rossz időnk, pedig az előrejelzés esőt illetve felhós időt jósolt. Ehelyett napsütés illetve nagyon meleg jellemezte a hetet. Vasárnap dél körül érkeztünk gyengén esett az eső, gondoltam lőttek az aznapi síelésnek. Mire kiértünk a pályára az eső elállt és kezdett kisütni a nap. Kevesen voltak a pályákon látszott, hogy utószezon van. Aznap 10-12C körül lehetett a hőmérséklet.
Hétfő reggel szakadó esővel indult a nap, ahogy kiértünk a pályára sütött a nap, mintha áprilisi idő lenne. Innen kezdődött az igazi meleg. Napközben a völgyben 15C mutatot a hőmérő, szerdán és csütürtökön már volt 19C is a völgyben.Reggel tökéletes volt a pályák állapota, előző este ratrakolták a pályákat. 11 óra körül kezdett firnesedni a hó. A firnesedés a meleg következménye, délután a Hinterglemmi déli részeken láttam már barna foltokat a pálya felső részén. Saalbachban a 61-es pálya alsó részén már elolvadt a hó. Erre mondta a feleségem hozhattam volna bicajt délutánra :) A hó jo volt de ilyen melegben már nem tartja annyira magát. Ezért is mentem két napra gleccserre mert ott még tökéletes napközben is a hó, persze a magasságnak köszönhetően. Amit még pozitívumként említek meg az, hogy Leogangban pénteken és szombaton egy órával korábban nyitották az Asitzbanht. Így többet lehetett síelni jó minőségú hóban. Péntek este hatalmas vihar volt nagy esővel, 1400 felett pedig havazott. Miután a vihar elállt éjjel fél kettőkor még javábvan ratrakolták a Leogangi pályákat(pénteken volt esti síelés+eső). Szombat reggel már 7:15-kor a liftben ültem, fent igazi porhó volt, lehetett olyan 10-15cm. Ez volt szerintem a legjobb síelős nap. Összvetve jó volt az egy hét de a nagy meleg nem tesz jót a pályáknak, húsvétig kihúzzák a szezont de csak a felső részeken.
P1020783.JPG
P1020745.JPG
P1020747.JPG
P1020749.JPG
P1020755.JPG
P1020758.JPG
P1020760.JPG
P1020761.JPG
P1020791.JPG
P1020823.JPG
P1020826.JPG
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.