Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Telemark

ÜZENETEK (29)Időben csökkenő Időben csökkenő
maximus*
95 élménybeszámolót írt
95
14 éve tag
2010.02.18. 20:58
Sziasztok!

Én is elkezdtem szemezni a telemarkkal. Már tavaly is láttam, de idén próbálok együtt síelni a pályán idegen telemarkosokkal, hogy minél jobban lássam őket. Pár kérdésem nekem is van. Láttam twin-tip sín is, és normál lécen is telemark kötést. Van-e különbség a hátramenetet kivéve a két léc között? Nagyjából mennyi időbe telik elsajátítani egy agresszív carvingsíelőnek a stílust? Nem sikerült megállapítanom, hogy "normál sícipő"-vel mennek-e, vagy van spéci? Egy komplett felszerelés olyan árban van, mint egy normál sínél, cipőknél van-e flex-index szerinti besorolás, rangsorolás? Van-e különleges sajátossága, amire egy "normál" síző nem gondolna?

Válaszaitokat előre is köszönöm. Üdvözlettel,
maximus
gyurmesz
5 élménybeszámolót írt
5
17 éve tag
2008.02.03. 19:15
Sziasztok!

Kicsit elhalkult ez a topic, pedig egyre többen vagyunk itthon is telemarkosok, mostanra viszonylag egyszerűen beszerezhető, kölcsönözhető a felszerelés.

A hozzáállás még csiszolható, épp a héten voltam telemarkozni, és ismerőseim mondták, hogy amikor egy csoport mellett elsíeltem, a tanulók kérdezték a magyar oktatójukat, hogy: Ugye ez a Telemark? Akkor ő azt válaszolta, hogy igen, ez a telemark, egy újabb divat, ami puszta feltűnési viszketegség, és különben is nagyon árt a térdnek...

Savanyú a szőlő... :)
tubolyadam
1 élménybeszámolót írt
1
19 éve tag
2005.01.05. 11:09
Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy komoly érdeklődés van a telemark iránt!Kis csapatunk 6 éve "telemarkozgat" csendben. Szeretnék egy-két hasznos infót megosztani azokkal akiknek segítségre van szüksége a témában! Mielőtt komolyabb beruházásba fulladnátok felszerelés ügyében érdemes a dolgot kipróbálni. Szerencsére már erre is van lehetőség kis hazánkban! A Mountex Váci úti boltjában (1034 Budapest Váci út 19 Tel: 239 6050)tudtok teljes felszerelést kölcsönözni! A telemark cipők még nem érkeztek meg hiánytalanul de január közepére igérik őket. Vannak kölcsönözhető műanyag illetve bőr cipők. Többnyire Garmont telemark cipők. A sílécek több típusa is megtalálható(blizzard, hagan) A kötések mindegyike chilli. Tehát elég profi kis szetteket lehet kölcsönözni. Ami még hab a tortán, hogy lehet hozzá fókát is bérelni. A léc bérlése egy napra 800 ft, fókával 1300 ft. A kölcsönzéskor komoly kauciót kell otthagyni...50.000 ft... de ha velünk telemarkozik valaki akkor a kauciótól eltekintenek. Ami nem mindegy...szerintem.
Ha valakinek szüksége van oktatásra illetve segítségre erre is van lehetőség. Kis csapatunk februárban minden hétvégén a szomszédos Szlovákiában telemarkozik. Ha van egy szabad hétvégéd és kipróbálnád, de nem akarsz a világ végére utazni...Segítünk! Az mindegy, hogy hol, kivel, a lényeg, hogy próbáljátok ki! Szerelem lesz!
Üdv: Ádám
WAndrea
1071 élménybeszámolót írt
1071
22 éve tag
2005.01.04. 12:46
Vagy Tuboly Ádámot > https://www.noworks.hu
Mike
3 élménybeszámolót írt
3
20 éve tag
2003.11.22. 11:35
Én is Gerit ajánlom. ööt keressétek telemark ügyben.
krac74
2 élménybeszámolót írt
2
20 éve tag
2003.10.08. 19:39
A https://www.sioktatas.hu oldalon lévő telefonszámon esetleg megkaphatjátok Tumbász Gergő telszámát, ha valaki Ő biztosan tud nektek segíteni!
robi
141 élménybeszámolót írt
141
22 éve tag
2001.12.17. 21:11
telemarkozas egyerszuen gyonyoru.. nincs jobb silesi mod nala!!

pesten a mountex vaci uti uzletben lehet cipot kapni!

legfontosabb a cipo, erre nem erdemes penz sporlni, kerdes hogy bor vagy muangyag,

nekem rosz a bokam, ugyhogy muanyagot vettem, garmon garas, legkenyelmesebb si cipo ami valaha hasznaltam...

mind a mountexben mind a tengerszemben lehet kotest venni, lecc, hat eleg az elejen egy regi alpesi leccet... majd ha megy a telemarkozas akkor erdemes jobbat venni..

sot a mountexben allitolag mar kolcsonozi lehet cipot, lecc, kotes, probaljatok ott, lehet hogy nagy hideg hegyen van oktatast, ha van ra mod akkor erdemes egy par orat venni, nekem meg nem sikerult ugyhogy benazok allandoan de nagyon, nagyon tetszik!

https://www.telemarktips.com a legjobb telemarkos site a neten... angolul van es a telemarktalk forum hihetlenul jo tud lenni ha tudtok angulul..

irjatok nekem

beanco@mail.tvnet.hu szivesen segitek ha tudok...

rob
Malvin
3 élménybeszámolót írt
3
22 éve tag
2001.10.30. 10:58
Én kipróbáltam tavaly a telemarkot és most szeretnek hozzá lécet és cipőt venni, ha megtudsz valamit akkor szólj légy szíves! Köszönöm
Judit
bucimaci
5 élménybeszámolót írt
5
22 éve tag
2001.10.12. 18:54
tv-ben láttam egyszer egy bemutatót a telemark sízésről, érdekelne, hogy hol lehet kipróbálni, kölcsönözhető-e ilyen felszerelés valahol?
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.