Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

holotron9323 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (75)Időben csökkenő Időben csökkenő
holotron9323
75 élménybeszámolót írt
75
18 éve tag
2006.12.02. 14:19
Lehet mégiscsak van egy jó oldala a noname vagy nem ismert léceknek, én gepidát vettem, és lehet hogy ebből a szempontból nem volt rossz választás.
Persze ha a tolvaj hülye akkor ez nem jelent visszatartó erőt.
holotron9323
75 élménybeszámolót írt
75
18 éve tag
2006.12.01. 21:06
Nem körutazásra gondoltam hanem sima dömping útra, ha ritkán is de vannak ilyenek, nekem úgy rémlik. Száz ezerért, de van hogy már 100 alatt, odavisznek repülővel, szállás tengerparti apartmanba, félpanzió. A gond csak az hogy leginkább brazíliába szerveznek ilyesmit. Viszont, ha az út ára jelentősen olcsóbb mint egy repjegy, akkor lehet azt csinálni hogy onnan átmenni argentínába chílébe. Már ha van olcsó módja ennek. Persze kérdés mit szól hozzá az iroda ha már az út elején lelépsz, nem veszed igénybe a kifizetett lefoglalt szállást.
Félmilla személyenként sok, nagyon sok, ennél olcsóbb megoldásnak is kell lennie. Szlovéniában a négycsillagos hotelek voltak 10 ezer / fő bovecen, ezzel számolva sem érné el az 500K / főt a kinntartózkodási költség. Szerintem napi 10 rongyért vagy max 15-20 ért csak lehet ott is kapni valamit, nem kell luxusszállodába aludni. Apartmannak háznak szobakiadónak tuti kell lennie a környéken elérhető áron.
holotron9323
75 élménybeszámolót írt
75
18 éve tag
Topik: Libanon
2006.12.01. 16:11
A szétbombázott reptér is teljes kapacitással fog működni? Mivan az utakkal? Valahogy el is kell jutni a pályákig.
holotron9323
75 élménybeszámolót írt
75
18 éve tag
2006.12.01. 16:04
2000 Euró, az a félmillió. Ezt az ottani költségekre írtad / fő?
Az utazási irodák nyári ajánlatai azért lennének talán jók mert valamivel olcsóbban illetve annyiért kijön mint egy repjegy, szállással kajával eggyütt. Az más kérdés hogy nem a terepek mellett van, de egy kis szerencsével ki lehet fogni olyat is.
Bár ha tényleg nem sok utat szerveznek akkor nem biztos hogy ez bejön, de azért néha vannak jó ajánlatok. Brazíliába elég sok utat szerveznek legalábbis nekem úgy rémlik, bár onnan minden nap átugrálni sízni, "kicsit" költséges lenne.
Ha megmozgatná az irodák fantáziáját a nyári sízés akkor dögivel szervezhetnének chílébe argentínába ilyen utakat. Akkor itt az oldalon kiegészülne a fejléc egy "Délamerika" résszel ami roskadozna a jobbnál jobb ajánlatoktól. Sajnos még messze vagyunk ettől :((
holotron9323
75 élménybeszámolót írt
75
18 éve tag
Topik: Libanon
2006.11.30. 19:49
Itt nem az a kérdés hogy béke lesz e addig, elvileg már most is az van, hanem hogy a szétlőtt infrastruktúrával mi lesz, mert valahol azt olvastam hogy évek kellenek a helyreállításához. Lehet hogy a sípályák üzemképesek de gondoljatok bele abba mi van akkor ha az odavezető utat szétbombázták jónéhány völgyhíddal eggyütt, a konfliktusnak alig pár hónapja lett vége, és mivel a pénz sem veti fel őket túlzottan, a helyreállítás évekig elhúzódhat. Ezenkívül elektromos erőműveket is lebombáztak, egyáltalán nem biztos hogy a pályák működni fognak ebben a szezonban. A következőben talán. Ja és a repülőtér! Arra is azt mondták hogy több év az újjáépítése míg újra teljes kapacitással fog működni.
Nem lenne inkább kedvetek koszovóba, brezovicába menni? Az is ugyanilyen extrém, igaz csak egyetlen resort, de ahogy a térképet és a képeket nézem a pályarendszerre és a pályák hosszára nem lehet kifogás. Linanonban is kb ilyen kaliberű pályák vannak.
holotron9323
75 élménybeszámolót írt
75
18 éve tag
2006.11.30. 17:23
Félmilla a repjegy?! Csak van olcsóbban is, nemhiszem hogy ne lenne. Nem muszáj malévval menni, és a pestről induló közvetlen járatokat sem kötelező preferálni. Még az is eszembejutott hogy az utazási irodák tulajdonképp rahedli mennyiségű utat szerveznek délamerikába nem? akár charterekkel is. Valahogyan ezt kellene kihasználni! igaz ezeket nyaralóknak találták ki, tengerparti szállás stb, de mivan ha egy olyat sikerül kifogni ahol a szállás vmelyik terephez viszonylag közel van?
Végülis chile szélessége nem olyan nagy, kis szerencsével ki lehet fogni egy olyan tengerparti dömpingutat ahol a szállás vmelyik pályához közel esik.
holotron9323
75 élménybeszámolót írt
75
18 éve tag
2006.11.29. 20:45
A dél amerikai terepek szerintem elgondolkodtatók, különösen akkor ha marad a hóhiányos idő európában. Végülis nagyon más választás nincs, libanont (amit nemrég lőttek szét), meg új zélandot(drága) leszámítva. Az usákokhoz meg ausztrálokhoz horror a vízum.

Nemtudom de nem nyáron szokott délamerikában hó lenni? Mintha valami ilyesmit olvastam volna valahol. Mindenesetre ez lehet hogy nem baj, mert addig össze lehet spórolni a pénzt. Igaz ki kell bírni a telet síelés nélkül, és lehet hogy nyaralásra sem jut, de hát ha nem lesz hó akkor a semminél egy nehezen összespórolt délamerikai sízés is jobb.
A repjegyet, ami a legdrágább tétel, leszámítva mennyiből lehet kinn létezni egy hétig?
holotron9323
75 élménybeszámolót írt
75
18 éve tag
2006.11.14. 17:10
Nemtudom hogy megtartsam e a gepidát, de egyre inkább azon gondolkodok hogy ne. Ebbe a skioutletbe a weblap szerint már 40-50 körül elég ütős lécek vannak kötéssel, persze más kérdés hogy a valóságban van e akkora választék, mert a számtekkben tapasztaltam már hogy az árlista nem mindig fedi a valóságot.
Nem tudom mennyiért lehet elpasszolni a gepidát de 5-10K-t biztos bukok rajta. Az is igaz ha megtartom és normálisan akarom használni akkor kell rá egy carving kötés, és akkor a léccel együtt az már 40be van nekem, holott ha erre dobok egy tizest akkor jó léc+kötés kijön belőle.
Feltételezve hogy a Tyr650-re nincs kötésemelő, rátetetem simán, és bevállalom a rizikót a pályán. Milyen következménnyel jár carving lécet kötésemelő nélkül használni? Mert ez a gepida csak akkor érné meg anyagilag ha a régi kötést áttetetem rá.
Jó mondjuk ha valamennyire síelhető is így, ez a low level léc tartogathat még meglepetéseket nem? Irányíthatóság, stb. Szóval én hajlok rá hogy akár azon az áron is veszek egy új lécet hogy eladom a számítógépemet, az öcsémnek is van, úgyhogy a netezéssel nem lesz gond. A használtak valahogy nem fekszenek nekem, lehet egy olyan belső törés amit sehogysem lehet észrevenni, csak amikor kiesik a lábam alól.
holotron9323
75 élménybeszámolót írt
75
18 éve tag
2006.11.13. 17:11
Tyrolia 650-es kötéshez létezik kötésemelő? Mert a hóshowon vettem egy carving lécet, és a régi lécemről át akarom szereltetni.

A másik ami aggaszt hogy egy gepidát vettem mert olcsó volt. Lehet hogy rossz döntés volt. Holott láttam nordica-kat hasonló árban, kötés nélkül, meg elan okat nem olcsón de jó árban spéci kötéssel, amit csavarhúzó nélkül lehet bakancsméretre állítani. Az egyik elan-os standnál ahol kinéztem egy 40 körüli lécet, az eladó nem ajánlotta mert a súlyomhoz képest vékony, végül ajánlott egyet 50 körül, ami masszívabb. A gepidánál viszont nem voltak a helyzet magaslatán. Szerintetek széttörhet alattam az a léc? A lécről készítettem képeket nem túl jó felbontás, webkamera.
http://kepfeltoltes.hu/view/061113/K_p_014_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/061113/K_p_013_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/061113/K_p_017_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/061113/K_p_015_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Még nem bontottam ki. Ha nem volt jó választás akkor elpasszolom és veszek vmi márkásat.
Középhaladó vagyok, kb 175cm és kb 90kg.
Milyet kéne? És hol? Lehetőleg olyan hely kéne ahol értenek hozzá, és a 100000 alatti
lécekből is van választék.
holotron9323
75 élménybeszámolót írt
75
18 éve tag
2006.11.05. 18:29
Igen, koszovó nem veszélyesebb mint mondjuk baszkföld, vagy párizs, vagy bármely más európai "problémás" hely.
Ennyi erővel ne menj nyugatra, mert egy külvárosban kirabolhatnak, vagy felgyújthatják a kocsidat. Koszovó, brezovica 1700m-en, sokkal biztonságosabb mint egy nyugati nagyváros.
holotron9323
75 élménybeszámolót írt
75
18 éve tag
2006.10.27. 16:36
Segitség - nem tudom hova vigyem a családot???
Koszovóba
Nem vicc!
http://www.skijanje.co.yu/Ski_Centri/srbija/brezovica.htm
holotron9323
75 élménybeszámolót írt
75
18 éve tag
2006.10.24. 11:48
Bagi!
Adj egy mail címet, én is akarok menni brezára.
holotron9323
75 élménybeszámolót írt
75
18 éve tag
2006.04.20. 01:08
Most voltunk kaninban, az utolsó napokat töltöttük ott zárás előtt, de mondhatom hóban nem volt hiány. Alattunk teljesen zöld volt minden, miközben a pályákon 1600-2600m között, volt hó dögivel. Az egyik pályáról jó kilátás nyíilik a soca völgyére, ami teljesen zöld, miközben a hegyen minden hófehér. A pályák rövidek de nagyon jó freeride lehetőségek vannak. A hegy nagyon ki van téve az időjárás viszontagságainak, köd eső miatt gyakran leállítják a kabinost ami felvisz a pályákhoz.
Ki kell fogni azt az időszakot amikor jó az idő arrafelé. Mi csak 2 napot tudtunk lesíelni a 3 napos bérletből.

A lényegre térve, simán át lehet csúszni sella neveára. Nézzétek meg a https://www.bovec.net/kanin oldalon a sítérképet, azon van egy prevala nevű szurdok, az egyik pályán le lehet csúszni odáig,
közvetlenül a pálya vége előtt -a felvonó eleje előtt- kell venni egy balkanyart és
meglátjátok a völgyet aminek az aljában már látszik sella nevea egyik liftje. Ezt a lehetőséget sajna már csak akkor vettük észre amikor sella nevea bezárt. Egyébként ha 6 napos bérletet vesztek az sella neveára is jó.
Csúszott már át valaki sella neveára? Elméletileg ez határsértés lenne, mert szlovénia nem schengen tag, és nem is ez az egyetlen gond, ha átcsúsztál és vissza akarsz menni kaninra akkor fel kell gyalogolnod, annak a felvonónak ami át és vissza vinne se híre se hamva.

Azt tekintve hogy schengenre még 2007 végéig várni kell, a jövő szezon pedig még bőven ez előtt lesz, szerintetek megkockáztatható az átcsúszkálás? Mert ha jövőre kijutok akkor mindenképpen át akarok majd csúszni, egy kis gyaloglásért cserébe egész nagy pályarendszert lehetne besíelni.

Egyébként a határszurdokról készült kép, ha csak azóta le nem lett törölve(kicsi a memóriakártya és kellett a hely más fényképeknek, az öcsém ugyanis a tájképeket favorizálja a síelősekkel szemben), ha megtalálom belinkelem ide.

holotron9323
75 élménybeszámolót írt
75
18 éve tag
2006.04.06. 17:25
"a britek az összes utat lefoglalták azonnal a maradék szezonra, és már most foglalják a következő szezonra is."
Miért kell ettől kétségbeesni? Legfeljebb nem a pálya mellett alszol, nagy ügy. Bár lehet hogy felhajtják az árakat, de azért nem hiszem hogy a pályától távolabb mondjuk 25km-es körben ne találnál olcsó helyet. A bérlet más kérdés de szerintem így is olcsóbb lesz mint az osztrák.
Meg aki az ország délkeleti végében lakik annak a benzin miatt még lehet hogy drágább bérletárak mellett is megéri inkább oda menni. Meg talán nem is árt szerbiának ha arra jár az a sok angol, legalább kikupálódnak.

Én inkább arra lennék kiváncsi meddig tart ez a "maradék szezon", olvastam a fórumon olyat hogy ápr 22-ig megy a chopok. Namost ha ott addig van hó, akkor a logika szerint egy magasabb hegyen is kellene lennie ugyanazen időpontig vagy még tovább.

A síterepeknél ilyeneket lehet olvasni:
"Zabljak a Balkán legmagasabban fekvő városa. Zabljakból kiindulva kezdődik a sípályarendszer 1400-2200 méteres tengerszint feletti magasságban, ami garantálja a havat, sokszor egészen május közepéig."
Kopaonikról meg azt írják hogy husvétig van hó, de viszont magasabbról indul mint a Zaljak, 1650 és 2017. Akkor nem itt kellene májusig hónak lennie?

Nem találtam olyan honlapot ami napi hóinformációkat tartalmazna ezekről a terepekről, kopaonik honlapján is márc 15-ei az uccsó. Zabljakról meg semmi. Vajon elképzelhető h ápr 17 körül lehet még ezeken a helyeken csúszni?
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.