Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ró által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (298)Időben csökkenő Időben csökkenő
300 élménybeszámolót írt
300
17 éve tag
2010.02.04. 20:29
Azért nem kell megijedni! Ha meleg van Veszprémben ,és úgy érzed tavasz van, fenn Rátót után a vasúti-átjárótól igazi tél fogad majd.megfigyeltük, igazi választóvonal, No para!!!
Előzmény: (aronvitos 83250)
300 élménybeszámolót írt
300
17 éve tag
2010.02.03. 18:11
Az a reggeli ratrakolt pálya azért nem az amire te gondolsz.ma voltam kint először az idén nyitásra,szépen lehúzták,de nem volt kifagyva.én nem tudom miért -3fok volt
éjjel.---lehet ,hogy reggel trakkolták?---mert fél óra alatt egy keményre fagyott pályát nem síel ki a tömeg.olyan a hó mint a finom homok ,lágy de nem olyan mint a vaj . ezért is buckásodik. de szerintem jó.este szoktam menni inkább,mert 5 után nincs tömeg ,ami egyébként az ideális pályakörülményeket is hátráyosan befolyásolná.a meredek pályákat felejtsd el versenysível ,mert lehet hogy sírva fakadsz.olyan 6-8cm-es kövek hagynak nyomot a belag-on.de ez lehet hogy jobb lesz a ratrakolás után.igen ez jobb lesz !egyébként szerintem jó Eplény! lehet kicsit mozogni,a pálya igazi lécbiztonságra szoktat, a buckasí meg olyan erőnléthez segít ,amit csak konditeremben pótolhatnál.Egyébként este azt vettem észre,hogy ratrak nélkül is fogynak a buckák.talán a helyiek jönnek ilyenkor,sokkal jobban síelnek mint a tömeg vidékről(Budapest is :-)) ,nem keresztbe tolják a havat,így néhány óra alatt csökkennek a buckaméretek.tehát összeségében jó bár én hétvégén nem voltam ,és nem is tervezem. Arra azért számíts (mert nekem ez új),hogy az ülőliftel ha mész felfelé ,2-szer talákozol azzal a gyalogosal aki fent ült be.:-) Jó Zúzást!
Előzmény: (Szab 82915)
300 élménybeszámolót írt
300
17 éve tag
2010.01.30. 16:48
A németek mindíg közvetítik az alpesi számokat valamelyik csatornán, sokszor a ZDF az Erste vagy ARD csatornán. Ja és nincsenek reklámok, helyettük az éppen befutókat hivják meg egy-egy rövid riportra.akár párhuzamosan megy a műsor az Eurosportal,de sokkal nívósabb a tartalom.Igaz nekik van érdekeltségük ebben az ágban is.Pl.Kitzbühl ff slalom.volt nagy öröm a tv.ben.jó volt a műsor. tényleg.
Előzmény: (Xero 81511)
300 élménybeszámolót írt
300
17 éve tag
2008.02.22. 10:25
Szia Árpád!
Én nem foglalnék állást a dolgotokban,igy nem okozova senkinek bonyodalmat.
De ha nem gond , és nyilvános ,jó lenne az a pár szálláscím amit sikerült felkutatnod.
Azért majd megírom a e-mailt, mert lehet ,hogy nem lenne szerencsés a túl nagy nyilvánosság. ezt neked kell eldönteni, hiszen a te munkád áll benne.Bár a fórumot olvasva nem igazán azonos a célcsoport. Még jó ,hogy nem Saalbach hinterglemm-Leogangot hoztad példának:-))
Az azért Király!!! Még mielött bárki elkezdene számolgatni a harmadik legdrágább Osztrák síterületről van szó ,ahol vasárnap 100.000 ember sielt.(egyszerre!!!)
Szóval jó lenne az a pár cím.
Kösz előre is!

300 élménybeszámolót írt
300
17 éve tag
2008.01.06. 21:16
Gyerekek rosszul értelmezitek azt a táblát!
Ilyen helyen nyugodtan lehet várakozni ,csak egy emelt díjas parklóövezet található az adott zónában.Aki bevállalja az nem fog csodálkozni.
Titeket meg ne zavarjon, ezen kár vitatkozni.A tűzoltó meg nem egy szívbajos fajta ,biztos bemennek, akár az autokon keresztül.
Amúgy aluminiumból van az a tábla? :-))
300 élménybeszámolót írt
300
17 éve tag
2008.01.01. 19:00
Szia mindenkinek! Mostmár lehet bátran messzebbről is Eplénybe látogatni ,nem kell 5x meggondolni, megoldották a szállítási problémákat.Gyakorlatilag semmi sor nincs pedig a csákányos egyenlőre kevesebb mint fele kapacitással működik.Igy 7 perc egy forduló ,tehát 4 óra alatt 34km-t tudtok síelni.
Ez már embert próbáló feladat!A pálya olyan mint Ausztriában ,hiszen kövek ott is vannak ,meg itt is akad néhány.A Síszervíznek is meg kell élni!
Egyébként itt még nem sokan vannak akinek esetleg számit ,hogy a versenyléc talpa milyen lett egy-két csúszás után.De ők edzésre egy másik léccel mennek.A nyúzossal.
Akad néhány jégfolt,de éles léccel gond nélkül leküzdhető.Ismét a síszerviz a megoldás.Jó felszereléssel dupla öröm a Sízés!
Tehát a pálya OK. Lift OK. Hideg is van.
Gyertek Síelni Eplénybe!Sok Jóból jó sok!:-)
300 élménybeszámolót írt
300
17 éve tag
2007.12.24. 12:51
Na akkor írjunk Jókat: A Személyzet az átlagosnál is többet teljesített az elmult napokban ,hiszen az általam leszólt és igencsak öregecske liftet folyamatosan szervizelik, javítják,már korán reggel kint vannak és teszik a dolgukat ,és bizony a főnök sem csak utasításokat oszt,hanem kint van és dolgozik az emberekkel.ez már megbecsülésre, és tiszteletre ad okot.A csapat alkalmas a fennálló problémák kezelésére és megoldására,így pótolva a technikai hiányosságokat.kicsit pihenniük kéne,talán lesz rá alkalom a napokban,és kevesebb lesz a műszaki probléma.
Egyébként minden nagy és híres Siközpont kapott negatív kritikát ,sokszor alaptalanul, sokszor megalapozva,ennek ellenére igencsak nagyra nöttek és kedvelt helyekké váltak.Ja és azokat a kritikákat Osztrákok és németek írták ,tehát a
dolgok ilyen fajta minősítése nem magyar sajátosság.Ne Csüggedjetek!!!
300 élménybeszámolót írt
300
17 éve tag
2007.12.23. 21:50
Kócosnak üzenem : Nagyon tetszett a vers részlet, és most gondolkodom az összefüggésen
( lévén ,hogy egy csekély értelmű medvebocs vagyok), de csak sejtéseim vannak.kis segítség elkélne. de tényleg szép.Bár ez nem a Lyukasóra hónlapja.köszi
300 élménybeszámolót írt
300
17 éve tag
2007.12.23. 21:39
Na a többieknek elárulom ,hogy itt minenki ismer mindenkit ,és pl. Banderas-szal jól megvagyunk,
tán 1/2 fél órája sincs hogy beszéltünk a dologról személyesen ,és úgy váltunk el mint mindíg.én szeretem a társaságát ,és példaértékű ,hogy tök más véleményen vagyunk mindketten ,mégsem fordulunk el egymástól.Mert a barátságot mindketten többre becsüljük, mintsem holmi nézetkülönbségek kettétörjék.
Egyébként ma is akadtak problémák,de én már nem részletezem ezeket mert úgyis megteszi más.
De Viszont ,hogy visszatérjek öreg barátunkhoz
aki már 64 is elmult,(Kapitányról van szó)ezen okból lehet tapasztalata a síelésben .
Ha hiszitek ha nem mindent előre megmondott:
A tanulóliftel és a hozzátartozó pályával kapcsolatos problémákat stb. stb.....
És bizony senki nem fogadta meg a tanácsait, mert bizony a megoldásokat is elmondta az üzemeltetőknek.Ma kicsit rosszalva nézte a végkifejletet: Hogy nem az új csákányos lifttel kezdték az üzemet meg ilyenek. Most kicsit túloztam mert semmi rosszallás nem volt az öregben ,de csak úgy pislog és bízik akár a végtelenségig. de azért láttam ,hogy valami nincs rendben.
Tudjátok furcsa ,hogy az olaszoktól több tiszteletet ,elismerést ,és segítséget kapott (pedig semmi érdekük nem fűződött a dologhoz),mint itt Eplényben ,ahol pedig otthon van. Vagy Mégsem?
Hát szóval akkor januárban úgy láttam a dolgokat, most meg így látom ahogy itt leírtam.
De ez változhat még jó irányba,és akkor megint örülni fogok!
Egyébként baromi jó az üzemeltetőnek ,hiszen ingyen közvéleményhez jut a Weblapról ,és ez nagyon nagy előny.
Irjatok ti is hogy látjátok ,min kéne változtatni,és mi az ami jó,mert őszintén szólva vannak itt jó dolgok is ,nem egy nem kettő.
300 élménybeszámolót írt
300
17 éve tag
2007.12.23. 12:17
én meg azt mondom ,hogy a király meztelen!van aki velem nevet,de van olyan is aki azt mondja:milyen jól áll neki az új ruha!
lassan 2008-at írunk!
300 élménybeszámolót írt
300
17 éve tag
2007.12.22. 22:53
a távolabbról idelátogatóknak mindenképpen azt tudom javasolni,hogy 5x gondolják meg ,hogy Eplényt és nem egy kicsit távolabban fekvő síterepet választanak uticélnak,ugyanis a jó hóviszonyok (melyek már a bekötőúton fogadják a közlekedőket ,hóeke vagy esetleg valami kis érdesítés mellőzve)mellett egy a hetvenes években egy bányamérnök által tervezett felvonóra épül a "Projekt". Már akkor sem tudta lelkes emberünk mi is az a befeszülési szög, hiszen a bányában a terepviszonyok hiánya okán teljesen egyenes görgősorokon futott a szalag, vagy drót kötél, igy aztán ez a lift is ezen tapasztalatok alapján épült fel.
miután nem működött megfelelően utólagos korrekcióként felkerültek a felső vezetőgörgők az oszlopokra.Igy már elviselhető hibaszázalékkal üzemelt a szerkezet.Most azonban ,hogy a nyomvonalat szegélyező fákat kivágták, ezzel teret adva a kötélen szlalomozóknak, igen könnyen kiugrik a kötél ezzel bosszuságot okozva az üzemeltetőnek és a fizetővendégeknek. Talán javítható a hiba ,de őszintén, erre a matuzsálemre építeni egy komoly beruházást enyhén szólva is balgaság lenne.a Hóágyúk szépen üzemelnek és Magyarországon egyedülálló a teljesitményük ,de lehet hogy inkább felvonót kellett volna cserélni és profitból megvenni a többi hóágyút.Na mindegy ,helyi konkurencia hiányában nekem ez a "ló" is jó lesz,legfeljebb kevesebbet ülök rá.Végülis van éves Osztrák bérletem ,és tudjátok ott kicsit olcsobb a műsor.
Mert a többiek amit írtak az mind igaz. nincs itt kedvezmény , kedves szó, esetleg tájékoztatás vagy segítség a vendégnek. örölj,hogy itt lehetsz! Na én az ilyet hamar kiheverem,sok sikert és sok változást a helynek!ui.:asszem én még eddig sem jutottam volna a projekt-ben ,így jogom sincs ilyeneket Írni.de mostmár mindegy!
300 élménybeszámolót írt
300
17 éve tag
2007.12.21. 06:32
Ha van egy két kő nem nagy tragédia,nagyon híres helyeken is előfordul.Régen én is paráztam a kövektől(féltve a lécet),de aztán találtam egy korrekt siszervizest ,aki kifizethető áron és nagyon profi módon javítja a léceket.Ismerősök azt mondják Ausztriában tanulta a szakmát azért ilyen jó.Mindent tud a síről.Szeretek vele csak ugy dumálni is. Kész siélmény. Bár keveset van, Itthon és ezért Veszprémben a Hahó Sportboltban (Budapesti u. A lámpánaál) kell leadni a síléceket de max.2 nap és készen szokott lenni.
Tavaly sokat kellett dolgoztatni, remélem az idén jobb lesz a hó.
300 élménybeszámolót írt
300
17 éve tag
2007.01.30. 20:56
Rákattintasz a Kócosra, majd megtalálod az általa nyitott témaköröket+ hozzászólásokat.
Aztán ott van valahol. Csak keresgélj addig se húzzátok egymást! :-)
300 élménybeszámolót írt
300
17 éve tag
2007.01.30. 20:44
nyugodjatok már meg! Inkább nézegessetek fényképeket, a Kócos rakta fel őket Japánról.
Be.....tok! Nem semmi!
Amugy ott már van Carving gumi biciklire!
Meg tábla is a következő fekirattal: VIGYÁZZ MÉLYHÓ! CSAK JÓ SÍZŐKNEK! csak nincsen hozzá nyél:-)))
elég hosszúságú!
300 élménybeszámolót írt
300
17 éve tag
2007.01.28. 17:51
Más: A 15-ös sorozatszámú fényképen látható kedves barátunk: A Kapitány!
Mndenki jól jegyezze meg magának az arcot, aki igazán be van sózva Eplény fejlődésének alakulásáért.1970-ben már ott volt az uttörőolimpia versenyén mint pályamunkás(ez Eplényben volt), és az akkori máig is röhögést gerjesztő módszerrrel építették a pályát.Adott kb 5cm hó+ végy egy tűzoltótömlőt, majd locsold a hegyet meg jó vastagon, mindezt taposdd meg jó alaposan, aztán jöhet a verseny.A hóágyút a lelkesedés pótolta! Pénteken én is kikocsikáztam ,de már megelőztek a többiek.(az igazi kemény mag)A kapitány mondja nekem: Ezek történelmi pillanatok ,hogy végre Eplényben hóágyú üzemel, a könycsepp ott volt az arcán, a gombóc a torkában és ezt a hangulatot az akkor érkező ovodások oldották fel, akik az első hóban
henteregve sikoltoztak az örömtől , és mászták meg az első hókupacokat.Együtt örültek ,annak ellenére, hogy több mint 60 év választotta el őket egymástól.(egyébként megnéztem volna a szülői arcokat amint meglátják csemetéiket némileg szennyezett anorákban, majd a kérdést feltéve a kicsikhez: Hát te meg hogy nézel ki , a környéken nincs is hó!fakadnak ki magukból, remélem nem mérgesen arra gondolva ,hogy melyik mosószert fogom most használni a piszkos ruhákhoz,hogy megőrizzék eredeti szinüket!
Szóval ezeknek a gyerekeknek ,fel kell készülni arra, hogy itt a szomszédban egy kis csoda létesült, ami elkiséri őket az életük legszebb szakaszán.
Már nem kell az apukának még az alsógatyája is Spyder legyen ahoz, hogy a gyerek Jól síeljen, és versenyeken díjjakat szerezve lehessen vele dicsekedni, mint az épp most vásárolt státuszszimbólumokkal! nem ,itt a közelben lakók ,jó eséllyel veszik fel a versenyt az Osztrák határmentén lakó, és az itt rendezett versenyeket mind megnyerő gyerekekkel.Reméljük
majd segít ebben a pályaüzemeltető is ,mert nekik azért talán sok lehet a jelenlegi bérlet ára.Viszont jól mutatna mondjuk Murauban a síző ,és versenyző gyerek hátán" Éplény Ski Team"
! Az azért már nem volna rossz!
A lehetőség itt van, csak meg kell találni az utat a sikerhez.
Talán az első lépések a kocsmába vezetnek:-)
innen indul minden jó ha igaz.
de lehet, hogy ez nem is igazán érdekel senkit.
na jó befejezem mert úgy járok mint ma a Bodi Miller. Ő úgy járt mint tegnap ma is kiesett.
Túl sokat akart: a győzelmet!
300 élménybeszámolót írt
300
17 éve tag
2007.01.28. 16:56
nem Jöttem még rá! Esetleg az Unióhoz most csatlakozott országok valamelyikének a nyelvén ha kifejtenéd álláspontod az eplényi szolidalitás jegyében!
mert ha ez megtörténne akkor sem érteném , csak szóval rájönnék.De a telefon után mostmár tudom, hogy ki az a Banderas.
300 élménybeszámolót írt
300
17 éve tag
2007.01.28. 12:55
Akkor amikor sikerült jól berúgni a verseny után,majd a kategóriagyőztesnek kellett hazafelé vezetni? Ilyen gyorsan még nem értem haza Ausztriából, pedig egy pár helyen megálltunk"vacsorázni" A 8-as főút min. 4 sávos volt, de esetenként 6.(már ahogy én láttam)Jó buli volt!
300 élménybeszámolót írt
300
17 éve tag
2007.01.27. 19:50
nyugalom emberek!nyugodtan ki kell várni amíg a pálya teljesen elkészül.az ott dolgozók mindent megtesznek a sikerért. de nem szabad sürgetni a munkát!Az Osztrákok 10-14 nap alatt lőnek be egy pályát.(akkor ha folyamatos hideg van)
elöször 4-5 napig csak hókupacokat lőnek,majd ezeket terítik szét megfelelő vastagságban.Ez azt jelenti,hogy a traknak min 20-30cm kell hogy a talpa ne forgassa ki a köveket és a földet.Tehát esnie kéne vagy 30cm-nek ,hogy a napokban kitudjanak nyitni.
tehát:Türelem sípályát terem!
Sok sikert a melohoz,+sok ELÉGEDETT síelőt kívánok!
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.