Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡
Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
elsőelőző laponként: összesen 110, rendezés:
magnum56 által küldött hozzászólások listája
Üzenet szövege
Feladó:  magnum56FérfiHaladó síelő
Dátum: 2012.02.13. 15:34
Topik: Dolny Kubin - Kubinska hola
magnum56 Hozzászólások: 111
Regisztrált: 2008.10.16.
28 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Az idén tovább folytattuk a Szlovák síterepek kipróbálását. És ismét nem csalódtunk. Nagyon kellemes 5 napot töltöttünk el február 6 és 10 között, a 17 fős csapatunkkal.

Uticélunk a nyugati Tátra és Kubibska Hola volt. Szállásunk Zuberec mellet Fehérpatakon (Oravsky Biely Potok)volt a Centrum Panzióban. Nagyon kultúrált kellemes hely. Ehhez képest meglepően olcsó, 12 euro/éj svédasztalos reggelivel. Vacsorát sajnos a panzióban nem kaptunk, de kb. 3 km-re, a Julianin Dvor nevű szálloda éttermében tudtunk vacsorázni.

Úgy terveztük, hogy az első napot Jasnában töltjük, mivel ez útba esett a szállásra menet. Sajnos nem jött össze, mert olyan sokan voltak, hogy a legalsó parkolóba engedtek csak be, innen síbuszokkal lehetett volna feljutni a felvonók aljához. Féltünk, hogy a nagy tömeg miatt sorbanállással fogjuk eltölteni a napot, ezért úgy döntöttünk, hogy továbbmegyünk Zuberec felé.

A Zuberecben lévő pályán alig voltak, így sorbanállni nem kellett. Két pálya-rendszer van egymás mellett, és már össze vannak kapcsolva, a bérlet mindkét pályára érvényes. A pályák jó fekvésűek, a hó nagyon jó volt, de libegős felvonó itt nincs. Kissé hideg is volt, úgy -18 fok. A pofánk lefagyott, de így is jót síeltünk. Sízés után elfoglaltuk szállásunkat a szomszédos faluban, Fehérpatakon, ahol jó meleg szobákkal vártak bennünket.

A második napon megtámadtuk a Spalena Dolina-i pályát. Ez jóval nagyobb, hoszabb pálya mint a Zubereci. Itt már jobb időnk volt. Érdekes módon a völgyben kb. -15 fok volt, a hegyen pedig -10 körül. A felső részen fújdogáló szellő szinte melegnek tűnt. A másfél méteres hó minősége kiváló volt. Nagyon jót síztünk itt is.

A harmadik napon Oravice-re látogattunk el. Itt fűtött üléses Doppelmayer libegő üremel, és több húzólift. Nagyon jó a pálya, jó volt a hó is. Külön érdekesség, hogy a pálya aljában termálvizes fürdő üzemel (Meander Park). Ezért másnap is ide jöttün, és délután kipróbáltuk a fürdőt is. A 40 fokos külső medencékbe is ki lehetett úszni, csak gyakran kellet lebukni a víz alá, hogy a hajunk ne keményedjen meg a -15 fokban.

Az ötödik napra tartogattuk a Kubinska Hola-i pályát. Az előző évben nem jutottunk fel a pálya tetejére hóhiány miatt. Most ilyen probláma nem volt. Mindkét libegő üzemelt, így fel tudtunk menni az 1400m magas tetőre is. A több mint 1 méteres kitűnő minőségű havon óriási élmény volt lesiklani a 670m szintkülönbségű kb. 300m széles többágú pályán. Az alsó részen -8 fok, a tetőn -14. A pálya déli fekvésű, a nap pedig ezerrel sütött. Kell ennél több?

Nagyon jól éreztük magunkat, sajnáltuk, hogy hamar elszállt az 5 nap.
Feladó:  magnum56FérfiHaladó síelő
Dátum: 2011.04.01. 12:16
Topik: Kojsovska Hola - Skipark Erika
magnum56 Hozzászólások: 111
Regisztrált: 2008.10.16.
28 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Sajnos Aranyidán nincs webkamera. A holidayinfo.sk sem megbízható. Egy pár éve előfordult, hogy húsvét előtt 70 cm friss havat jelentettek, és azt, hogy nyitva a síterep. Húsvét utáni nap reggelén robogtam kifelé a nagy friss hó reményében. Hó volt ugyan, de a felvonók nem jártak, a pályán senki, a parkolóban két autó. Másnap már ki volt írva a holidayinfon, hogy csak hétvégén tartanak nyitva. De az én napomat már elszúrták. Belekerült néhány ezer forintba, síelni pedig nem tudtam.
Előzmény: (Paganini 116433)
Feladó:  magnum56FérfiHaladó síelő
Dátum: 2011.03.26. 19:41
Topik: Kojsovska Hola - Skipark Erika
magnum56 Hozzászólások: 111
Regisztrált: 2008.10.16.
28 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Én gyakran olvasom a sielok.hu információit. A hójelentés valóban nem megbízható. Ha síelni indulok valahová, meg szoktam nézni a sielok.hu hójelentését, Szlovákia esetében a Holidayinfo jelentését, és a terep saját honlapján a hó vastagságára vonatkozó addatokat. A három adat szinte sohasem egyezik.

Szlovákiában további pronléma, hogy még a síterep saját honlapja sem ír igazat. Eltúlozák a hóvastagságot, nem írják le pl. Aranyida esetében, hogy a hóadatok a hegytetőre (1200 m), vagy a pálya alsó részére (700 m)vonatkoznak. Nem közlik, hogy a libegő alatti pálya használható-e. Ha friss hóról adnak információt, akkor nem írják oda, hogy a 30 cm friss hó csak a pálya tetején érvényes, az alsó rész csupa kő. Nem írják le, hogy a "riss hó" mikor esett. Előfordul, hogy a friss hó mindaddig szerepel a lapon, amíg újabb hó nem esik. Nem írják le, hogy mennyi a természetes hó vastagsága, stb...

Szóval sok probléma van a hójelentéssel. Ez csak részben a sielok.hu hibája. De jobb lenne, hogy ha megbízható információ nem áll rendelkezésre, akkor inkább a sielok.hu nem adna semmilyen infót. Mert a félrevezető infó rosszabb, mint a semilyen.
h i r d e t é s

Feladó:  magnum56FérfiHaladó síelő
Dátum: 2011.02.06. 11:41
Topik: Dolny Kubin - Kubinska hola
magnum56 Hozzászólások: 111
Regisztrált: 2008.10.16.
28 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
2011.01.27 és 31. között szerveztünk egy 5 napos sítúrát a Kubynska Holá-ra. (Dolny Kubin) A túra remekül sikerült. Bár természetes hó lehetett volna több is, de a hóágyúknak köszönhetően a pályákon jó havon leheteett síelni.

16 fős csapatunk Kazincbarcikáról indult 27.-én reggel, Besztercebányán át Dolny Kubin felé. Úgy terveztük, hogy az első napon megállunk Donovaly-ban, és kipróbáljuk az itteni pályát is. Donovaly-tól nem voltunk túlzottan elragadtatva. Megváltottuk a 22 eurós 4 órás jegyet, amit kissé drágának találtunk, ráadásul a kifüggesztett árjegyzékban teljesen más árak voltak feltüntetve. Az északi fekvésű pályák elég rövidek, hamar meguntuk. Ezért elindultunk sível a Nova Hola-i pálya felé, ami nem volt egyszerű dolog. A vízszint irányba beállított hóágyúk előtt kellett átcsúszni, amelyek nagyrészt vizet fújtak, így csuromra eláztunk tőlük. Az út további részén gyalogolni kellett, mert a kis felvonók nem üzemeltek.

Nagy nehezen átértünk, és beültünk a TELEMIX kabinjába, hátha száradunk egy kicsit. Miután felértünk, kiderült, hogy a lankásabb piros pálya hószegénységben szenved, csak a meredek felete pályán lehet lecsúszni, aminek a felső része jeges is volt. Nem volt nagy élmény. Visszamentünk a lankásabb pályára, és ott síztünk du. 4-ig.

Utánna indultunk tovább Dolny Kubin felé Rózsahegyen át. A szállásunk Benova Lehotán volt a Kubinska Hola alatti faluban a Penzion Pani B nevű családi panzióban. A szállás kellemes, a háziaszony (Luba Bednarocová) barátságos volt, aki finom vacsorával fogadot bennünket. A szállást tudom ajánlami mindenkinek. ( https://www.penzionkubinskahola.sk )

Másnap kipróbáltuk a Kubynska Hola-i pályát, amely osztatlan sikert aratott. Csodajó fekvésű pálya. Annak ellenére, hogy a legteteje nem volt használható, nagyon élveztük. A harmadik napon is itt síeltük, és bár hideg volt (reggel -14, napközben -6 körül) a pálya déli fekvése miatt kellemes napsütésben csúszkálhattunk. Délután lazításképpen ellátogattunk Dolny Kubin-ba a nemrég épült akvaparkba. Nagyot csúzdáztunk, ami nem csak a gyerekeknek de nekünk is maradandó élmény volt.

A negyedik napon átmentünk a közeli Árvaváraljára, ahol szintén van egy jó kis pálya 4 üléses libegővel. Sajnos természetes hó itt is kevés volt, így csak a pálya beágyúzott ága volt használható. Ennek ellenére jót síztünk. Délután megnéztük a híres várat, de sajnos már zárva volt, így csak kívülről csodálhattuk meg.

Az ötödik, utolsó napon összecsomagoltunk, és reggeli után érzéken búcsút vettünk házinéninktől, akinek megígértük, hogy jövőre is eljövünk. Utánna elindultun Rózsahegyre, ahol az utolsó napot töltöttük. Az itteni sípálya is nagyon élvezetes volt. A felső része jó széles és viszonylag jó hó volt rajta. Kellemes napsütésben síeltünk 3 óráig, és utánna indultunk haza.

Összességében nagyon élvezetes 5 nap volt. Csak a hó lehetett volna egy kicsit több. Az 5 nap alatt 4 síterepet síztünk be. Megbeszéltük, hogy ha lesz elég hó, akkor a Kubynska Holá-ra feltétlen visszatérünk.

Magnum
Feladó:  magnum56FérfiHaladó síelő
Dátum: 2010.03.06. 21:03
Topik: Kojsovska Hola - Skipark Erika
magnum56 Hozzászólások: 111
Regisztrált: 2008.10.16.
28 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ma voltunk Aranyidán síelni. A felső része a pájának viszonylag jó volt. A korábban megolvadt jeges pályára esett egy pár centi friss hó. Az erdei pálya le volt zárva, mert kevés volt rajta a hó. Sorban állni alig kellett. Délután már egyáltalán nem.

Amikor fél 10 felé megérkeztünk még sütött a nap, később befelhősödött és havazni kezdett. Mínusz 10 fok körül volt. Délben ismét sütött a nap, miközben esett a hó. Gyenge szél fújt, kisebb széllökésekkel, de délutánra lecsendesedett. A pálya kemény volt, a combot igénybe vette. Jól elfáradtunk, de nem volt rossz.
Feladó:  magnum56FérfiHaladó síelő
Dátum: 2010.02.23. 14:21
Topik: Kojsovska Hola - Skipark Erika
magnum56 Hozzászólások: 111
Regisztrált: 2008.10.16.
28 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

A holidayinfo szerint ma reggelre újabb 15 cm friss hó hullott. Ha ez mind igaz, akkor nagyon jó lehet a pálya.
Feladó:  magnum56FérfiHaladó síelő
Dátum: 2010.02.21. 08:09
Topik: Kojsovska Hola - Skipark Erika
magnum56 Hozzászólások: 111
Regisztrált: 2008.10.16.
28 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szombaton (február 20-án) voltunk síelni. A felső részen jó volt a hó, nem voltak sokan, sorbaállni nem kellett. Az erdei pálya felső része még jó volt, de az alsó rész már le volt olvadva. Az idő sem nem volt kedvező. Szitált az eső, később fagyos eső, délután hódara.

A havazás valószínűleg egész éjjel folytatódott, mert a halidayinfo szerint reggelre 20 cm új hó esett. Jelenleg is havazik.
Feladó:  magnum56FérfiHaladó síelő
Dátum: 2010.02.17. 13:44
Topik: Telgárt
magnum56 Hozzászólások: 111
Regisztrált: 2008.10.16.
28 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Február 13-án (szombaton) jártunk Telgárton. A kis pálya és a nagy pálya felvonó melletti ága volt műhavazva. A pályán a hó minősége kitűnő volt, a műhavon volt egy kevés friss természetes hó. Az idő egy kicsit zort volt, délelőtt fújt a szél, délután szakadt a hó, ennek ellenére nagyon jót síeltünk. Sorban állni nem kellett.
Feladó:  magnum56FérfiHaladó síelő
Dátum: 2009.02.02. 21:33
Topik: Miért nem szeretem Szlovákiát
magnum56 Hozzászólások: 111
Regisztrált: 2008.10.16.
28 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Azért nem szeretem Szlovákiát, mert gyakran hazudoznak a hó minőségét illetően. Tegnap voltam Aranyidán, ahova 60cm havat és 30cm friss havat írtak. Ezzel szemben csupa jég és kő a pálya. A lécem talpa siralmas, ami azért bosszantó, mert a jobbikat vittem a remek hó reményében. Én marha.
Feladó:  magnum56FérfiHaladó síelő
Dátum: 2008.12.01. 19:00
Topik: Szilvásváradi sípálya
magnum56 Hozzászólások: 111
Regisztrált: 2008.10.16.
28 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szeretném megtudni, hogy meg lehet-e tekinteni valahol a terveket.

elsőelőző laponként: összesen 110, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »