Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Nassfeld topikból

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
szaunás
14 élménybeszámolót írt
14
14 éve tag
2011.01.05. 23:09
--
szaunás

Hoogwash
jól értelmezzük, hogy a Millenniumnak a középső és alsó végállomása között van még megállója, ami schlanitzen fölött van egy kicsivel? A sítérkép ezt nem mutatja egyértelműen.
Előzmény: (Hogwash 102361)
Hogwash
841 élménybeszámolót írt
841
17 éve tag
2011.01.05. 22:01
Szerintem sem valószínű, hogy reggel a szúz ratraknyomon problémás lenne, ráadásul nagyon széles, jól 'meg lehet síelni'. Mondjuk én első reggel nem húztam meg teljesen a bakancsomat, hiszen csak a felvonóhoz csúszunk le, ugye. Leértem egy darabban, de többet nem követtem el ezt a könnyelműséget. Nekem nagyon bejöttek a nassfeldi piros pályák. A 45-ös, 50-es, 51-es, 60-as , 63-as is nagyon jó, hogy csak a Millennium felső állomásától induló pályákat említsem. Mi nem mindig a Carnián mentünk vissza Schlanitzenbe, mert nem volt rá idő, ha a terep másik végében síeltél. Olyankor a 45-ösön lecsusszansz a középső állomásig, mész lefelé egyet a Millenniummal és onnan csúszol haza.
Előzmény: (szaunás 102289)
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2011.01.05. 20:32
A nassfeldi völgypálya alja a kevésbé tapasztalt sízőnek durva lehet és csak elrontja a szenvedés az egész napját.
A pirosak itt alapvetően keményebbek , mint Gerlin. Gerlin a Klösterle piros pályán pl. sok utazós szakasz van, ez azért nagy könnyítés rajta, plusz az egy-két Umfahrung.
Csak úgy visszaemlékezés gyanánt, a csatolt kép Gerlin egy piros.
Előzmény: (szaunás 102289)
gerlipiros.jpg
szaunás
14 élménybeszámolót írt
14
14 éve tag
2011.01.05. 19:13
--
szaunás
Szia Laci!

Olvasva a beszámolódat, kicsit megijedtem, mert a párom még nem a lejtők ördöge, és te azt írod, hogy a pirosak is elég durvák egy kezdőnek. Mi tavaly Gerlitzenben voltunk, igy az lenne a kérésem, hogy ehhez képest mondjál véleményt a két síterep közti különbségről. Gerlitzenen már le tudott jönni szinte mindenütt, de ott is a délutáni jeges buckás pályáktól félt nagyon. Megjegyzem ezt én sem komázom. Ráadásul pályaszállásunk lesz Schlanitzenben, így minden reggel le kell jönnünk a 80-as pályán a millenium expresszhez. Ezt már mások is kritikával illették.
Várom válaszod.
Előzmény: (laci_si 102216)
laci_si
31 élménybeszámolót írt
31
16 éve tag
2011.01.05. 15:14
Hali,
A karácsonyt követő hetet töltöttük Nassfelden.
Régóta próbáltam itt helyet szerezni, de mivel volt pár spec igényünk eddig nem jött össze. Nade most!
A terep szép nagy, de a Gerlitzenhez hasonlóan szenved abban a betegségben, hogy gyakorlatban 1 bejárata van a Milleneum Expressz felvonóval. (kivéve aki a Sonnleiteni drágább páylaszállásokat megfizeti, mert úgy nézve van még 2) Viszont ellentétben Gerlitzennel itt a felvonóhoz jutás nagyon jól meg van szervezve. A Cube hotel mellett (ami mindjárt a felvonónál van) hatalmas parkoló van kialakítva, és két pótkocsis traktor jár folyamatosan a felvonó és a parkolók között. 5-6 percenként jön egy és nagyon gyorsan lehet rá fel és le szállni. Tehát ha csak az út mellett van már hely, "no para" jön a traki és 2 perc alatt a felvonónál vagy. Ott egy kicsit ledöbbensz hogy "úristen mennyi ember", aztán pár perc alatt rájössz hogy a felvonó kapacitása hatalmas, mivel egy kabinban 8-10 embert visz el, de akár 15 is befér. (csak kevesen szeretnek állni)
Legrosszabb esetben sem kellett 10 percnél tovább sorbanállni. A messzebbi apartmanokból síbuszokat láttam odaállni tehát messzebbről is létezik megoldás.

A pályákról egy pár szóban. Ahogy már mások is irták itt jobbára hideg van. Ez szerintem azért van, mert a völgy fekvése kb északi lehet mivel már 1-2 óra felé lebukik a nap a hegy mögé és árnyékos a M.E. felé eső völgyrész.
A rendszer baloldala (1,3,4,7,9-es pályák) jóval naposabbak és igy kellemesebbek voltak. Nagyon sokan voltak de csak az összecsúszási pontoknál tünt ez fel, amúgy jól elveszik a sok ember 110km pályán.
Ha valaki kezdővel, vagy kisgyerekkel akar sielni akkor azt mondanám hogy Nassfeld nem az ő pályarendszere lesz, mert gyakorlatban minden pálya piros, vagy sötét piros. Az elenyésző számú kék pálya inkább csak egysávos átsielő út, az 55-56-os oktató pályát leszámítva. A 66-os kékhez szerintem több felkészültség kell mint sok piroshoz, mivel alig kezelt gödrös és keskeny volt. Alapvetően azt mondanám csak azért van, hogy meg lehessen rajta közeliteni a fekete free ride részt, ami alatta terül el. Az összes többi nagy piros pálya is sokszor volt (pláne délutánra) lefagyott letúrt jeges. Ettől még nekünk jó volt mert 1 kivétellel megvan már a kellő gyakorlat de mondjuk 3 évvel ezelőtt nem ezt mondtam volna. Akinek már van gyakorlata megállni a léc élén annak örömet fognak szerezni a pályák.
A liftek jó állapotúak, a kezelők figyeltek a gyerekekre.
A hütték jók, többnyire közepes árfekvésűek. Az 50-51-es pálya aljában ajánlom a pizzériát (zur resi ) nagyon jó pizza van, és én személyzeten annyit még nem röhögtem mint ott. (nem lövöm le a poént direkt, aki ott jár nézze meg!)
A pályákra még visszatérve hazajönni leginkább csak a 80-as pályán lehet, ami ennek megfelelően 4-től kezdve elég forgalmas, pedig egy jó hosszú pálya volna, de nagy lesz a tömeg, ledúrják, és kevésbé jóleső igy rajta sielni. Egy kevésbé forgalmas időszakban biztos jobb lehet. 2 nap után inkább a M.E. középső állomásáról felvonóval jöttünk le, mert többen is ütköztünk a 80-on lejövet. (tényleg nagyon sokan voltak , kivéve jan 1.-ét) Az eleje pedig már-már fekete szintű volt főleg igy jegesen, buckásan.

További emlithető érdekességek: A bérlet felmutatása mellett naponta egyszer kedvezményesen lehet silécet vaxoltatni 7euroért élezik és vaxolják. 17-ért felületet is javitanak, mindezt 5 perc alatt !
A terminálokon és a neten le lehet kérdezni ki mennyit sielt.
Vannak fényképet készítő webkamerák, sebességmérő hely, és egy olyan is ahol időre lehet szlalomban lecsúszni és közben videora is vesz. Sajnos ez utóbbihoz nem sikerült odajutni, mert a 80 tetejéről kell egy kis kitérővel (77) odacsúszni az indulásához és mikor arra mentünk akkor már mindig hazafelé. Azaz ezt a kanyart előre kell tervezni.

Egészében véve élveztük itt a sielést.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.