Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Koralpe topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
Jester
25 élménybeszámolót írt
25
14 éve tag
2011.01.16. 11:50
Mi most voltunk Koralpen, mivel nem esett hó, ezért a hegyre vezető út tök száraz volt, de azért azt nem mondanám, hogy nem vészes. 10-17%-os emelkedő van, ami azt jelenti, hogy egy kisebb köbcentis (1600) autóval mondjuk kettőben (ha elveszted a lendületet akkor 1-ben) fel lehet menni a 8km hosszú szerpentinen. Az pozitív ha a Feriendorfban van a szállásotok, mert akkor csak egyszer kell felmenni a hegyre :)

Bolt a Hotel Koralpe-ban van, ami 12-14 óráig van nyitva, este pedig 19-20ig. Itt csak nagyon alapdolgok vannak, péksüteményt, és hasonlókat pedig a Koralpe Cafe nevű kávézóban lehet kapni. Ezek egymástól kb. 30 méterre vannak, a Feriendorftól pedig kb. 200 méterre.

Pár szó a sípályákról:

Egyrészről szerencsénk volt, mert az érkezésünk előtt esett kb 20 centi hó a hegyre, így viszonylag jó pályaviszonyok fogadtak minket (műhő + természetes hó egyvelege), illetve a Wasserhangabfahrtot is megnyitották ahol nincs hóágyúzás, de a lejtő egyik oldaláról összevakarták a havat és egy nagyon jó pályát csináltak belőle. Az első két nap egyértelműen ez volt a legjobb pálya az egész területen. Hab volt a tortán, hogy hétköznap itt abszolút nulla várakozással lehetett síelni, ezen a pályán összesen kb 10en voltunk délelőtt. Harmadik napon az olvadás (+8 fok) sajnos eléggé tönkretette ezt a részt, illetve az ide átvezető 11-es "pályát" (a közepéről konkrétan elfogyott a hó, sár és sziklák maradtak helyette).
Nagyon tetszett, hogy a beülős lift melletti részen (a térképen snowparkként van jelölve) megmaradt a hó még az erős felmelegedés ellenére is, és nagyon hangulatos volt a fák között síelni.
Ami fontos, hogy szerintünk nem igazán snowboardbarát a hely, főleg hószegény időben. A csákányos felvonókon nem leányálom boarddal felmenni.

Összességében tetszett Koralpe, ha van elég hó, akkor 3-4 napig jót lehet síelni, és hétköznap gyakorlatilag egyik felvonónál sincs várakozás. Lehet, hogy az enyhe idő miatt volt, de szombaton a beülős liftnél sem kellett várnunk egy percet sem.
Előzmény: (gabiszam 103960)
epc
28 élménybeszámolót írt
28
19 éve tag
2011.01.14. 21:04
Szia "Gabiszam"!
Én az autópályákat favorizálnám. Sokkal gyorsabb és kényelmesebb megközelítéssel jár, mint egy alsóbbrendű útvonal. Lackó síoktató oldalán tökéletesen le volt írva a megközelítés! A szerpentin nem vészes, csak egy kicsit hosszú. Szerintem nem kell nagyon tolni neki az emelkedőn, aki akar, majd előz! :)
Üdv!
Ferenc
Előzmény: (gabiszam 103960)
fezso6
139 élménybeszámolót írt
139
15 éve tag
2011.01.14. 21:00
-- Hello!
Attól függ honnan indultok.Mi Zalaegerszegről ,ha megyünk Grazon keresztül érjük el leggyorsabban Koralpét.Az autópálya után tényleg van egy szerpentines szakasz,de mostanában hó nem esett.Az első parkolónál szoktunk megállni innen liftel lehet elérni az ülőfelvonó alját + hütte
fezso
Előzmény: (gabiszam 103960)
gabiszam
3 élménybeszámolót írt
3
13 éve tag
2011.01.14. 20:01
sziasztok
Néztem a neten az útvonalat Koralpe-ra, de több verzió is van, pl. Szlovénián is át kell menni.... Ti mit ajánlotok és volt ott mostanában valaki? Tényleg a végén van valami szerpentin az autópályáról lekanyarodás után? Mennyire húzós, takarítják rendesen?
.......egy parázós női sofőr :)

Esetleg Feriendorfban van/volt mostanában valaki? Mi 23-tól megyünk. Milyen messze van a bolt és milyen.
Hú kicsit sokat kérdeztem.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.