Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Oktatóval vagy anélkül - lássuk, mit mutat a gyakorlat... topikból

ÜZENETEK (6)Időben csökkenő Időben csökkenő
hópapa
52 élménybeszámolót írt
52
13 éve tag
2011.01.31. 06:07
Teljesen egyetértek.
A 60 ajrós ár igencsak méltányos.
És ezt csak akkor érti meg valaki, ha egyszer megnézi, hogy milyen szintre lehet eljutni oktatóval 3 nap alatt, illetve a jól síző baráttal, akinek fingja sincs a korrekciós gyakorlatokról, hibajavításokról, plusz még morci és türelmetlen is lesz pár óra után, mert ő nem azért jött ilyen drága helyre, hogy ilyen lúzereket terelgessen a fekete pályán (merthogy nem egyszer viszik fel egyből a szerencsétlen tanítványt a meredek tetejére).
A tisztánlátás kedvéért álljon itt (ha már Interski) a szentantoni sísuli árlistája:

http://www.skischool-arlberg.com/english/tarife1.html

Megmondom őszintén, nekem mindig viszket a szám, amikor azt látom, hogy laikus sízők (avagy ordibálós apu a feleségét, kölkét) egymást próbálják tanítani azon a pályán, ahol karnyújtásnyira van tőlük egy rakat ügyes oktató.
Nagyon-nagyon nehezemre esik szótlannak maradnom, de sajnos ilyenkor nem szabad beleszólni.
Ha viszont véletlenül beszélgetésbe elegyedek ilyen emberekkel, akkor azért mindig igyekszem finoman felhívni a figyelmet az oktatás előnyeire, és arra, hogy egy hibásan berögzített mozdulatsor csak nagyon kemény, és drága folyamat által korrigálható.
Olcsóbb kifizetni 2-3 nap oktatást, mint egy egyhetes korrekciós iskolát kiperkálni.
És mindenki elhiheti, hogy hosszú távon többszörösen megtérül.
Egyébként meg arra is érdemes odafigyelni, hogy az évi egyhetes, drága sízésünkre már úgy is el lehet menni, hogy nem ott kezdünk el tanulni, hanem előtte bevállalunk egy hosszú hétvégét egy magyar vagy egy közeli osztrák, szlovák pályán, és ott 3 nap alatt egy jó oktató felkészít minket annyira, hogy aztán a csodaszép osztrák/olasz/francia sípályákon ne kelljen nagyon sokat bénázni, csak élvezni a siklást.
Komoly érv 3 napos tanfolyam mellet az Interski Kongresszuson bemutatott kísérlet:
összeszedtek 9 darab nullkilométeres újságírót, és 3 nap alatt annyi tudást plántáltak beléjük, hogy a végén azt bemutathatták a nagyközönség előtt a demólejtőn.
Ezzel gyakorlatilag alátámasztották azt a szlogent, miszerint: "3 nap alatt bárki megtanulhat síelni!"
Csak az a nem mindegy, hogy ezalatt a 3 nap alatt ki mit tanul.
Én, a mai eszemmel már biztosan nem tanulnék egyetlen jól síző barátomtól sem, pedig szereztem már jó párat belőlük az utóbbi 30valahány évben.
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
18 éve tag
2011.01.31. 03:45
"ahol én dolgozom ott az egyhetes csoportos 60 euróba kerül fejenként,"
Ilyen árnál nagyon nincs mit gondolkodni ez valóban nagyon jutányos összeg, a túra összárához nézve elenyésző. Én az óránkénti 30-58 ajróra gondoltam, azért valljuk be az elég borsos a mi fizetésünkhöz. Hangsúlyozom az oktatás nagyon fontos ne, hogy félreérts.
Nagy Péter /Bundi/
119 élménybeszámolót írt
119
16 éve tag
2011.01.30. 22:40
Miért mindig az oktatásra nem jut? Miért ez az a költség amin spórolni lehet? Miért gondolja bárki is azt, hogy majd a barát megtanít, aki mellesleg megvette a méregdrága bérletet, és éppen az éves rendes szabadságát tölti?
Más területről hoznék egy példát, nyáron autóvezető képzésben dolgozom, amikor az amúgy teljesen felkészületlen tanulónak még vennie kellene néhány órát közli, hogy nincs rá pénze, Én ilyenkor mindig megkérdezem, hogy tankolni majd miből fogsz, amire az a válasza arra majd lesz miből! Tehát csak oktatásra nincs! A második kérdés, hogy szeretnél így átmenni a vizsgán, erre pedig az a válasz hogy majd megbundázzuk. Milyen érdekes erre lenne, de a tanulásra nem. Elgondolkodtató!
Azért hoztam ezt a példát, mert szerintem a síoktatás területén ugyanez van ( csak itt nincs vizsgakényszer).
Említetted az árakat, nézzük mennyibe kerül egy pár léc, ruha, kesztyű, utazás,síbérlet ha jól végignézzük ezek a dolgok pontosan ugyanannyiba kerülnek egy olasz család számára mint egy magyar család részére. Nézzük az oktatást, ahol én dolgozom ott az egyhetes csoportos 60 euróba kerül fejenként, az olasz iskolában ugyanez 120 euróba, tehát éppen a duplája. Az olaszok el sem tudják képzelni, hogy oktató nélkül tanuljanak. Úgy gondolom nem pénz kérdésről van szó, egyszerűen a gondolkodásunkban van különbség.
Előzmény: (maci-laci 107049)
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
18 éve tag
2011.01.30. 19:07
Lajos szavaival tökéletesen egyet értek "Ez nem rossz tulajdonság hanem anyagi kérdés". Az, hogy valaki alkudozik az már egy másik kérdés, ne keverjük ide. Számoljunk egy kicsit és lehet, hogy másként látjuk a kérdést. A bérlet egy kicsit nagyobb terepen 30-40 ajró, az oktatás óránként 30-58 ajró (tőled merítettem) és egy-két óra alatt nem lehet túl nagyot alkotni gondolom ebben egyet értünk, így a költségek erősen haladnak előre. Nem az árakat kívánom kritizálni mert ha ennyi az ára akkor ennyi csak értsd meg azokat is akik évente örülnek ha egyszer eljutnak valahová síelni (lehet, hogy lemondások árán) és erre vitathatatlanul hasznos szolgáltatásra nem jut pénz.
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
2011.01.30. 18:42
Ez nem rossz tulajdonság hanem anyagi kérdés...Sokan arra spórolnak, hogy egyáltalán elmehessenek és nem feltétlenül Bode Millerként akarnak hazatérni és bármilyen furcsa ott Olaszországban vannak emberek akik a spórolásba nem tudják bele sulykolni az oktató díját mert sokan kikapcsolódni mennek és a síelés inkább csak másodlagos tevékenység számukra még ha sípályára is megy az ember pihenni.
Micsoda hülye emberek akik tengerpartra mennek nyáron és nem mennek el szörf vagy búváriskolába....
Nagy Péter /Bundi/
119 élménybeszámolót írt
119
16 éve tag
2011.01.30. 17:40
Van egy rossz tulajdonsága a magyar embereknek, mindig spórolni szeretnénk a másikon. Dolgoztam osztrák síiskolában, oda szívesen kifizettek 58 eurót óránként, mert, hogy osztrák iskola, amikor pedig magánzókét (amúgy teljesen hivatalosan egyéni vállalkozóként) kértem 30 eurót azon nagy átlagban elkezdtek alkudozni.
Úgy gondolom ha valaki ki tud fizetni egy síutat, akkor már ne az oktatáson spóroljon, ami az út max 1/5 e, mellesleg a magyar oktatók a legolcsóbbak.
Múlt heti példa kérdéssel: egy céges síelésre nem hoztak síoktatót, a legjobb síelő oktatta a kezdőket első nap, másnapra többen feladták, egyikük végig síelte a hetet egy 100 méteres baby pályán, tovább nem jutott. Kérdés nem lett volna olcsóbb kifizetni egy oktatót, bármennyit is kért volna?
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.