Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Maribor Pohorje topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
babota
19 élménybeszámolót írt
19
14 éve tag
2011.02.17. 16:07
Skyman - reszpekt a részletes tájékoztatásért, hiánypótló volt. Mi jövő hétre tervezünk egy péntek esti + szombati egésznapos síelés kombót. Ha jól lőttem be a leírásodat, akkor a kivilágított pályaszakasz végig működik. Jól lőttem be?
Előzmény: (Skyman 110599)
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
2011.02.16. 23:08
Sok magyar vendég síel ebben a közeli népszerű sícentrumban, mégsincs magyar nyelven megfelelő leírás, tájékoztatás róla. Ehhez próbálok segítséget nyújtani:

Ma 2011. február 16-án ismét voltunk Mariborban. A síterep főoldalán az látható, hogy 22 lift van és 22 üzemel. Sajnos ez nem igaz. 5 fontos lift ma sem és egy héttel ezelőtt sem üzemelt.
A hiteles és valóságnak megfelelő tájékoztatás nagyon fontos lenne.

A Bolfenk-ből Areh-be csak az ingyenes síbusszal lehet átmenni, a köztes pályák és liftek nem üzemelnek, le vannak zárva.

2db ingyenes síbusz jár, a hegytetőn és mindkét állomásról félóránként indul. Az első 9:10 perckor, az utolsó 16:15 perckor. A köztes járatok minden óra egészkor és félkor indulnak. A menetidő 15 perc, hamar elrepül a kényelmes ülésekben és a szép tájat kémlelve. Pihenésnek is kitűnő.

Areh-ben +10cm-rel több hó van és egy gyors, 6 üléses kétsebességű felvonóval találkozhatunk, amely szélvédővel is fel van szerelve. Az új, korszerű felvonón puha bőrfotelekben utazhatunk a völgyből a hegytetőre 6.4 perc alatt.

Az Areh-i pályákon több és jobb minőségű hó van, valamint kedvezőbb időjárással találkoztunk.
Ma délután sűrű, nagy pelyhekben intenzív havazás kezdődött. Amíg marad a hideg és eső nem esik, lesz hó bőven.

Zárva tartó pályák: 2-es, 3-as, 6-os, 7-es, 8-as, 9-es, 10-es, 11-es, 12-es, 13-as, 14-es, 15-ös, 18-as, 22-es.
A többi pálya nyitva van és működik. (térképről beazonosítható)

Zárva tartó felvonók: F, G, 9-es Stolp felvonó, J, K1, K2, L, P, O1
A többi felvonó működik.(a pályatérképen látható)

A pályarendszer előnye, hogy végig autópályán, rövid idő alatt elérhető. A 41km-es pályarendszert viszont nagyon nehéz megfelelő minőségű és mennyiségű hóval ellátni, így maximum a fele (20km) üzemel a szezon nagy részében. A fent felsorolt pályák és felvonók már hosszú ideje zárva tartanak.

A síterep korszerű és megfelelő mennyiségű ratrakkal van ellátva, ha esik elég hó, tudják kezelni a pályákat. A hóágyú rendszer csak részben kiépített, mindenhová nem jut hóágyú, kell(ene) a természetes hó is.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.