Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Panaszok / javaslatok Eplényből, avagy Skyman forradalma topikból

ÜZENETEK (8)Időben csökkenő Időben csökkenő
kárpáthycsabi
27 élménybeszámolót írt
27
17 éve tag
2011.03.09. 20:27
Olvasgatom napok óta ezt a fórumot. Én még ilyen idiótát nem láttam. Ez bolond. Még hogy nincs ilyen drága étterem egész Magyarországon! Menjen már ki egy kirakodóvásárba vagy az autópiacra, de bárhová! Ez egy komplett hülye. Én nem értek hozzá, de amiket ideír, azt egy óvodás is kiröhögné. Parkolóba büfékocsit? És attól nem fognak kérni helypénzt?
Tényleg troll. És tényleg gyáva. Csak azt hallja meg amit akar.
Ezt is kár ideírni, de ha már itt van, nyomok egy entert.
Előzmény: (Skyman 114479)
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
2011.03.09. 19:28
Kedves Apa!

Köszönöm az őszinte véleményt.

Régóta és sűrűn járok Eplénybe síelni. Átlátom a helyzetet, jó megfigyelő vagyok. Végezhetünk pontos statisztikát, felmérést is, de az üzemeltetőknek biztosan pontos adataik vannak arról, hogy:

-> hányan jönnek síelni naponta átlagosan hétköznap és hétvégén. Mennyi síbérletet adnak el.

-> hányan étkeznek itt naponta átlagosan hétköznap és hétvégén.

Össze kell vetni az eladott síbérletek számával a fogyasztást és a két vendéglátó egység kihasználtságát.

Ebből kiderül, hogy a Holle Anyó a nap nagy részében hétköznaponként kong az ürességtől, a Kemencés Büfében pedig a kiszolgáló kis hölgy ácsorog és várja a vendégeket a 700+,- Ft-os langalló árakkal. (féláron is sok lenne!)

A síbérletet vásárló síelők 90%-a ott is reggelizne, ebédelne vagy vacsorázna, akkor - nem akarok sokat mondani és mindig is ezt mondtam, hogy TÖBB MINT 2X annyi ételt-italt adnának el. A gyengébbek kedvéért a 3X annyi is TÖBB MINT a 2X annyi, és ez is teljesen reális szám.

Az üzemeltetők pontosan tisztában vannak az igazsággal, a valósággal. Ha kiállítanának egy kérdező embert, aki a parkolóból érkező síelőktől egy napon végigkérdezné, hogy szerintük drága-e a büfé, akkor 95%-ban IGEN választ kapna. A maradék öt százalék, aki itt is makacskodik és ezzel saját maga alatt vágja a fát.

Most, a jelenlegi étel-ital árak mellett egy NAGYON NEGATÍV érzés, hangulat alakult ki a síelők körében. Ellenszenvvel vannak teli, mert ilyen magas árakat sehol nem tapasztalnak az országban.

Lehetne másképp is. Lehetne BARÁTSÁGOS, KÖZVETLEN, CSALÁDIAS légkört is kialakítani itt a völgyben és egy elégedett népes vendégkör lenne a jutalom érte. Ehhez viszont nagyon kedvező árakra lenne szükség + arra, hogy ezt megszokhassák az emberek.

A férfiak kevésbé vannak tisztában vele, de az élelmiszer beszerzés és elkészítés nagyon sok energiát emészt fel a családokban. Ha szeretnének pihenni, kikapcsolódni, hobbit űzni, sportolni, akkor ÓRIÁSI könnyebbség lenne az, ha nem kellene még a kaja készítéssel is bajlódni egész napra előre.

Az emberek átlagosan napi 3-5 alkalommal étkeznek. Ebből 1 vagy 2 alkalom biztosan itt helyben történne, ha az árak engednék.

A jelenlegi árak annyira magasak, hogy az 50%-os csökkentés minimum kellene ahhoz, hogy ez a légkör kialakuljon, megvalósuljon és minden síelő itt étkezzen. Ezzel is lehetne ide csalogatni a vendégeket, hogy itt biztosan nagyon alacsony árakon fognak tudni enni-inni, tehát ez a probléma kipipálva az egész család számára!

Régebben én nagyon gyakran jártam a Budaörsi Reptérre ebédelni, mert nagyon kedvező árú étterem működött ott a repülősöknek! Az emberek szeretnek jól járni, szeretnek ár/érték arányban vásárolni! Csalogassuk hát ide őket ezzel a fogással! Síelni is jóval többen jönnének és sokkal több síbérletet adnának el. Hétköznapokon lazán elbírják a felvonók a jelenlegi forgalom háromszorosát is! Képzeljük csak el, ha ez a sok ember mind itt fogyasztana a büfében és az étteremben!

A kis hölgynek a pultnál ugyanannyi a munkabére ha dolgozik, ha nem dolgozik csak ácsorog akkor is. Számára is hamarabb repül az idő, ha van munka és ki tud szolgálni.

Ugyan miért ne lehetne megpróbálni? Biztos siker lenne, az elégedett, mosolygós visszatérő vendégeknél pedig nincs nagyobb kincs!

Magát az érzést képzeljük el és a megbecsülést, ami körülvenné az egész vállalkozást! Nem lenne káruk, nem lenne veszteség, hanem éppen ellenkezőleg sok-sok plusz nyereséget hozna!

Érdemes lenne tovább fejleszteni és kitolni a szezont egész évre, 365 napra a Zempléni Kalandparkhoz hasonló létesítményekkel!

Csak akkor működik, csak akkor van értelme, ha

E M B E R S É G R E és J Ó I N D U L A T R A

épül, nem pedig az egyszeri lehúzásra!

Lehetne további állami támogatásokat igényelni, rengeteg szabadidős programot szervezni és nagyon kedvező étel-ital árakkal egy igazi értékteremtő vállalkozássá válhatna.

Javaslom szakadjunk le végre Ausztriáról és próbáljunk jobbak lenni itthon Magyarországon! Járjanak ők hozzánk át, nézzenek ők fel ránk legalább ebben az egy dologban!

Budapesten a Kaja-Tanya étteremben tudjátok milyen elképesztően jófejek a főnökök és a kiszolgálók!? Viccelődnek, jókedvűek, előzékenyek, végtelenül kedvesek és engednek az árakból alkalmanként, csak úgy emberségből! Volt, hogy záróra után bementem, már takarítottak és sütöttek még nekem egy friss vacsorát teljesen ismeretlenül! Minden vendégük tiszteli, becsüli őket és amikor csak teheti rendszeresen visszajár hozzájuk!

Meg is lehet nézni az eredményt! Jó hangulat, emberség, barátság és megbecsülés övezi őket! Más szemlélet, más üzletpolitika! Megéri, mert ami most van itt Eplényben az nagyon rossz!

Üdv.: Skyman
Előzmény: (apa 114458)
kócos
1234 élménybeszámolót írt
1234
19 éve tag
2011.03.09. 17:54
Ne húzogasd az alvó oroszlán farkát, mert gáz, s fegyvere van!
Előzmény: (Robin 114464)
Robin
2501 élménybeszámolót írt
2501
17 éve tag
2011.03.09. 17:52
Ezért kár volt gondolkozni ! :(
Előzmény: (apa 114458)
apa
114 élménybeszámolót írt
114
16 éve tag
2011.03.09. 17:27
Kedves Skyman !

Már napok óta olvasom ezt a témát, átfutottam az összes hozzászólást, sokáig gondolkodtam, hogy hozzászóljak-e, most megteszem.
Megjegyezném, hogy megyebeli vagyok, jártam már az eplényi pályánál, a 4 üléses átadása óta 2-szer, de az egyik alkalom nyár volt, a másik alkalommal meg térdsérült voltam, tehát nem síeltem, de érdekel, hogy mit tudtak ott kihozni az adottságokból, tehát mikor arra jártunk, benéztünk a családdal.
Azokkal értek egyet, akik azt írják, hogy érződik, jót akarsz, néhány dologban igazad is van, csak a stílus...
Bocsi, de az sokszor tényleg bicskanyitogató. Igaz, a reakciók között is van ilyen.

Óráról: gondolom, a következő szezonban megoldják

4 üléses beülő probléma: ha valóban veszélyes, akkor ez a legsürgetőbb. Csodálkozom is, hogy az utóbbi napokban 2-szer volt itt valamilyen reakció az üzemeltetők részéről, de erről nem ejtettek szót.

A legvitatottabb a hütte és egyéb büfék árképzése. Itt arról nem olvastam, hogy ezt a sípálya tulajdonosai működtetik-e, vagy esetleg bérli valaki. Csak azért kérdezem, mert nagyon nem mindegy, hogy bérlés esetén milyen bérleti díjat kell kitermelni.
Abban nem akarok állást foglalni, hogy az árak magasak-e, vagy sem, ezt megtették sokan mások.
Viszont egyet magyaráz el nekem, légyszi: többször említetted, hogy az 50 %-os árcsökkenés alapján a forgalom a kétszeresére, sőt, újabban már több, mint 2-szeresére fog nőni.
Erre milyen piacelemzést végeztél ? Mivel ezt nem remélt/várható eredményként írod, hanem evidenciaként, akkor gondolom igen járatos vagy az árcsökkentések forgalomgeneráló hatásának elemzésében. Ha most cinikus akarnék lenni, akkor azt gondolnám, hogy minimum több tanulmányt olvastál a témában, esetleg írtál is.
Ne érts félre, természetesen mindenki örülne az alacsonyabb áraknak, de úgy érzem az eddigi írásaidból, hogy nem vagy annyira jártas a témában, hogy ilyet kijelenthess. Ez jött le a lakókocsis büfés példálózásodból és hasonlókból is. Tehát úgy érzem, jobb, elfogadhatóbb lenne, ha egyszerűen azt írnád, hogy örülnél az alacsonyabb áraknak, és szerinted ez esetleg okozhatna olyan mértékű forgalomnövekedést is, ami kompenzálhatná a kisebb árrést, minthogy légből kapott számokkal dobálózol. Na és persze sokkal kevésbé erőszakos, követelőző stílusban.
További kellemes síelést a szezon hátralevő részére !
Előzmény: (Skyman 114394)
Soma
675 élménybeszámolót írt
675
18 éve tag
2011.03.09. 11:17
Csak egyetlen egy dolog miatt nem simogatom meg azt az okos buksi fejedet, mert szálka menne a kezembe.
Előzmény: (Skyman 114394)
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
2011.03.09. 10:51
A Te nevedben nem írogattam. Ha nem tartod drágának, akkor nem ebben az országban élsz, vagy keveset jársz ide síelni és akkor sem eszel itt rendszeresen így nem is találkozol az itteni árakkal. Ilyen formán senki nem tartaná drágának!

A 4 üléses felvonó tervének tárgyalásakor is erőlködött a sok hasonló "nagytudású" primitív ember, hogy:

"- Nem kell az, nagyon jó így minden, ahogy van! Miért nem örülsz annak, ami van! Mi szívesen állunk sorban és abszolút nincsen semmi gond az Égegyadta Világon! Semmin nem kell változtatni, az üzemeltetők pontosan tudják, hogy mi a dolguk és egyáltalán örüljünk, hogy van sípálya!"

Ezek után egy jó nagy fenékbe rúgást érdemelnének, amikor felteszik a hátsójukat a 4 üléses felvonóra, mert azt is ott gáncsolták, ahol csak tudták sorozatos hülyézések meg anyázások mellett!

Hozzád és néhány kitartóan erőlködő társadhoz hasonló emberszabásúak voltak ők is annak idején.

Szomorú amit műveltek, nagyon szomorú!
De nem baj, a gyerekekkel is türelmesnek kell lenni. Majd rájöttök a lényegre, ha a saját szemetekkel látjátok az eredményt. Egytől egyig ott fogtok vásárolni a helyiek által üzemeltetett barátságos árú kis büfében! Ez biztos drága kis komám és én meg fogok Neked bocsájtani a tudatlanságodért és a kishitűségedért.

Szia.
Előzmény: (Soma 114360)
Soma
675 élménybeszámolót írt
675
18 éve tag
2011.03.09. 07:34
Hagyjátok abba, az egyetlen megoldás amit Zsoci írt.
Skyman fejébe bármit betölteni sziszifuszi vállalkozás.
Egyébként az én nevembe ne írogass, én nem tartom drágának az árakat.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.