Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Heiligenblut topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
zsoci
552 élménybeszámolót írt
552
18 éve tag
2011.03.13. 20:32
Március első hetében voltunk itt öt napot.A Yoodler által-igaz két évvel ezelőtt-leírtak az én véleményem szerint is igazak.Az első amit kiemelnék:BÁTORTALAN KEZDŐK MESSZE KERÜLJÉK EZT A TEREPET. Egyszerűen nincs normális egyenletes lejtésű kezdő tanulópálya.(Talán a 8-as lehetne, de amelett meg egy csákányos felvonó van, ami nem a pálya mellett megy.Így az a kezdő aki abból kiesik lehet hogy az életét is megutálja nemhogy a síelést.)Nekem személy szerint a Hochfleiss-i oldal tetszett igazán,ezek a pályák voltak a legjobb állapotban is egész nap.Ha még a csúcsra vivő dolgozós csákányost is lecserélnék,akkor egyértelműen ez volna a terep legjobb része.Mondjuk az oda vissza vonatozás, meg az időnként kialakuló kisebb tumultus nem tetszett anyira.
A pályán kívüli lehetőségek tárháza elég bőséges lehet ezen a terepen,bár ehhez a műfajhoz én csak szeretnék érteni.(Azért kicsit próbálgattam.)
Időjárás tekintetében megkaptuk a teljes repertoárt, amit egy magashegyi terep kínálni tud. Első nap köd,felhő,havazás egyben,2.nap ragyogó napsütés azután két nap amikor napsütésből indulsz felhőben folytatod és a felhő alatt fejezed be, majd az utolsó nap megint ragyogó napsütés.
Nálam ez a síterep az "itt is voltunk egyszer" kategóriába sorolódott be.Ez természetesen nem jelenti azt,hogy mondjuk egy off-piste kurzusra nem jönnék vissza egy jó csapattal,de ezért a pénzért szerintem jobb terepeket is lehet taláni esetleg még közelebb is.
Előzmény: (yoodler 62507)
DSC00075.JPG
DSC00079.JPG
DSC00081.JPG
DSC00094.JPG
telefon-2010-048.jpg
telefon-2010-071.jpg
telefon-2010-092.jpg
yoodler
4 élménybeszámolót írt
4
15 éve tag
2009.01.20. 23:33
Régi-régi vágyam teljesült az idén jan.-ban, hogy itt síelhettem 5 napot. A hely gyönyörü, a pályák hosszuak, és jól gondozottak, de van 1-2 számomra nem tetszö dolog, amit megosztanék másokkal is.
1) van ingyenes síbusz, viszont ritkán jár, és pl. amikor ronda idő volt, és hamarabb be akartuk fejezni a sízést, kb. másfél órát kellett volna várni a síbuszra, mert csak 4-kor ment. Leülni sem lehetett sehol, csak a kocsmákban.
2) a faluban a parkoló elég messze van a dobozos lifttől (legalábbis sícipőben végigcsattogni ezt a távot elég sok), a Tauernalm panziónál lévő csákányosig, ill. a Mittelstation-ig fel lehet menni autóval - ha az időjárás is úgy akarja.
3) kezdőknek való pályák szinte egyáltalán nincsenek, még a dobozos felső állomásától induló kék jelzésü pálya is egy kétfelé lejtő "szakadékkal" kezdődik, utána aztán jó, de odáig le kell küzködnie magát annak, aki nem igazán profi. A középállomástól a faluba vezető pályáról jobb nem is beszélni, délután megfáradva a sok hosszu "sötétpiros" lejtőtől, nem egy élmény itt lejönni, pláne, hogy nem is sejtheti a szerencsétlen kezdő, mi vár rá.
4) építettek a Hochtor alatti oldalra egy nyolcas dobozost, máig sem értem miért. Ott van az egyetlen tényleg kék pálya, csákányossal, és onnan hoz vissza a dobozos. Mindig szeles, és nem különösebben jó, felesleges pénzkidobásnak tartom, inkább a Tauernalm csákányosa helyett építették volna, vagy a Fleissalm felső csákányosa helyett, mert ezek baromi jó pályák, viszont pont a csákány miatt nincsenek kihasználva.
5) magaslati pályákról lévén szó, egyszerüen nem értem, hogy egy csomó helyen miért nincs kitéve védőháló, vagy ilyesmi a pályák szélén, a meredek letörések, szakadékok miatt. Egyszer havas, ködös, szeles időben mentünk fel, alig lehetett látni, bizony jó lett volna a kicsit nagyobb biztonságérzet, néhány védőhálóval, vagy komolyabb pályajelzésekkel !
Mindezekkel együtt nagy élmény volt, jót síeltünk, ha lesz rá módom visszamegyek még ide, de kezdő síellőknek semmiképpen nem javaslom.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.