Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Alta Badia topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
kulacs
110 élménybeszámolót írt
110
20 éve tag
2012.01.13. 10:35
Szia Gábor!

Csak most tévedtem ide, és látom, hogy kérdezel.
Na remélem jól értem a kérdést.
A Pedraces felől becsúszó vendégek számára készült egy lift, mely oda-vissza használható neve: Colz. 4 üléses, kb 20 méterre végződik az úttól, de lefelé még az is csúszható. Utána át az úton és már ott is a Piz La Ila lift.
Tényleg tarthatatlan volt, hogy át kellett mászni egy 0 forgalmú közúton a lesieléskor.
Mondjuk visszafelé volt egy kb. 200 méteres gyaloglás enyhén felfelé, az estefelé már nyűgös volt valóban.
Na ezt pár százezer euróból megoldották.

Ha valaki szállást keres Badiában tök jó pdf file-okat tudok ajánlani, melyen az adott falu összes kiadó háza, motelje, hotelje rajta van, tájékoztató árakkal. Még a sipályák és a felvonók is.
A La Villa-i például ez:
http://www.altabadia.org/2914.pdf
Corvara: http://www.altabadia.org/2912.pdf
Colfosco: http://www.altabadia.org/2913.pdf
Pedraces: http://www.altabadia.org/2916.pdf
San Cassiano: http://www.altabadia.org/2915.pdf
La Val: http://www.altabadia.org/2917.pdf

Mindenki megnézegetheti, hol szokott lakni...


Kulacs
Előzmény: (axxo 124049)
axxo
52 élménybeszámolót írt
52
17 éve tag
2011.11.15. 12:46
Szia Kulacs!

Idén ismét megyek La villa-ba síelni ( sajna 2 évet kihagytam). Nyáron motoroztam arra és láttam, hogy épült egy új lift ami a falu felső részéről indul a Gran Risa felé. Nem volt időm megnézni, hol végződik, ha kiszállok a liftből mennyit kell gyalogolni ( keresztül a parkolón), hogy a kabinos lifthez eljussak?

Kösz a segítséget, üdv
Gábor
Előzmény: (kulacs 116483)
kulacs
110 élménybeszámolót írt
110
20 éve tag
2011.03.27. 16:28
Megtörtént a tavaszi síelésünk.
Úgy gondolom, hogy a síélményeket az időjárás nagyban befolyásolja. A mi 6 napunk alatt az időjárás a következő volt: ezerrel sütött a nap, 10 fok volt árnyékban.
Aki véletlenül ezt a tavaszi síelést tervezgeti leírnék egykét gondolatot:
Legfontosabb a nap sugarai elleni védekezés, ugye 2000 méteren és a fölött sokkal erősebb az UV sugárzás. Ha a nap süt, akkor annak estére igen piros lenyomata tud maradni. Nagyon sok leégett arcú embert láttam. (Egyet a tükörben is...)
Következő fontos dolog: keljünk korán. A liftek indulásakor már érdemes a pályákon lenni. Ilyenkor még nincs nagy meleg az éjjeli fagy és a ratakok a pályákat szépen kipreparálják, óriási élmény a frissen fésült pályákon a szikrázó napsütésben senkitől sem zavartatva síelni. Déltől már csak a magasabban fekvő pályákat és a nagy napos terasszal rendelkező Hüttéket látogassuk. 2-3 óra körül az aktív síelést nyugodtan be lehet fejezni, addigra a pályák nagyon legatyásodnak.
Túrák, amiket ebben a tavaszi időszakban is javaslok:
1. Sella Ronda jobbra kerülve. Corvarából indultunk. (a parkoló már 5€) Ebédidőre már kis kitérővel a Monte Pana-n voltunk. Csak a Gröden hágóról levezető pálya volt gyenge és a bejutás Wolkensteinbe a patak partján.
2. Marmolada. Bebizonyosodott, hogy Cassianoból indulva egyszerűen nem lehet bucka mentes állapotban elérni a Passo Padonról levezető pályát. Ha álmomban buckás pálya kísért, mindig ez jut eszembe. Lehet, hogy egyszer eljövök nyáron és megnézem, gyanítom, hogy fű állapotában is buckás. A levezető pálya mesés volt, semmi jég, semmi bucka.
3. Belvedere. Átsieltünk a Belvedere pályákra, mert azok igen magasan fekszenek. A közepén meg felállítottak egy nagy ugratót, ahonnan mindenki nyugodtan ugrathat, mert az érkezési oldalon egy hatalmas felfújt párna van.
4. Alta Badia egész nap. Gondolom ez nem meglepő. Kedvenc pályám a 8A nekem csak baglyos. A baglyos hüttétől indul. Új meglátásom, hogy a Pralongia-ra felérve érdemes egy kis kaptatót legyűrni, és felmenni a korongos felvonó túloldaláról induló pályához, ha a La viza völgy felé szeretnénk menni. Ezt a pályát nem véletlen nevezték el Pista del Sole -nak.
Túra amit tavasszal már nem javaslok:
Seceda, Sella Ronda balról kerülve, LAgazoui.

Kulacs
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.